Min fredag...(långt inlägg)

...än så länge,  hoppade in i duschen och när detta var klart på med kläderna och så iväg på stan, ringde till N på vägen ner och hon var redan där, bestämde att vi skulle träffas på stan när jag kom ner.
När jag passerade Lilla Cafét så säg jag att "min plats" precis blev tom, skyndade mig in och köpte mig en kopp te, frågade efter tidingen men den var redan utlånad, satte mig ner och så ringde jag till N, hon svarade på en gång och jag frågade henne var hon var, då kallade hon mig för tönt, vad ringer du för när vi sitter i samma lokal säger hon, då tittar jag upp och ser att hon sitter vid det andra fönsterbordet, jag var ju så upptagen med att hugga " min plats" så att jag inte såg nån annan inne där.
Flyttade över mina saker och satte mig tillsammans med henne, det var hon som hade lånat tidningen innan mig, satt och snackade lite och en liten stund senare dök M upp och ännu lite senare min dotter Z, vi satt och pratade en stund innan M var tvungen att gå tillbaka på jobbet och N skulle gå till sitt jobb, Z och jag satt kvar en stund till, en av mina bloggkompisar passerade förbi "vink, vink". Min dotter skulle på Lindex en sväng så jag fortsatte min promenad upp till pappa och mormor, gick direkt till pappa idag, men han var inte inne gjorde rent hans rakapparat och så gick jag in till en annan avdelning, förstod att han var hos M, de är visst tillsammans igen nu, fan de är värre än tonåringar som nån skulle säga, överlämnade hans glasögon som blivit lagade och bar in de gamla till hans rum.
Fortsatte ner till mormor, hon låg och sov när jag kom dit, men vaknade nästan på en gång, och idag var hon riktigt snurrig, hon pratade om nån bil som hon skulle hämta på stan och då sa jag men du har ju aldrig haft nån bil, nu måste du ha drömt och då sa hon att det kanske hon hade gjort och i nästa andetag så börjar hon prata om biljäveln igen, det var lite svårt att hålla sig lugn.
Såg att luren inte låg rätt på telefonen, pratade med en av personalen och de skulle kolla om de kunde byta ut telefonen eftersom det saknades en sak på den som hon hade tidigare.
En personal kom in några minuter senare med en annan telefon och den var jättefin och mormor blev jätteglad för den, vi fick även prata med en sjuksköterska eftersom mormor hade lite funderingar över sina mediciner, men nu har vi nog rett ut det....
Mormor fick in en kopp kaffe och en bulle, de frågade även om jag ville ha fika men jag tackade nej eftersom jag hade fikat på stan.
När hon fikat klart sa jag hejdå och sa att jag eller N troligen skulle komma upp imorgon eller på söndag.
Gick iväg därifrån och tänkte att jag tar mig väl en långpromenad och det blev en lång promenad var ute nästan 3 timmar, på vägen hem gick jag förbi jobbet för att hämta min ryggsäck som jag glömde där igår när jag gick hem.
Satte mig och surfade en stund och tog mig en kopp varmt honungvatten, M kom dit för att sola och när han hade solat klart så åkte vi på pizzerian för att äta nåt.
Både M och jag åt en kebabtallrik var och det var jättegott, efter det gick jag direkt hem och M åkte hem en stund innan han skulle hämta N på jobbet, han hade lovat att hon skulle slippa att gå.
När jag kom hem så klädde jag av mig och satte mig framför tiv'n med datorn i knät, en stund senare ringde det på dörren, det var två utklädda grannbarn som sa "trick or treat", gav dem lite godis, vilken tur att jag hade lite hemma, gick tillbaka till datorn och började gå igenom bloggkoll och hade fått 40 nya inlägg från er mina vänner, nu har jag gått igenom alla och skrivit några kommentarer, det ringde en gång till på dörren.
Den här gången var det grannen C, de skulle på krogen ikväll och ville höra om jag kunde skjutsa dem på stan, givetvis lovade jag att göra det efersom jag är snäll och man kan ha nytta av snälla grannar,, nästa gång är det kanske jag som vill ha hjälp.
Hon förvarnade mig att de var 5 kvinnor, sa att det var synd att hon inte berättat det tidigare då hade jag kunnat hänga på dom på krogen, alltid kul med lite sällskap.
Ni kan ju tänka er hur det lät i bilen med 5 berusade kvinnor, fick höra flera fräckisar på vägen ned till stan, undrar hur de kommer att må imorgon, nån av dom hade fått fullt tillräcklingt att dricka redan, undrar om hon ens kommer in på krogen..
Har suttit och slötittat på Idol samtigt som jag surfat runt, känns som det var rätt person som åkte ur idag, även om nog Lars skulle kunnat tänkt sig att åka hem, han verkar inte speciellt bekväm i sin roll....
Nu ska jag kolla igenom min mail om jag fått något intressant men jag återkommer nog lite senare, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

It's friday...

