Intet nytt under solen...

Idag är det alldeles för mycket arbete för att hinna blogga, så detta inlägg blir kort...

Vi syns/hörs
Kram

Ett ordspråk...

Att ibland stanna upp ett tag kan vara enda möjligheten att orka gå vidare.
Olle Wedholm
Vi hörs/syns
Kram

Snabb, snabbare, snabbast...

En liten historia för att lätta upp, fick den från lillasyster N

Snabb, snabbare, snabbast!

Fyra män sitter vid ett konferensbord och blir utfrågade i en

anställningsintervju. Intervjuaren vänder sig till den förste mannen och

frågar:

- Vad är det snabbaste du känner till?

- En tanke. Den bara poppar upp i huvudet utan förvarning om att den var på

väg. Den finns bara där. En tanke är det snabbaste jag känner till.

- Det var ett bra svar! säger intervjuaren och vänder sig till den andre

mannen med samma fråga.

- Hm, låt mej se? en blinkning! Den kommer och försvinner och du märker inte

ens att det har hänt. En blinkning är det snabbaste jag känner till.

- Fantastiskt! En blinkning går verkligen snabbt. Bra!

Sedan vänder han sig till den tredje mannen som funderar lite över frågan.

- Hemma på min pappas gård går man ut ur huset och där finns en

strömbrytare. När man slår på den kan man se ljuset tvärsöver gården mot

ladans vägg, precis i samma ögonblick som man slog på strömbrytaren.

Ljuset är det snabbaste jag känner till. Intervjuaren är mycket imponerad

över svaret och tänker att han nog har funnit sin man. - Det är svårt att

slå ljusets hastighet, säger han. Sedan vänder han sig till den fjärde

mannen och ställer samma fråga till honom.

- Efter att ha hört dessa tre svar är jag säker på att det snabbaste som

finns är diarré, svarar han.

- Vad? säger intervjuaren chockerat.

- Åh, jag kan förklara. Du förstår, häromdagen kände jag mej inte så bra så

jag sprang till badrummet. Men jag hann varken tänka, blinka eller slå på

ljuset innan jag sket ner mej!Vi hörs/syns
Kram

Höst...eller??

Är det redan höst?
Det känns hemskt med allt regnande och att det börjar bli kallare på nätterna och dagarna.
Känner det som jag inte fått tillräckligt med tid på Rotsidan...hur ska jag stå ut till nästa sommar? Sommaren som är så varm och ren, så känns det i alla fall för mig...kanske är ensam om den känslan....
I fjol åkte jag dit 5 september sista gången och då gick det att bada, tror inte jag skulle våga det nu...då fryser man väl ihjäl...
Har märkt att en del andra också tycker att det börjar bli mörkt och kallt, även bland mina bloggkompisar
Man märker det även i min lägenhet, nu börjar värmen att komma på elementen och ibland när man går och lägger sig, så längtar man efter nån som kunde värma mig...ibland kan det längtan vara svår att uthärda...
Det värsta jag vet med hösten är att det är så blött och regnigt, det vore bättre om det blev vinter på en gång...
Då är det i alla fall vitt och fint, hösten känns så jävla skitig.
Nackdelen med vintern är att den känns längre för varje år som jag blir äldre....är det så, eller är det bara en känsla?
Usch vad tråkigt allt känns idag, vet inte varför, inte ens roligt att blogga, så...
Vi hörs/syns
Kram

