Tillsammans är man mindre ensam...

Har fått låna en bok ("Tillsammans är man mindre ensam" av Anna Gavalda) av en kompis, hon ville att jag skulle lyssna på den, vet inte om hon hade någon baktanke med det, den är i alla fall väldigt tänkvärd. Hon tyckte att den var jättebra och jag måste så här långt hålla med henne, tack för lånet och tack för tipset...

Ser även att hon skrivit några böcker till som är översatta till svenska, "Jag älskade honom" och "Jag skulle vilja att någon väntade på mig någonstans", är det någon av er som läst dessa och kan ge en kort recension, så vore jag tacksam

Jag kom på när jag lyssnat på några av skivorna att det var länge sedan jag hade kontakt med min mormor.

Bestämde mig för att ringa upp henne igår kväll när jag slutat jobbet.

Min mormor A är 93 år, ser lite dåligt och hörseln är väl inte den bästa, men annars är hon rätt så pigg.

Brukar retas med henne och säga att hon skall sätta på ljudet på hörapparaten så att hon hör vad vi säger, hon behöver inte vara snål och spara på batterierna.

Hon berättade att hon fått problem med ett av sina ögon, hon har både grön och grå starr och problem med gula fläcken, kan man förvänta sig nåt annat när man är 93 år.

Man märker under samtalet med henne att hennes minne inte är som det varit tidigare, hon har glömt vad hon berättat tidigare och berättar det ytterligare en gång, håller bara god min och låtsas inte om att hon redan berättat det.

Vi pratade säkert i en halvtimme, avslutade med att lova att jag skulle försöka att åka dit en sväng innan julhelgen, tror att hon måste ha något att se fram emot, får väl se om jag kan få mina döttrar med mig eller kanske syrran med sambo.

Har även en moster L som jag måste ta mig tid att ringa till, minns inte när jag pratade med henne sist, har inte så mycket att prata om, som det känns just nu.

Både mormor och L brukar ringa till syrran N, med jämna mellanrum men de ringer väldigt sällan till mig eller min andra syster S, vet inte varför, men så är det.

Det har även kontakt med pappa, men inte lika ofta nu, kanske beror på att han tillbringar så mycket tid med sin käresta M.

Var och hälsade på pappa igår kväll efter jobbet, hade glömt att jag skulle köpa schampoo till honom N hade bett mig att göra det, sorry N.

Pappa var i alla fall på jättebra humör, vi skojade som vanligt, han pratade om att han skulle haft några advents-ljustakar  på rummet och kanske nya gardiner, sa  till honom att N hade ju lovat att ta dit ljustakar och när det gäller nya gardiner får han prata med henne, kan ingenting om gardiner själv, de ni...

Det blev även lite prat om jul, pappa kommer att vara tillsammans med sin käresta M och hennes barn och barnbarn, kul för honom, det unnar vi honom.

Han ville veta vad vi andra skulle göra, sa att jag inte visste ännu, eftersom vi nyss fått besked vad han ska göra, vi kommer ju att träffas ändå sa jag, och då tror jag att han blev nöjd, det verkade så i alla fall.

Tillbringade resten av kvällen framför tv'n och när jag inte hittade nåt mer att se på så lyssnade jag på boken.

Förresten, jag pratade med båda mina döttrar igårkväll, Z åker till Gällivare idag för att träna torsdag och fredag och så åker hon tävling lördag och söndag.

K har några dagar kvar på sin ungdomspraktik, hoppas att det snart löser sig med jobb för henne.

Slut på "röd tid" nu, måste börja jobba igen, så...


Vi hörs/syns

Kram


Trögfattad...

Ett kul inlägg från youtube:


Vi hörs/syns
Kram

Nyfiken...

Mitt bloggande är inte så flitigt längre, känner inte riktigt inspiration att skriva. Jag läser fortfarande alla mina andra bloggkompisars bloggar och kommenterar dem emellanåt.
Jag är nyfiken på, vilka är ni som läser min blogg?
Ser på loggarna att det är nån som tillbringar tid på hotell som brukar läsa den, hoppas att du finner den intressant?
Ni får gärna lämna kommentarer, kanske blir det så jag hittar ytterligare nån bloggkompis.

Vi hörs/syns
Kram

Sanningen kan vara hård att höra...

En man stod och lagade frukost åt sin fru när han grabbade tag i hennes rumpa och sa,

- Om du såg till att få den här lite fastare skulle vi kunna göra oss av med din gördel.

Hans fru blev extremt förolämpad av utspelet, men bestämde sig för att inte säga någonting.

Morgonen därpå upprepades proceduren, men denna gång gällde det fruns bröst,

- Om du såg till att få de här lite fastare skulle vi kunna göra oss av med din bh, sa mannen.

Denna gång blev frun så förbannad att hon inte kunde hålla tyst så hon grabbade tag mellan
benen på sin man och sa,

- Om du såg till att få den här lite fastare skulle vi kunna göra

oss av med både brevbäraren, trädgårdsmästaren, grannen och din bror.

Vi hörs/syns
Kram


Modig, modigare....

Modig:
Du kommer hem stupfull mitt i natten och ser din fru ligga i sängen men hon

sover inte. du ställer fram en stol och placerar den precis framför henne

och sätter dig i den. när hon frågar vad f-n du sysslar med så säger du bara

att du vill sitta på första bänkraden när cirkusen börjar.....

Modigare:
Du kommer hem stupfull mitt i natten och ser att din fru står och väntar på

dig i dörren med en kvast och du säger: " Städar du eller förbereder du dig

för en flygtur???"

Modigast:
Du kommer hem stupfull mitt i natten, luktar parfym, har läppstift på kragen

och din fru står och observerar dig med mord i blicken.
Du går fram till henne, daskar till henne på stjärten och säger " nu är det din tur gumman"

Vi hörs/syns
Kram


Ny mobil....

Idag ringde min dotter Z när jag var på stan efter jobbet, hon ville ha min hjälp och stöd gällande köp av en ny mobiltelefon. Vet inte hur länge hon hållt på för att bestämma sig för vilket märke, modell och funktioner den skulle ha. Hon hade funderat över att köpa en utan mp3 spelare och köpa en sån separat, jag själv tycker att det är bättre att bara hålla reda på en grej.
Jag åkte och hämtade henne vid halv 6 tiden och sedan gick vi runt i butikerna i stan och jämförde priserna på den mobil som hon tyckte bäst om, det funkar rätt så bra att pruta när man fått ett bästapris från en butik och sedan besöker nästa och berättar att de andra butikerna kan sälja mobilen till ett bättre pris, tror i alla fall att hon blev nöjd med sitt inköp, hon tackade i alla fall för hjälpen. Nu kanske det går att få tag i henne i alla fall, hennes gamla telefon ville  inte funka när hon skulle trycka på svaraknappen, vet inte hur många gånger vi ringt till henne och inte fått tag i henne. Ska se om jag kan lyckas lägga in en bild på den telefon som hon köpte...Snygg eller hur???Vi hörs/syns
Kram

RSS 2.0