..jaha, då var det fredag igen och jag har en ledig dag, fick nästan panik när jag vaknade, klockan var nästan 10, kan ju inte sova bort hela min lediga dag.
Fick just ett sms från N om vi skulle fika tillsammans, måste nog göra mig iordning snabbt så jag hinner det innan hon börjar att jobba, hon ska jobba sen kväll.
Jag lovade lite halvt och halvt en annan kollega att jag kanske kunde jobba hennes kväll om det körde ihop sig med barnvakt eller så, sa att hon fick höra av sig i så fall, antar att det blir en väldigt lugn kväll på jobbet.
Nä, nu måste jag in i duschen och försöka att ta mig iväg, återkommer nog först senare idag, måste ju till pappa och mormor också,  är länge sedan jag var dit nu.
Hoppas att ni får en bra dag mina kära vänner, för det ska jag försöka att ha...

Vi hörs/syns
Kram

Hemma...

nu är jag hemma igen, till slut, tog en promenad ner på stan när jag slutade jobbet, var in på några affärer men handlade ingenting,  så det blev billlgt.
När jag kände att jag var färdig med stan så fortsatte jag min promenad, hade väl inte tänkt att gå så långt som jag gjorde men det blev en promenad på över 2 1/2 timme, en av mina bloggkompisar passerade mig efter vägen.
När jag närmade mig hemmet så gick jag in på Ica för att handla lite prylar, träffade en av mina grannar P där och vi snackade en stund, hon kommer att flytta härifrån, hon har köpt ett radhus för att få lite mer plats för henne och flickorna, tråkigt, men jag förstår henne, kommer att sakna henne eftersom hon sitter med i styrelsen för vår bostadsrättsförening.
Hoppas bara att vi kan hitta en ny ordförande nu, får väl kalla till ett extra styrelsemöte.
Hon satte ut sin lägenhet på blocket och om jag förstod henne rätt så har redan 3 intressenter varit där och kollat på hennes lägenhet, hoppas att det är nån trevlig och vänlig person som flyttar hit.
Har inte käkat någonting sedan lunchen på jobbet, gjorde mig en smootie när jag kom hem mest för att få i mig någonting.
Har nyss kollat igenom bloggkoll och hade 30 nya inlägg från er mina vänner, några har fått kommentarer.
Nu måste jag gå igenom min mail också, men jag återkommer lite senare, tills dess...

Vi  hörs/syns
Kram

Min dag...

... så nu är snart min arbetsdag till ända, skönt...kökstjänsten har gått bra och jag har haft bra hjälp av min kollega.
Har nyss lagt schema för december och första dagarna i januari, får väl hoppas att jag får de pass jag önskat.
Ska snart ringa syster N och kolla om hon varit förbi hos mormor och pappa nåt, jag hade funderingar på att gå dit och hälsa på annars.
Ska väl snart börja att logga ur mig, men jag återkommer till er mina vänner under sen eftermiddag eller till kvällen, kan ju inte vara utan det här livet, tills dess....

Vi hörs/syns
Kram

Godmorgon...

...mina kära vänner, jag är vaken och har sovit gott inatt, hoppas att ni gjort detsamma. Idag när jag kom på jobbet så kom jag på att det ligger på min lott idag att hålla koll i köket, duka fram bröd, smör, ost och gurka till morgonfikat, se till att diskmaskinerna fylls och töms och hålla borden rena, jag gillar det inte alls, men alla måste dra sitt strå till stacken...men fördelen är att det inte händer så ofta..
Idag är jag lugnt schemalagd på morgonen, men det är väl bland annat för att jag har köket och jag är ju inte ensam om det, vi är två som delar på det.
Sedan kommer ett riktig långpass, att sitta med ärenden i över 3 timmar i sträck, måste nog dela av det med en fikarast tror jag, efter det så har jag min lunch och sedan 2 timmar ärenden igen, enda fördelen med detta är att jag troligen kan gå hem vid 14:30 eller 15:00, det låter väl bra.....
Jag hoppas att ni får en bra och trevlig dag idag, igårkväll började det att snöa lite här och för mig så känns det alldeles för tidigt, den kommer ju ändå att tina bort, enda fördelen är att det känns som det blir mycket ljusare...

Vi hörs/syns
Kram

Bedtime....

...nu är det nog dags för mig att säga god natt till er mina vänner, jag hoppas att ni får sova gott och drömma sött och att ni vaknar utvilade till en bra torsdagsmorgon....



Vi hörs/syns
Kram

Home alone...