Fredagkväll...lördag och söndag

Syrran N hade tjatat på att jag skulle följa med dem ut för att äta och dricka, de fick tjata lite innan jag sade ja...
Ibland är det kul när man blir tillfrågade fler än en gång...
Vi hälsade på några vänner åt dem innan vi åkte ner på stan, flera i sällskapet ville inte gå, så då skulle vi åka taxi.
Vi kom dit vid 8-tiden och beställde mat inom 10 minuter, fick vårt dricka, hann att beställa in dricka flera gånger innan maten kom, tillslut tror jag att vi hade väntat nästan 2 timmar på att få vår mat, som plåster på såren så bjöd på öl för att vi hade fått vänta...
Maten var jättegod, den går inte att klaga på, men servicen, tror inte att jag går dit igen för att äta, vilken tur att man inte var jättehungrig...
Eftersom jag hade lovat K och M att vi skulle komma till dem i Ö-vik på lördagen så tog jag det rätt så lugnt med alkoholen.
Mådde faktiskt jättebra på lördag morgon, dock var jag rätt så trött, det kostar på en gammal man att vara ute.
Låg i soffan och tyckte synd om mig själv  och kollade på friidrotts-vm hela förmiddagen innan N och M som också skulle följa med var klara.
Vi kom iväg vid 1-tiden och N tyckte det var för varmt i bilen, hon mådde inte bra, fick sätta på AC'n så både M och jag frös som faan, trodde jag skulle måsta stanna innan vi var framme, hon mådde så dåligt...
Vi åkte på stan och kollade lite och tog en fika på Port 9, efter det åkte vi för att handla och sedan åkte vi hem till K och M.
Fikade ytterligare en gång innan vi satte iväg hem, skjutsade hem N och M, åkte sedan till pappa för att hälsa på.
För första gången på länge så var det riktigt roligt att komma dit, han var givetvis inte hemma utan jag fann honom nere hos M flickvännen., de hade haft en bra dag, de hade suttit ute i solen och njutit.
Innan jag skulle åka hem så ville pappa att jag skulle skjutsa hem honom och snäll som jag är gjorde jag det, transporterade honom i rullstolen upp till hans rum.
När vi kommit upp på rummet så skulle han titta på tv, han gillar sport och ville se på friidrotts-vm, tror inte att han vågar be M att sätta på tv'n.
Söndagen tillbringade jag med att städa och tvätta hela dagen, blir så irriterad på mig själv att lågprioritera detta så att när jag MÅSTE så tar det en hel dag.
Det vore bättre att göra det  minst en gång i veckan så att det inte känns som om det tar hela dagen.
MIn dotter Z med pojkvän S för att äta middag med mig, hon brukar kommer ibland när hennes mamma D jobbar, ett bra sätt att träffas och så behöver hon inte laga nån mat.
De blev kvar rätt så länge, efter de hade gått hem så gick jag ner i tvättstugan för att hämta det sista och städa undan även där.
Gjorde även en städning av mig själv igår, klippning och rakning, brukar försöka att klippa mig minst en gång i månaden och rakningen är de si och så med, men nu känns det bättre...
Det var skönt att få lägga sig i en renbäddad säng igårkväll och jag har sovit riktigt bra, synd bara att det inte var ett par timmar till.
Får ta igen det imorgon, då har jag sovmorgon, nu börjar jag inte förrän klockan 13:45 tisdag--torsdag....
Nu har jag slut på röd tid och måste börja jobba igen så...
Vi hörs/syns
Kram


Ett ordspråk...

som passar in på ålder och fest, bjuder jag på.

Det är med åren som med suparna, det är de sista som knäcker en.
Okänd 
Vi hörs/syns
Kram

Ikväll ska vi...

ut och käka, vi ska på en av krogarna i stan och ikväll är det +30, ja jag är över 30.
Om jag ska vara ärlig så har jag ingen större lust att festa, har i alla fall lovat syrran N och hennes kille M att följa med.
Kan ju gå ut och käka i alla fall och kanske dricka några öl, får väl se hur kvällen utvecklar sig. Ibland brukar ju de festerna vara bäst när man inte har någon lust alls, eller spontanfester, de brukar oftast vara de bästa.
På lördag ska jag M och N åka och hälsa på min dotter K i Ö-vik, givetvis ska vi hälsa på hennes sambo M också, hoppas att vi mår bra imorgon, vet inte vem som ska/får köra bil.
En av mina bloggkompisar tyckte att jag skulle koncentrera mig på jobbet, det gör jag,  det är på ledig tid jag kollar in andra bloggar, eller då jag slutat för dagen.
Nu har jag slut på röd tid och måste börja jobba igen...

Vi hörs/syns
Kram


Livet är det...

Livet är det som händer dig medan du planerar annat.
John Lennon 

Igår hann jag inte...

blogga någonting, har ingenting att skylla på, annat än att jag läste alla andras bloggar och försökte att skriva kommentarer på dem när jag var ledig. Ber om ursäkt för om för detta, jag vet själv att jag kan bli besviken när mina bloggkompisar inte skrivit nåt nytt.
När jag sedan skulle lägga mig på kvällen, tror att klockan var 23:30, då kunde jag inte sova..
Klev upp igen och satte mig framför min gamla dator(vill ha en ny och då helst en bärbar) och fortsatte att läsa bloggar och skriva kommentarer, trots att jag bara har modemuppkoppling(ska koppla in bredband snart), när jag senare kände mig lite trött så hade klockan hunnit att bli efter 2:00, men jag somnade direkt.
Tror att jag hade för mycket tankar som snurrade runt i huvudet, en del av bloggarna väcker nyfikenhet, tankar och funderingar och då kan det vara svårt att sortera in allt på hårddisken...
Vaknade av mobilen klockan 6:00 klev upp och drog igång tv'n, satte mig i soffan för att se nyheterna, nästa gång jag tittade på klockan så hade den hunnit att bli 6:50. In i duschen snabbt med tandborsten i munnen, allt för att jag skulle bli färdig snabbare.
På en kvart hade jag duschat, borstat tänderna och klätt på mig, ibland går det fort... att bli färdig alltså.
En kopp te och så läste jag tidningen innan det var dags att logga in, skulle ha börjat med 1 timme administrativ tid men lyckades få flytta den till eftermiddagen, så nu kan jag ta friskvård mellan 15:30--16:30, får se hur jag gör...
Nu har jag gjort lite nytta på min arbetstid, det finns fler än jag som vill ha radion på när det jobbar, nu har jag hjälpt dem att koppla in ljudkablarna, så nu har man lyckats göra nån glad idag i alla fall.
Jag lyssnar på Virgin Radio från England, den tycker jag är bra(mycket äldre musik), om ni är intressarade kan ni klicka på länken. De har även andra radiokanaler med olika inriktning, testa och kolla om det är nåt som ni gillar...

Nu måste jag försöka att avsluta...Vi hörs/syns

Kram


Denna dag...

Idag har jag nästan inte hunnit att blogga någonting, har utnyttjat varje ledig stund till att läsa igenom mina "stammisar", har även som ni i tidigare inlägg sett hittat en ny blogg, det är ok enligt Yrsa att länka till henne, tack Yrsa.
Vi har haft en rätt så lugn kväll idag på jobbet, till skillnad mot igår när jag tog det sista samtalet klockan 21:59 och vi stänger klockan 22:00.
Även idag har jag hämtat och skall skjutsa hem syrran N, försöker att vara snäll med hennes sambo M, så att han kan använda bilen, han måste bli trött på att gå till och från jobbet varje dag, visst är jag snäll M.
Pratade med min dotter K i morse, hennes andra arbetslösa dag och så ringer pappa och väcker henne...taskigt gjort. Klockan var över 10 när jag ringde och när jag frågade om hon låg och sov när hon är arbetslös, så svarade hon att jag har intalat mig att jag har semester..
Det är välförtjänt, hon har jobbat jättemycket under de senaste 10 veckorna, sedan stundenten och jag tror inte hon har varit ledig en enda arbetsdag, ta det lugnt K.
Jag känner mig rätt så säker på att hon snart har ett nytt jobb, saknar hennes bloggande nu när hon inte har tillgång till internet.
Nu är det dags att börja avsluta denna kväll och
Vi syns/hörs
Kram

ny bloggkompis....

Idag hittade jag en ny bloggkompis som berörde mig. Hon skriver om sina känslor, vad hon tycker och tänker om olika saker.
Jag känner själv igen mig i mycket av hon skriver så att jag kommer att fortsätta läsa den varje dag, så länge som den finns tillgänglig.
Jag skrev en kommentar till henne om vad jag tyckte om hennes blogg och hon svarade på den, du behöver inte vara nervös, jag kommer inte att länka till din blogg Y, om du inte säger att det är OK.
Avslutar detta korta inlägg med ett ordspråk:

Behandla de människor du möter på vägen upp med vänlighet
för du kommer att möta dem igen på vägen ner.
 
Wilson Mizner 
Vi hörs/syns
Kram

Tänkvärt...

Kinesisk visdom

Med pengar kan man:
¥ Köpa ett hus, men inte trivsel.
¥ Köpa en säng, men inte sömn.
¥ Köpa en klocka, men inte tid.
¥ Köpa en bok, men inte kunskap.
¥ Köpa en postition, men inte respekt.
¥ Betala en läkare, men inte köpa hälsa.
¥ Köpa en själ, men inte liv.
¥ Köpa sex, men inte kärlek. 
Vi hörs/syns
Kram

Min dag....

...hade sovmorgon idag, vaknade tidigt i alla fall. Satt framför tv-n för att försöka att vakna till riktigt, en kompis ringde och samtalet gjorde mig rätt så upprörd så att vi avslutade samtalet efter en stund.
Vi har pratat senare under dagen och nu känns det lite bättre, ibland kan det uppstå missförstånd.
Åkte sedan ner på stan, tänkte gå på biblioteket för att läsa tidningen, det var många som väntade på den, så jag gick på fiket istället och tog en kopp te och lånade deras tidning, den var ledig och väntade på mig...
Hade lovat att hämta syrran N, vi skulle på ett möte med pappa, biståndshandläggaren och sjuksköterskan, de ville göra en uppföljning på hur det går för pappa.
Mötet tog väl cirka 1 timme och sedan åkte jag och N till jobbet, hade faktiskt mat med mig idag, lagade mat igår och det blev över, N och M fick också varsin matlåda, fick beröm för maten... men de är rätt så tacksamma att bjuda på mat...de äter det mesta...utan att skryta så var det rätt så gott.
Har nu telefonfritt och kan sitta och blogga en stund, har varit in och läst alla inlägg och kommentarer som mina "stammisar" skrivit under helgen och dagen, ibland känns det som man själv inte hinner att skriva på grund av att det är så kul att läsa vad de andra haft för sig...
Nu har jag bara 2 ½ timme kvar innan jag slutar och så har jag lovat att skjutsa hem N, M har bilen ikväll, han skulle iväg på ett möte, hoppas att det har gått bra för dig M...
Nu ska jag surfa runt en stund innan jag måste börja jobba igen...
Vi hörs/syns
Kram


Dagens ord...

Dagens ord:

Om man retar upp sig på saker som är små, så är man väl inte större än så.
Vi hörs/syns
Kram


Vilken dag...