...nu har jag kommit hem efter jobbet, gick direkt hem efter jobbet, bytte om till träningskläder och gick tillbaka till jobbet för att gå lite på löpbandet, gick väl lite mer än 1 timme, sedan avslutade jag med en varm bastu och efter den en kall dusch.
Sitter här som vanligt i min ensamhet, med datorn i knät och tv'n på, sitter mest och lyssnar på den medan jag bloggar och surfar runt, men samtidigt så är det rätt så trivsamt att få göra precis som man vill...
Har nu kommit hem och har nyss kopplat  upp, ska kolla om ni skrivit något intressant men kände att jag var tvungen att skriva några rader först, annars ledsnar ni väl på mig och mitt bloggande.
Jag bestämde mig för att inte gå till pappa och mormor ikväll efter jobbet, tar det imorgon istället när jag slutar tidigare, tyckte att det skulle bli för sent annars om jag gjort det ikväll.
Känner mig lite hungrig, har inte ätit någonting sedan lunch och nu börjar min mage att kurra lite, kanske måste se om  jag har nåt att äta.
Hoppas att det är okey och jag lovar att återkomma senare...

Vi hörs/syns
Kram

Nu...

...har jag lite "röd tid" och tänkte att jag kunde skriva några rader. På lunchen idag blev det enkelt, en skål med youhurt müsli och banan och det var jättegott.
I samband med lunchen tog jag en friskvårdstimme och tog mig en kortare promenad "broarna runt", jätteskönt väder ute och solen sken på mig hela tiden.
Nu ska jag försöka att göra lite nytta på min "röda tid", det brukar finnas administrativt jobb att göra, måste nog kolla upp det.
Annars har det inte hänt mig så mycket idag, får väl se om eftermiddagen ger nåt mer att skriva om, återkommer nog när jag kommit hem från jobbet, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

Onsdagmorgon...

...så då har det blivit onsdag, vaknade vid 8-tiden i morse och hade väl sovit skapligt kändes som jag hade kunnat sova några timmar till.
Klev i alla fall upp och gick direkt in i duschen, den var så varm och skön så att jag stod nog där inne i minst en kvart, gjorde mig sedan iordning för min promenad till jobbet.
När jag kommit hit tog jag mig en varm kopp med honungsvatten och jag kände hur den lindrar i halsen.
Har haft jätteproblem med min dator idag, har fått starta om den 2 gånger än så länge och hoppas att jag slipper det under resten av dagen, annars blir det inte så mycket jobb gjort.
Hade funderingar på att kanske besöka mormor och pappa idag men på något vis känns det som det blir lite försent att gå upp dig när jag slutar 17:45, kanske kan gå dit när jag slutar imorgon istället, ska kolla med N vad hon gör, med lite tur så kanske hon varit där idag, hon jobbar ju till 22:15 idag.
Nu ska jag försöka att titta om ni skrivit något nytt och som jag kan kommentera men jag återkommer under dagen...

Vi hörs/syns
Kram

Snart....

...dags att gå hem för denna kväll, har varit en lugn kväll på jobbet, vet inte om man gjort rätt för lönen ikväll egentligen...
Det blir ingen promenad mer än raka vägen hem och detta beror på min jävla hosta.
Har det varit lugnt hela kvällen så visst fan ska det bli nåt att göra precis innan man slutar, har precis avslutat ett ärende som inte var trevligt, men det ska inte få förstöra resten av min kväll,  försöker att återkomma när jag är hemma igen....

Vi hörs/syns
Kram

Utmaning...

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Katie och Ejmis

Regler:

* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

7 saker om mig själv:
- Jag är en kontrollmänniska, vill ha koll på det mesta, en del av cheferna på jobbet frågar mig vad de har skrivit in  i sin kalender
- Jag är en fanatiker när jag börjar med någonting, till exempel stegtävlingen, en del tycker att det går till överdrift
- Jag tycker om att läsa  och lyssna på böcker, tycker även om musik
- Jag är riktigt duktig på laga mat och tycker om att laga mat, men inte bara till mig själv, det är tråkigt
- Jag har lätt att bli rörd och har lätt till tårar, har nog svårt att dölja mina känslor
- Jag kan vara otroligt snål när jag måste vara det, men när jag tycker att jag har lite pengar så ska de rulla, då vill jag unna mig nåt
- Jag kan vara en väldigt tjurig person kan ha svårt att erkänna om jag har fel, om jag nån gång har det...

Jag utmanar : Ingen speciell, om nån vill svara på detta så ge mig en kommentar så läser jag det på er blogg

Tisdagkväll..

...på jobbet, sitter här och försöker att göra lite nytta, händer inte så mycket här ikväll, det verkar  vara en rätt lugn jobbkväll.
Såg att jag hade blivit utmanad av min dotter K, måste väl försöka att göra den utmaningen så att hon inte blir sur på mig, tjejer har ju en tendens att bli sura om man inte gör som de vill....
Annars verkar det inte ha hänt så mycket i min bloggvärld sen jag kom hit, men alla kanske är upptagna med att jobba,äta eller slappa....
Har lite "röd tid" nu så jag tänkte att då kan jag väl passa på att skriva några rader i alla fall.
Var och handlade lite när jag var på väg till jobbet, köpte mig en burk honung, en flaska citronkoncentrat, halstabletter och lite godis.
Jag brukar ha en burk med godis som jag brukar bjuda på om nån kommer in och hälsar på mig vid min arbetsplats, än så länge har ingen varit hit.
Jo förresten syrran N var hit och tog lite honung och citronkoncentrat, tror att hon också har lite ont i halsen, hon har kvällsjobb ikväll och hon skulle visst jobba kväll även imorgon.
Måste kolla igenom bloggkolla lite igen, men jag återkommer snart...