Denna dag började med att jag åkte till jobbet, och när jag kom hit så hade jag glömt mitt kort, så jag tog mig inte in, bara att åka hem igen för att hämta det...
Kom tillbaka på jobbet efter 5 minuter, så upptäckte jag att jag även glömt min matlåda, faan, får väl äta när jag kommer hem i eftermiddag.
Gick upp till köket för att ta mig en kopp te, kom då ihåg att jag skulle ha köket, 2 diskmaskiner att tömma från igår kväll.
Gjorde det innan jag läste tidningen och loggade in mig för att läsa alla mina "stammisar", många ny inlägg att skriva kommentarer på...
När jag sedan träffade min syster N, ja vi jobbar på samma arbetsplats, så berättade hon att pappa ringt henne igårkväll.
Han ville att hon skulle vara vittne när han och M "flickvännen" ska gifta sig!!!Han har surrat om det ett tag och vi har inte tagit honom på allvar....
Nu sa han att de var tvingade att gifta sig för att få bo i samma rum, va faan, de har ju bara känt varandra i cirka 6 månader...
De är ju vuxna så de måste själva bestämma vad de vill göra, men, det får ju en massa konsekvenser som jag tror att de inte tänkt på....både ekonomiska och andra.
Ringde till en av hennes söner för att berätta detta, var inte säker på att de visste nåt, och det gjorde de inte, han blev knäpptyst i telefon och jag fick dra orden ur honom...han skulle i alla fall prata med sina syskon och med sin mor.
Pratade med N igen, vi kom överens om att jag skulle ringa till sjuksköterskan för boendet, för att höra om det finns regler för detta, fick då veta att det finns ett rum på varje avdelning som är avsatt för par, och om de anhöriga ger sitt medgivande så behöver de inte vara gifta för att få dela rum, puuh va skönt.
Hon sa även att för tillfället så finns det inga såna rum lediga, det känns bra...
Ibland när vi hälsar på pappa så kan det vara svårt att föra ett samtal med honom bara för att hon finns där, hon lägger sig i vad vi pratar om och upprepar vad pappa säger.
Mina döttrar tycker inte alls det är roligt att åka dit längre, har sagt att jag förstår dem och sagt att de inte behöver göra det. De ska bara hälsa på farfar av egen fri vilja, för att de vill det och inte för att jag/vi ber dem...
Meddelade N vad som gäller och vi har bestämt oss för att åka upp till pappa när vi slutar för att berätta vad som gäller...
Har även en annan syster S, har inte pratat med henne om detta ännu, vi pratar inte så ofta, men nu måste jag nog ringa till henne om detta...
När jag pratade med sjuksköterskan frågade jag henne om hur pappa mår, fick veta att han blodsocker är jättebra och att såret på foten läker bra, det har blivit mycket bättre.
Pappa äter fortfarande medicin för "fantomsmärtor" och häromdagen när N var där, så frågade hon honom om han fortfarande har "fantomsmärtor" och hur det känns, så svarade han:
-Det borde väl du veta, så ofta som du har ont i huvudet, han tycker nog att hon amputerat sitt huvud..
Hon berättade även att det skulle vara en vårdplanering på måndag, ska meddela mina systrar detta, tur att jag jobbar kväll på måndag, behöver inte ta ledigt för mötet då.
Nu har jag slut både på röd tid och min lunch, måste bara upp i köket och kolla läget, så...
Vi hörs/syns
Kram

Dagens ord....

Dagens ord:

Frihet är att själv få välja mellan att arbeta och svälta.
Vi hörs/syns
Kram


Fick just ett kedjemail...

Eftersom jag inte brukar bry mig om såna så lägger jag ut det som ett inlägg istället, tänkvärda saker:


LIVSINSTRUKTIONER:

1. Ge människor mer än vad de förväntar sej och gör det för att du tycker om det...

2. Tro inte på allt du hör, spendera inte allt du får och sov inte så mycket som du skulle vilja...

3. När du säger: 'Jag älskar dig', säg det på riktigt...

4. När du säger: 'Jag är ledsen', se personen i ögonen...

5. Tro på kärlek vid första ögonkastet...

6. Älska djupt och passionerat. Du kan bli sårad, men det är det enda sättet att leva livet komplett...

7. Förolämpa inte!

8. Tala långsamt men tänk snabbt...

9. Om någon ställer en fråga som du inte vill svara på, le och fråga istället: Varför vill du veta det?'

10.Säg prosit när du hör någon nysa...

11.Låt inte ett litet missförstånd förstöra en stor vänskap..

12.När du upptäcker att du gjort fel, rätta till det genast...

13.Le när du svarar i telefon, den som ringer hör att du ler :o)

14.Spendera lite tid ensam...

15.Öppna din famn för ombyten/förändringar, men släpp inte på dina värderingar...

16.Kom ihåg att tystnad ibland är bästa svaret...

17.Lev ett bra och värdigt liv...

18.När du blir gammal minns det som varit, då kan du njuta av det en andra gång..

19.Tro på människor, men lås alltid din bil...

20.Dela med dig av allt du vet... Det är ett sätt att uppnå odödlighet...

21.Avbryt aldrig någon som håller på att visa dej sin tillgivenhet...

22.En gång om året, åk till ett ställe du aldrig varit på....

23.Om du tjänar mycket pengar,  placera dem för att hjälpa andra,medan de fortfarande lever...

24.Lär dej alla regler, och bryt en del..

25.Närma dig köket och kärleken med djärvhet...Vi hörs/syns
Kram


Inget bloggande igår...

...hade för mycket att göra på jobbet så jag hann inte med att fulblogga, sorry.
Har nästan inte tid idag heller, återkommer senare..
Avslutar detta inlägg med dagens ord:


Det är tur att man är som man är, när man inte är som man ska.
vi hörs/syns
kram


Lite kul....

Några historier...

En man kom hem från jobbet helt utsliten och slog sig ner i soffan

framför Tv:n.

Han sa till sin fru:

- Ge mig en öl, snart börjar det.

Hon suckade men skickade över en öl till honom.

Efter femton minuter sa han:

- Ge mig en öl till för snart börjar det.

Hon blängde på honom men slängde till honom en öl till.

När han avslutade ölen efter några minuter sa han:

- Ge mig en öl till, det börjar vilken minut som helst.

Frun blev vansinnig och skrek på honom och sa:

- Är det allt du ska göra i kväll, sitta framför Tv:n och dricka öl? Du

är inget annat än en lat, fet, dryg slöfock!

Mannen suckar och säger:

- Nu har det börjat!


**********************************************************************************************************


En svensk och en norrman hade varit på pridekryssning men en

masspåsättning av kaptenen led till skeppsbrott och dom två flöt iland på

en ö där dom blev tillfångatagna av kannibaler.


-Vi tänker låta en av er leva och det kommer att avgöras av en tävling er

emellan!


-Den som först kommer tillbaka med 10 frukter av samma sort har vunnit!


Dom pep iväg och efter en stund kommer svensken tillbaka med 10 omogna

plommon.


-Får jag gå nu?


-Bara om du klarar av att köra upp alla plommonen i röven utan och

skratta så får du gå!


Svensken satte igång men när han kört upp 9:o stycken började han

asgarva!!


Hövdingen blev förbannad: Vad fan skrattar du åt nu blir du ju uppäten??


-Ja jag vet men där borta kommer norrmannen med 10 kokosnötter!!


*********************************************************************************************************Den lokala byfånen på Öland hette Jon. Jon hade vanan att jämt då han

åkte över bron så sa han


"Jag heter Jon jag åker över bron"


Detta sa han tvångsmässigt varje gång han kom till ölandsbron.


En Lördag vart han kåt som fan så han drog iväg i sin Epatraktor över

bron in till Kalmar för att ragga lite, det bar sig inte bättre än att

han fick napp där.


Så han tog med kvinnan i epan och kom till bron där han då sin vana

trogen säger "Jag heter Jon jag åker över bron" kvinna tittar på honom

och funderar lite men sa inte mer om det.


De kom hem och det var dags för påsättning, då säger hon att det liksom

är fel vecka, man att han kan få ta henne i röven istället. Jon blir ju

skitglad och slår till direkt.


När de är klara sätter de sig i epan och drar iväg mot bron, när de

kommer fram säger Jon åter igen

"Jag heter Jon jag åker över bron"


varpå kvinna tittar på Jon och svarar " jag heter Kjell och jag är

utklädd ikväll"

********************************************************************************************************3 sköldpaddor, Jonny, Micke och Billy bestämde sig för att gå på

picknick. Så Jonny packar picknick korgen med några flaskor öl och

mackor. Problemet är bara att deras picknick ställe är beläget 10 km

bort, så det tar dom 10 dagar att ta sig dit.


Väl framme packar Jonny upp maten och ölen.

- "Okej Billy, ge mig ölöppnaren."


- "Jag tog inte med mig den," säger Billy. "Jag trodde du tog med den?"


Jonny blir orolig. Han vänder sig mot Micke. "Tog du med ölöppnaren?"

Självklart tog inte Micke med sig den, så dom är fast 10 km hemifrån utan

ölöppnare. Jonny och Micke ber Billy att gå tillbaka och hämta dom, men

han vägrar med förklaringen att dom andra två kommer äta upp alla

mackorna medans han är borta.


Två timmar senare, efter att Jonny och Micke har svurit på sina

sköldpaddsliv att inte äta av mackorna, går han till sist med på det. Så

Billy ger sig iväg längs med vägen i ett stadigt tempo.


20 dagar och han har inte setts till, Jonny och Micke svälter, men ett

löfte är ett löfte. Så dom låter bli mackorna.