Vi  hörs/syns
Kram

Tisdag...

...vilken natt, det har inte hänt nåt sånt roligt, men min hals kändes för djävlig igårkväll, när jag nu gick till sängs så gjorde jag det med sällskap med en halsduk runt halsen, kände faktiskt som det lindrade, har vaknat till ett antal gånger under natten och hostat, men som vanligt så kan jag somna om  utan problem.
Kändes lite bättre när jag vaknade men när jag varit uppe en stund så kokade jag mig en kopp honungsvatten med citron, det känns som det lindrar rätt så bra, vet inte hur många såna koppar jag druckit idag.
Idag ska jag egentligen jobba 13:45--22:15 men jag har pratat med jobbet och då jag inte känner mig så jättedålig ska jag ändå jobba mellan 18:00--22:15, vill ju inte sätta arbetskamraterna i sticket, om det blir en lugn kväll annars på jobbet så finns det säkert en massa administrativt jobb som kan göras, det skulle funka bra för mig att få sitta med det istället.
Annars har det väl inte hänt så mycket i mitt liv som jag kan berätta om, vissa saker kan man ju hålla för sig själv, det är ju problemet när det finns såna som känner mig som läser min blogg, man kan inte skriva precis vad man vill, de kan ju tolka något jag skriver på fel sätt och få helt fel uppfattning och det som man egentligen menade, så därför tycker jag man ofta hamnar i ett läge där man censurerar sitt bloggande, antar att ni känner på samma sätt ibland.
Nu tänker jag gå och lägga mig några timmar innan det är dags för att gå på jobbet, men jag återkommer senare, kanske blir sent ikväll, men ni kan vara säkra på att jag återkommer i alla fall, tills dess...

Vi  hörs/syns
Kram

Måndagkväll...

...sitter här i min ensamhet och tycker synd om mig själv, inte bara för att jag är ensam utan jag tror att hostan är på väg tillbaka, har nyss druckit en kopp varmt honungsvatten och så ringde syrran N, och det var så jobbigt att prata, inte för att det var hon utan för att det är ansträngande för halsen.
Hon berättade att hon varit och hälsat på mormor och pappa idag och att det var  skapligt med dom, jag hade ju tänkt gå dit imorgon men nu berättade N att moster L skulle dit imorgon så då känns det inte som det är någon mening att jag också går dit, kan ta det på onsdag eller torsdag istället.
Idag gick jag hem direkt efter jobbet, bytte om till träningskläder och tog mig den korta promenaden tillbaka till gymet på jobbet, jag tog mig en promenad på löpbandet, efter det passet tog jag och satte mig i den varma bastun och myste, tror inte att förkylningen blir sämre i alla fall. När jag var klar tog jag mig en promenad i lugn takt hem.
Nu sitter jag och slappar i min vilfåtölj med datorn i knät och har tv'n på också, har inte sett om det är något intressant att kolla på ikväll, men jag kanske blir upptagen med datorn hela kvällen istället.
Ska kolla igenom bloggkoll och se om ni skrivit något nytt, återkommer lite senare, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

Lunch..

...nu är lunchen avklarad, var inte sugen på någon varm mat idag så jag har ätit youhurt och müsli till lunch och så hade jag gjort några tunnbrödsrullar med skinka och senap.
Det satt rätt så gott.
Jag har även pratat med hon som sköter bemanning om att jag eventuellt vill ha en semesterdag i slutet av november och som det ser ut nu så ska det inte vara några problem, har funderat på att åka bort över en helg, kanske göra nåt roligt.
Jag skulle ha jobbat kväll den dagen som jag eventuellt ska ha semester men jag kollade med syrran N och hon ville ha den kvällen så jag har ordnat med det bytet med hon som sköter bemanningen.
Annars har det väl inte hänt något speciellt idag, har försökt att hålla koll på er genom bloggkoll men speciellt mycket verkar inte ha hänt idag.
Jag har inget speciellt att blogga om idag men jag återkommer när nåt nytt dyker upp eller när jag kommer på nåt att skriva om, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

Måndagmorgon...

...vaknade av väckarklockan tidigt i morse, kände mig för trött för en promenad, det blev lite för sent igårkväll  eller natt måste jag nog säga, ställde om väckarklockan och sov i 2 timmar till, ville fortsätta mitt trevliga drömmande.
När jag sedan klev upp så gjorde jag frukost och några mackor att ta med mig till jobbet, imorse var det kallf, flera minusgrader och lite halt på vägarna, tur att man går, måste väl snart byta däck på bilen, men jag använder den inte så mycket längre.
Vet inte hur jag ska hinna få ihop några steg under denna dag när det inte blev någon morgonpromenad, får väl ta igen det när jag slutar för dagen.
Glömde att ta med listan på mina steg till jobbet, hade tänkt att registrera det idag men huvudet var inte med mig som det borde imorse när jag satte iväg hit.
Förmiddagen på jobbet har varit bra, inte alltför mycket att göra ännu trots att det är måndag, brukar vara hur mycket som helst på måndagar annars...
Har precis haft fikarast och har lite "röd tid" nu, ska väl kolla om det kommit några nya inlägg från er på bloggkoll, men jag återkommer flera gånger under dagen, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

Bedtime...

...antar att  det är dags att säga godnatt till er mina vänner, även ni måste väl upp och jobba imorgon  måndag, sov så gott och hoppas att ni får trevliga drömmer...



Vi hörs/syns
Kram

Min dag...

....började med att jag svarade på några mail, klädde på mig och gav mig iväg på en promenad, jag satte iväg med tanke på att gå min vanliga långpromenad, mötte en av mina bloggkompisar efter vägen, kul att se dig igen, känns som det är länge sedan vi sågs, skickade ett sms för att tala om det.
Fick ett sms tillbaka från kompisen, hade en sms-kommunikation med en annan kompis också, det är lite svårt att skriva sms när man är ute och går, men eftersom jag fick svar på mina sms så måste de ha varit läsliga.
Jag avvek från min vanliga rutt och tog vägen förbi hos M, han hade en gemensam kompis där när jag kom dit, de satt och fikade så jag tog mig en kopp te jag också och så satt vi och snackade innan vi skulle gå till pappa och mormor.
M skulle  handla några glödlampor till pappa så vi tog en sväng förbi Ica på vägen till sjukhuset.
När vi kom upp till pappa så låg han i sängen, men hade larmat och ville kliva upp, det kom personal som tog upp honom, när han var klar så gick vi iväg till min mormor.
Hon blev som vanligt glad när vi kom dig men mest glad blev hon nog över att M var med, vi satt där och pratade med henne en rätt så lång stund, hjälpte henne med telefonen, jacket hade åkt ur på något konstigt sätt.
Jag hann bara få i det så ringde min moster L, hon fick prata med mormor en stund, de verkade inte ha så mycket att prata om för samtalet tog högst 1 minut, antar att det hade hunnit att prata tidigare på morgonen.
När klockan närmade sig 2, så ville pappa gå tillbaka, han var rädd för att han skulle missa eftermiddagsfikat.
Vi sa hejdå åt mormor och jag lovade att jag skulle hälsa på henne på tisdag, innan jag börjar att jobba, arbetar till 22:15 då.
När vi kom tillbaka till pappa så ville han att jag skulle klippa honom, och det var snabbt fixat, nu ser han ut som ett skinhead igen, det är faktiskt hans önskemål att ha så kort hår.
M och jag fortsatte vår promenad hemöver, M gick hem och jag fortsatte min tur runt stan, var in på Ica på vägen hem, var ju tvungen att handla lite eftersom jag skulle bjuda min dotter Z och hennes kille S på middag, bjöd även in M och N,det är ju ingen större skillnad att laga mat till 5 personer eller till 3 personer.
Jag lagade till Chicken Tikka Masala, jag gillar indisk mat och orkar sällan laga det när jag är ensam, då är det perfekt att bjuda på det när man får gäster, maten var lyckad och jag tror att det var gott, det var vad de sa i alla fall.
Innan M kom så var jag tvungen att be honom köpa lite nanbröd, de hade inget på mitt Ica, så han skulle handla det på vägen hit, när han kommit hit så jag att jag hade för lite ris också, så jag bad honom att åka och köpa det åt mig, och snäll som han är M så gjorde han det.
Mina gäster dök upp eftersom de satte sig och snackade i tv-rummet med jag fortsatte med maten, när det var klart så var det bara att sätta sig.
M och N åkte nästan på en gång, de var bortbjudna på fika hos en annan kompis och ville hinna dig innan barnen skulle lägga sig, tyckte det var okey att de åkte, de behöver ju inte hänga kvar här hos mig bara för att de ätit här, de har ju ett eget liv också.
När jag hade diskat undan efter maten så pratade jag med Z och S lite innan de skulle åka, jag berättade att jag skulle ta mig en promenad efter maten, blev så proppmätt att det behövdes.
Det blev en promenad på nästan 2 1/2 timme, men det var skönt, tog mig en skön dusch när jag kommti hem och nu sitter jag med datorn i knät i sängen.
Hade fått nästan 50 nya inlägg från er på bloggkoll har läst igenom dessa nu och skrivit några kommentarer, hade även fått nåt mail som jag besvarade.
Nu ska jag ta och koka mig en kopp te, men jag återkommer lite senare...

Vi hörs/syns
Kram

Söndagmorgon...