Ytterliggare 5 dagar senare och fortfarande ingen Billy. Men ett löfte är

ett löfte. Men till slut klarar dom inte av hungern, och bestämmer sig

för att ta varsin macka. Dom packar upp 2 mackor och precis som dom ska

ta varsitt bett hoppar Billy fram från bakom en sten och utbrister:


                    - Jag visste det!! Era jävla lögnare! Jag tänker fan inte gå!Det får räcka för idag...
Vi hörs/syns
Kram


En stund att blogga...

nu har jag röd tid på jobbet och kan blogga lite. Idag jobbar jag kväll så vi har lite lugnare på jobbet, för tillfället.
Vaknade tidigt i morse, klockan var inte ens halv 7, lyckades somna om igen, och klev upp vid 9-tiden. Tror att jag lade mig för tidigt igår kväll, sover oftast bättre om jag lägger mig vid 1-tiden.
När jag duschat och klätt på mig så åkte jag på stan för att fika och läsa tidningen, träffade en kompis så att jag fick fikasällskap, en stund i alla fall.
Åkte sedan till jobbet och satt och läste igenom alla bloggar som jag läser varje dag som jag kopplar upp mig, jag bryr mig inte om det när jag är hemma, har för tillfället bara modemuppkoppling, snart ska det bli ändring på det.
Vet inte om alla ni andra är så nyfiken som jag är, när jag hittar en ny blogg som verkar intressant så måste jag läsa alla inlägg och kommentarer och på så sätt bilda mig en uppfattning om den som skriver, de som är intressanta får hamna i "favoriter" och så kanske man skriven en kommentar till dem. Oftast får man svar på kommentarerna och till slut är det nästan som man känner personen "bakom bloggen", kul...
Just nu har jag 37 bloggar som jag kollar varje dag som jag är uppkopplad, känns ibland som man inte har tid att jobba, en del som inte skrivit på några dagar brukar jag tråka, för att de inte kan skita ur sig nåt inlägg som syrran N brukar säga.
Fick förresten en historia av henne idag som jag kan delge er:


CELLPROVET

Ett gott skratt för alla er kvinnor som verkligen ser fram emot

det underbara ögonblick varje år då ni får vara lite "intima" med vår

gynekolog!

På en av Sydneys radiostationer i Australien kan man ringa in och

berätta om sina mest genanta historier. Man kan vinna mellan 1000-5000

dollar. Denna historia resulterade högsta vinst!

Jag hade tid hos gynekologen senare denna vecka för mitt årliga

cellprov. Tidigt en morgon ringde de dock från doktorns mottagning för att

tala om att de hade fått ett återbud och att jag kunde komma in tidigare,

redan samma morgon klockan 9.30.

Jag hade precis fått iväg alla till skolan och arbetet och klockan var

redan kvart i nio. Det skulle ta minst 35 minuter att köra till mottagningen så jag

hade lite bråttom.

se

Liksom de flesta kvinnor ville jag ägna några extra minuter åt

min underlivshygien inför ett gynbesök, men denna gång fanns det helt

enkelt ingen tid för en grundlig rengöring så jag tog bara den

tvättlapp som råkade ligga vid tvättstället i badrummet och tvättade av

mig lite snabbt "där nere" så jag åtminstone såg presentabel ut.

Då jag var klar kastade jag tvättlappen i smutstvättkorgen, slängde på mig

mina kläder och hoppade in i bilen för att köra i ilfart till min undersökning.

Jag fick bara vänta i ett par minuter innan det var min tur att gå in till doktorn.

Då jag, liksom alla kvinnor, har gått igenom denna procedur flera gånger i

livet hoppade jag vant upp på undersökningsbritsen, tittade upp i taket och

låtsades som om jag befann mig i Paris eller någon annanstans långt borta.

Doktorn kom in och jag måste säga att jag blev lite förvånad då

han sa:

Oj då, idag har vi verkligen ansträngt oss! Jag svarade inte och

suckade av lättnad då undersökningen var över för denna gången.

Resten av dagen var som vanligt med städning, handlande och

matlagning.

Då skolan var slut och min 6-åriga dotter lekte för sig själv ropade hon

från badrummet: "Mamma, var är min tvättlapp?"

Jag sa till henne att hon kunde ta en ny från linneskåpet eftersom den

gamla låg i tvätten.

Hon svarade: "Nej mamma, jag måste ha just den som låg vid

tvättstället. Jag hade rullat in allt mitt glitter i den!!


Avslutar med denna...
Vi hörs/syns
Kram


På jobbet igen...