...vaknat ytterligare en dag och har sovit och drömt bra, känner mig på bra humör, det är otroligt att jag sover så mycket bättre nu, känns som  jag inte heller behöver lika många timmars sömn, känner mig pigg ändå.
Verkar vara lite oväder idag, hörde hur vinden just tog i, min mobil påminde mig imorse att det var dags att ställa tillbaka klockan 1 timme, det var ju några bloggkompisar som påminde om det också, men när jag vaknade fanns det inte i mina tankar förrän jag kollade mobilen hur mycket klockan var.
Ska väl snart göra mig iordning för en liten morgonpromenad, det känns som det är viktigt att jag tar den.
Hade ju även tänkt att försöka hinna upp till pappa och mormor idag, men det känns alldeles för tidigt för det nu, får väl ta det senare idag och så måste jag kolla om M skulle hänga med mig dit, eftersom mormor frågade efter honom igår, hon har ett gott öga till honom...
Idag kanske min dotter Z, ska komma hit och äta middag, hennes mamma jobbar idag och visst hon kan laga mat själv, men samtidigt är det ett bra sätt för oss att träffas ibland, ska kolla med henne vad hon  bestämt sig för, så jag vet om jag måste handla nåt som jag inte har hemma, men det är ju tur att jag har nära till Ica.
Hoppas att ni alla får en bra dag, det ska jag försöka att ha...

Vi hörs/syns
Kram

Lördag...

...vaknade halv 8, hade ställt klockan för jag hade tänkt ta en morgonpromenad, men på grund av mysiga drömmar så ville jag försöka att få fortsätta drömmen, somnade om till halv 10.
Klädde på mig och tog min promenad,gick upp och hälsade på mormor först och hon satt och sov i rullstolen vid ett bord när jag kom dit, hon blev jätteglad när  jag kom dit, hade ju inte varit där sedan i tisdags.
Vi satt och pratade en rätt så läng stund, M ringde medan jag var hos henne och han ville veta om vi skulle fika tillsammans på stan eftersom N jobbade, lovade att ringa upp honom när jag lämnade sjukhuset. Jag lämnade mormor när det kom med hennes lunch och lovade att jag skulle komma förbi  imorgon eftersom N jobbar även då, sa att jag kanske skulle försöka få M med mig dit och även ta pappa med mig.
Fortsatte ner till pappa,  han hade precis ätit lunch, jag rengjorde hans rakapparat och stängde av tidningen som han lyssnade på, det kom in två personal, pappa hade bestämt sig för att vila efter lunchen.
Sa åt pappa att jag skulle komma förbi imorgon igen och att han skulle sova gott.
Ringde upp M när jag var på väg och talade om vilken väg jag skulle gå, vi möttes ungeför vid kiosken, gick in och handlade en dosa snus, sen fortsatte vi ner till stan.
M skulle ta ut lite pengar och jag fortsatte till Lilla Cafét, träffade min f.d. D där tillsammans med min dotter Z, pratade med dom en stund tills M kom, vi beställde lite fika och satte oss och snackade med dom, en stund senare åkte D och då kom Z's kille S, pratade med dom en stund innan de och M skulle gå.
Jag fortsatte min promenad och var ute och gick ungefär 2 1/2 timme, det var jättehärligt väder.
När jag senare kommit hem så skulle jag koppla upp mig och blogga lite, men hade jätteproblem med min uppkoppling, kunde inte ens svara på några mail.
M ringde lite senare och frågade om vi skulle äta pizza och se på hockey, tog mig en promenad ner till pizzerian och träffade M där, de hade redan beställt pizzor så vi skulle bara hämta dem.
Åkte hem till M och N satte oss framför tv'n och kollade på hockeyn och åt våra pizzor, det var jättegott, men det är väl inte så nyttigt.
Lånade deras dator en stund i periodpaus, kände nästan abstinens eftersom jag inte hade varit ut  på nätet, han väl kolla lite i alla fall.
Matchen var bra idag i alla fall MoDo spöade HV71, de vann med 5-2, härligt...
Jag gjorde mig redo för att gå hem,  när jag tittade ut så regnade det som fan, tänkte att jag går direkt hem, men när jag väl börjat gå så blev det några omvägar så jag promenerade nog i cirka 1 timme till.
Var rätt så blöt när jag kom hem, har hängt upp mina kläder på tork, för jag hade givetvis inga regnkläder på mig, det var ju fint väder när jag gick ut.
Nu sitter jag här som vanligt i min ensamhet, dator'n i knät och tv'n på, slötittar på tv'n eller rättare sagt lyssnar på tv'n medan jag bloggar.
Ska checka av bloggkoll om det hänt något sedan jag kollade sist, men jag återkommer lite senare..

Vi hörs/syns
Kram

Bedtime...

...nu är det väl lite sent att säga godnatt till er mina vänner, men jag känner att jag borde göra det ändå, hoppas att ni får sova gott, drömma sött och vakna till en ledig lördag med stålande väder...



Vi hörs/syns
Kram

Min kväll...

...nu har snart hela fredagskvällen gått och jag har bara suttit här och slappat, har inte gjort nån nytta alls, ja, lite nytta har jag väl gjort, har även besvarat ett antal mail.
Har suttit och gått igenom alla era bloggar, litade inte på bloggkoll att det inte skrivits fler inlägg än vad det hade gjorts och det stämde väl rätt så bra men ibland känns det som det tar lång tid innan bloggkoll uppdateras.
Förresten, syrran N har gnällt och tjatat över att jag numrerar mina inlägg, så det är väl bäst att jag plockar bort numreringen, om det är någon av er som kommer att sakna den så kan ni väl höra av er, så lägger jag tillbaka det igen.
Sitter här och slötittar på tv samtidigt som jag bloggar, men har inte hittat nåt speciellt att glo på, får väl se om det kan hända något annat rollgt....

Vi hörs/syns
Kram

400 Fredag...

...jaha då har nästan hela den här dagen gått. Utbildningen idag var jättebra, lite teori och några praktiska övningar och vi  hade en jättebra föreläsare.
Hann inte blogga nåt på min lunch, ber om ursäkt för det, hoppas att ni inte är för besvikna. Hade fullt upp med att försöka svara på några mail.
Efter utbildningen gick jag tillbaka till jobbet en sväng, hade ju loggat in på min dator och var tvungen att logga ur innan jag kunde gå hem, passade på att besvara några mail och gå igenom 30 inlägg från er mina vänner, skrev några kommentarer också.
När jag skulle gå från jobbet så träffade jag syrran N, hon skulle jobba sent idag, hon hade matrast så vi satt och snackade en stund, hon berättade att M skulle på personalfest ikväll, kan ju tänka mig hur han mår imorgon då???
Vi sa hejdå till varandra och jag satte iväg från jobbet, tänkte att jag skulle ta mig en promenad innan jag gick hem, men det blev en läng promenad,  har varit ute i nästan 3 timmar, men då har jag även hunnit att handla också, saknade lite prylar i skafferi och kylskåp, ska väl försöka att fixa mig nåt att äta.
Var ju duktig imorse och käkade frukost,  hade även en matlåda till lunch, vet inte vad jag är sugen på, jo förresten det vet jag men det går inte att äta.
Kommer snart tillbaka till er....

Vi hörs/syns
Kram

399 Ny...

...duschad och fräsch känner jag mig nu, och det känns härligt, duschen var minst lika skön som vanligt, har så bra värme på vattnet och så är det jättebra tryck på vattnet också.
Glömde väl att skriva att jag sovit jättebra inatt också, många trevliga drömmar och när mobilen ringde så hade jag inga problem alls att kliva upp trots att jag inte sovit så många timmar, tror inte att det blev 4 timmar ens, men man kan ju  inte sova bort hela livet, passa på att njuta istället...
Nu ska jag väl bara leta fram några kläder att ta på mig innan jag ska leta mig bort till jobbet.
Jag hoppas att ni får en bra och trevlig dag, hoppas även att vädret hos er är bättre än här hos mig, det började att regna när jag var ute och gick, tror inte att det är någon riskt för underkylt regn, det var ju i alla fall 8 grader varmt.
Eventuellt kanske jag har möjlighet att titta in här under lunch, om jag kommer åt någon dator, antar att det blir mellan 12 och 13 ungefär, om inte så återkommer  jag under kvällen, tills dess..

Vi hörs/syns
Kram

398 Godmorgon...

...kamrater, ni har väl kanske inte vaknat ännu, jag har i alla fall varit ute på en stärkande promenad på nästan 1 1/2 timme, har även käkat några hårdmackor och ett glas juice.
Fortsättningen av arbetskvällen gick bra, fick ett ärende precis innan jag skulle sluta så jag blev kvar lite längre på jobbet.
Tog mig sedan en liten promenad innan jag styrde mina steg hemöver, lyssnade lite på en bok under tiden som jag promenerade.
När jag sedan kommit hem så var det bara en lugn och skön kväll, kopplade upp mig på nätet innan jag skulle gå och lägga mig, men det blev inget inlägg då, besvarade bara några mail och skrev några kommentarer på några inlägg.
Nu ska jag snart ta mig en dusch och tvätta bort natten och svetten från min promenad, vill ju inte komma på jobbet och lukta...
Idag ska jag ha utbildning på jobbet mellan 8:00--16:30, så jag antar att jag inte kommer att ha mycket tid att blogga, läsa bloggar eller svara på mail, men jag lovar att jag återkommer om ni lovar att ni inte överger mig och min blogg.
Nu är det dags för den sköna duschen, men...