är nu tillbaka efter 2 dagars semester.
Har varit en sväng till Stockholm med N och M. Vi har varit ner på ett möte som angående den verksamhet som vi håller på med.
Vi åkte på torsdag, stannade i Sundsvall på ett lunchmöte innan vi fortsatte till Stockholm.
M hade fixat så vi kunde bo hos en av hans släktingar ute på Lidingö, ett stort tack till dem, jättetrevliga släktingar som han har.
Fredagen åkte vi in till stan, jag skulle träffa R med familj, det var jättekul att träffa hans fru B och dotter R, hoppas att det inte dröjer så länge innan vi träffas igen.
På kvällen var det Grönan som gällde, vi hade skitkul, hade tagit med mig ryggsäcken med några öl, och en öl sitter oftast väldigt bra. Jag tror att vi var lika barnsliga allihop...
Vi började med att åka fritt fall, efter den jetline, katapulten och kvasten och detta gjorde vi fler än en gång. M åkte även extreme, jag klarar inte av att åka runt, runt, då mår jag dåligt och M såg lite blek ut efter den.
När vi tyckta att vi var klara för kvällen åkte vi in till stan och käkade mongolian barbeque, vi var bara där 1 timme men det kändes som vi kunde rulla därifrån. Efter detta så blev det tunnelbanan och bussen hem till sängen.
Lördagen tillbringades på mötet och när det var slut så åkte vi hemöver, stannade till och käkade på Glädjen tillsammans med de andra, innan vi fortsatte. Vi tog även en fika i Söderhamn. N och M lämnade av mig hemma klockan 23:55, lång dag.
Tack för att du är så bra att köra M och för att jag kan samåka med er, får väl se om ni kan åka med mig nån gång....
Jag hann bara komma in innanför dörren och öppna resväskan, för att packa upp den, så fick vi strömavbrott, det hade varit världens åskväder innan vi kom hem.
Och där stod jag i en kolsvart lägenhet och såg ingenting, började treva mig mot öppenspisen där tändstickorna finns, innan jag kom på att jag har lampa på en av mina mobilen, efter det blev det lite lättare att hitta tändstickorna.
Tände några ljus och gjorde mig färdig för att gå och sova, innan jag var klar med det så hade strömmen kommit tillbaka och då satte jag mig givetvis framför tv'n och glodde, tror att gick och lade mig 2:45.
Vaknade tidigt på söndag och gjorde ingenting alls, bara slappade och tog igen mig efter dagarna i Stockholm, kändes nästan som när man är bakis.
Ringde min dotter K, jag visste att de skulle åka till Umeå på Noliamässan, hon berätttade hur helgen varit och vi bestämde att vi skulle höras av senare, ville inte prata då hon körde bil och inte har någon handsfree.
Lite senare ringde min yngsta dotter Z och ville veta hur det var med mig, vi bestämde att vi skulle åka upp till pappa vid 6-tiden, hade lovat att klippa honom.
När vi kom dit så var givetvis M(flickvännen) där, precis när jag skulle börja att klippa honom så ringde en kompis, var tvungen att vänligt men bestämt tala om att vi fick prata vid ett annat tillfälle. Han bara lägga på luren så ringde M för att höra vad jag gjorde, tror att N hade skickat ut honom, hon skulle ha ett möte hemma och då var han nog inte välkommen att vara med. Även han kom till pappa med nån tvål som pappa hade beställt av N. Åkte sen till affären, Z följde med mig hem och fikade och så satt vi och pratade lite. Hon berättade om alla läger hon skall iväg på, pengar, pengar, pengar, men det sitter väl inte i pengarna, visst är det väl så som nån säger....
Skjutsade hem Z och åkte till N och M en sväng, det var bara N hemma och så var G där, hon hade hjälpt N med mötet. Drack en kopp te med dem och då inte M var hemma så lovade jag att skjutsa hem G, för tillfället har hon ingen bil, så det var ingen speciell uppoffring.
Skyndade mig hem, ville se på Beck-filmen som skulle börja klockan 21:00, märkte att jag redan sett den men satt kvar ändå för att se hela filmen.
Kom i säng strax före klockan 1:00 och klev upp 6:00 i morse, känns rätt så trött nu, måste börja att jobba igen nu, slut på fikarasten...
Vi hörs/syns
Kram


Ny dag, och många nya bloggar att läsa...

och kommentera. När man skriver kommentarer och får svar på dem så känns det nästan som man känner "bloggaren", kanske utvecklas till nåt intressant. Å då menar jag att man kanske kan träffas nån gång på nån trevlig plats i Sverige och lär känna varandra bättre.
Dagen började med att en kompis kom och hälsade på mig, vilken tur att jag hade sovmorgon. Efter en dusch och påklädning åkte jag på stan för min fika och läsning av morgontidningen, träffade några av de andra stammisarna och pratade med dom en stund, en del har ju fortfarande semester...
Såg att syrran N, hade bloggat idag, ja,jag hade tjatat på henne, hon skrev att hon hälsat på pappa och när han var på väg till toaletten så hade han ramlat. De fick givetvis larma så att flera personer kunde hjälpa pappa upp, han är inte lätt precis, tror att han gått upp ganska många kilo sedan han började trivas på sitt boende. Tror att det gick bra, tror inte att han gjorde illa sig, men han var ledsen sedan när han pratde men N, han skäms nog mest för att vara i behov av hjälp hela tiden, hans situation har förändrats rätt så mycket de senaste åren. Det kan inte vara lätt att hela tiden behöva hjälp med påklädning och toabesök, nej fy faan, hoppas inte att mitt liv blir så när jag blir äldre/gammal. Annars tror jag att han trivs rätt så bra med sitt liv nu sedan han träffade sin "flickvän" M.
Igårkväll var jag och M och hälsade på honom och M, det känns som det var första gången på länge som det gick att prata riktigt med honom, ibland tror jag att han är alldeles för trött för att få besök, varken han eller vi har nåt utbyte av att träffas då, tråkigt men troligen sant.
Idag har vi haft problem med telefonerna på jobbet, det slutade ringa plötsligt, tog en stund innan de hade felsökt och lyckats ordna till det, just då satt jag och besvarade mail, så jag fick jobba ändå. Några andra kunde ta det lugnt en stund. Har fått veta senare att det varit problem under hela dagen, en del som ringt har fått felmeddelande, vilken tur att vi har öppet till klockan 22:00, så att de kan nå oss senare då...
Jobbar till klockan 20:30 ikväll, åker en sväng till N och M senare, måste få veta vilken tid vi ska åka imorgon, ska till Stockholm några dagar.
Eventuellt så ska vi stanna i Sundsvall på vägen ner, kanske ska på en lunch där, vet inte än hur det blir.
Måste försöka att ringa till R, en  kompis som jag har i Stockholm, kanske vi kan träffas på fredag, på lördag ska vi på möte så då hinns det inte med, åker hem igen på lördag kväll.
Kanske blir det en tur till Grönan, N som är lite barnslig gillar att åka alla möjlliga attraktioner, annat är det med M och mig som är vuxna män, eller hur N.....
Tror att hon läser övervuxna/överviktiga män...kanske borde hålla med i så fall, några kilo för mycket har jag, det vet jag, får väl säga som en del att jag har trivselvikt. Fast när det är jobbigt att böja sig för att knyta skorna vete fan om det är trivsamt, tur att det inte är så ofta som jag måste knyta skorna, har mest sandaler på mig. Brukar säga att från och med 1 maj till sista augusti, då är det sandaler och kortbyxor som gäller, i alla fall när det är fint väder...
Nu måste jag försöka att få tag i R, så jag måste sluta blogga nu... ha det så trevligt tills...
Vi hörs/syns
Kram

Tillbaka på jobbet...

men har inte tid att blogga. Jag har hittat så många intressanta bloggar som jag hela tiden måste uppdatera mig på. Ska försöka att få till några rader, det är mer än en vecka sedan jag skrev någonting.
Den senaste veckan hade vi bara skitväder igen...typiskt att det blir fint nu när jag börjat jobba igen...vet inte hur man skall planera sin semester för att få ut det bästa vädret, har du nåt tips??
Sedan mitt förra inlägg har jag varit och hälsat på min syster S och hennes man S 2 gånger, brukar inte ha så mycket kontakt med dem, men nu blev det så.
Jag, tillsammans med N och M var dit för att tömma ladugården, ... en massa släktingar, däribland vi har magasinerat en massa prylar där, och det var dags att rensa ur detta.. det tog en hel jävla dag... och blev en massa tjafs..
Jag hjälpte till att plocka bort en massa skräp, jag själv har inte så mycket prylar kvar där, det mesta var saker som man kunde slänga, har jag inte använt det de senaste 20 åren, så behöver jag inte det nu, eller hur...?
S och S, sa att det var OK att jag lämnade några saker kvar där, har inte plats för dem för tillfället i min lägenhet..
M och jag gjorde nåt olagligt när vi var där, vi körde mc och ingen av oss har körkort för det, men fy faan va kul det var, tror att vi har en gemensam dröm nu M, eller vad tror du?
Jag hoppas att ni inte skvallrar för snuten, jag hade inte ens en hjälm på mig...
I söndags gjorde jag en ny tur dit, bara för att ha nåt att göra på min sista semesterdag, tänkte även att jag skulle hälsa på mormor, man när jag väl kom till byn så kände jag inte för det, tror att det hade med tjafset på onsdagen att göra
Jag hade i alla fall en bra dag hos dem, vi gick en tur till skogen med hunden O, försökte att hitta vägen till stugan genom skogen, vi lyckades inte denna gång, men jag ger inte upp, får se när jag får tillfällighet att åka dit igen..
Ska försöka att uppdatera bloggen lite oftare nu, när jag börjat jobba igen, men kan förbereda er på att jag kommer troligen ha ett uppehåll tordag--lördag, åker till Stockholm en sväng, med N och M.
Förresten tror ni inte att de varit på Rotsidan idag igen, utan mig, men idag fick G hänga med, blir kul att höra vad hon tyckte om mitt smultronställe?
Nu slutar vi för idag, återkommer troligen i morgon.
Vi hörs/syns
Kram

RSS 2.0