Vi hörs/syns
Kram

397 Torsdag...

...tog mig till jobbet till slut, vet inte varför jag var så seg och aldrig höll på att komma iväg, i och för sig så stod jag väldigt länge i duschen, det var så skönt så....
Plockade ihop några matlådor, ja, jag äter ju bara en låda om dagen så den andra får vara tills imorgon, behöver väl inte äta mer än vad jag förbränner...
Skulle försöka att knappa in i ett av våra program att jag varit hemma och varit sjuk, men det funkade ju inte, har även fått ändra utbildningsdag, skulle ju haft utbildning igår, fick flytta den tills imorgon istället, lyckades även förhandla mig till lite flex på torsdag eftermiddag nästa vecka, kan då sluta lite tidigare, skönt...
Nu under eftermiddagen så har jag suttit med en kollega för att få veta mer om ett uppdrag som hon jobbar med och som jag snart ska börja med, än så länge har det varit en intressant dag, hoppas att det fortsätter så.
Hade min matrast vid 16-tiden och då käkade jag mina tortellini med bacon och majs, lite thaisås till det var smaskens, det var nån som kom ut i köket och undrade vad som luktade så gott, då kunde jag svara: -det är min mat så klart.
Efter maten så lyckades jag trycka in mig en lakritspuck, vi har utförsäljning på glassarna just nu och då är de lite billigare, den satt också där den skulle.
Nu har jag lite "röd tid" och tänkte att jag måste väl försöka att få till något inlägg idag i alla fall.
Det blev ju ingen promenad i morse, för att jag var så seg och inte kom igång nån gång, får väl se om det blir någon promenad när jag slutar, har inte bestämt mig ännu, jag slutar ju 20:30 och jag antar att det är Heroes 21:00, skulle vilja se det men samtidigt är det väl ingen katastrof om jag missar det, har ju missat flera avsnitt förut.
Måste väl bestämma mig för om det är en promenad eller tv'n som gälller ikväll, nåt annat roligt händer väl knappast inte i mitt upptagna liv...
Nu ska jag göra nåt annat en stund, återkommer snart...

Vi hörs/syns
Kram

396 Min natt...

...har varit jättebra, sovit jätteskönt, drömt jättemysigt, och haft sovmorgon, har nästan nyss klivit upp.
Jag har just gått igenom bloggkoll, hade fått nästan 20 nya inlägg från er och har nu gått igenom dem, nägra spår blev det efter mig som vanligt.
Har även gått igenom min mail för att  kolla om det fanns något viktigt där, fanns några mail som jag kände att jag behövde svara på och nu är detta gjort, vet inte riktigt vad jag ska hitta på innan jag börjar att jobba, kanske skulle ta mig en liten promenad innan jobbet, ja, jag skrev en liten.
Ska väl inte ta ut mig för mycket eftersom jag varit hemma från jobbet 1 1/2 dag, känner mig rätt så pigg nu och ska nog kunna jobba.
Tror att jag ska försöka hitta nåt att äta till frukost, innan det är dags för en dusch för att tvätta bort natten, och känna sig fräsch för en ny dag.
När jag vaknade så såg jag att det var en fin dag, solen skiner men det var -4 grader när jag tittade ut, men som en del säger, "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder", så det är väl bara att ta på sig lite varmare kläder om jag ska gå ut.
Återkommer efter min frukost, om jag inte fastnar i något annat som är viktigare...

Vi hörs/syns
Kram

395 Toapapper...

...vet inte om det här nya toapapperet skulle vara någoting för er att använda...


Vi hörs/syns
Kram

394 The Power of Love (fräckis)

..hittade den här bilden som jag vill dela med mig av, hoppas inte att den är för fräck för er...



Vi hörs/syns
Kram

393 Duracell..(fräckis)

...hittade den här bilden, tänkte jag måste dela med mig, hoppas inte att den är för fräck...



Vi hörs/syns
Kram

392 Krama...

...kudden fick en ny innebörd med denna bild....



Vi hörs/syns
Kram

391 Bedtime..

...nu är det väl dags att önska er en godnatt mina kära vänner, jag tänker inte lägga mig ännu, men ni kanske behöver mer sömn är vad jag gör,  jag själv har ju sovit rätt så mycket sedan igår..
Hoppas att ni får sova gott, drömma sött och vakna utvilade till en vacker torsdagsmorgon...



Vi hörs/syns
Kram

390 Home...

...alone again. Så nu sitter jag här igen i min ensamhet och läser era nya inlägg, hade fått över 20 nya inlägg från er sedan jag gick på styrelsemöte.Några av er har fått kommentarer och några inte, men var inte ledsna över det, jag hade väl iinget att komma med på det ni skrivit.
Har kollat på "Oskyldigt dömd" under tiden jag läst igenom era inlägg, gillar det och har väl lyckats se alla avsnitt, något har jag sett i repris på grund av att jag jobbat en onsdagkväll.
Styrelsemötet gick bra, vi blev till och med bjudna på fika ikväll, mackor och kaffe, gott...
Jag fick till och med 3 överblivna mackor med mig hem, kankse måste fika nån av dem snart, känner mig lite sugen...
Vi lyckades väl reda ut de mesta frågetecken som vi hade begärt att vi skulle reda ut,har även bestämt ett datum för årsstämman,men det blir inte förrän i februari nästa år, va konstigt det känns att skriva nästa år redan nu, det känns som det är så länge dit... 
Som jag känner mig nu så kommer jag nog att jobba imorgon, har 12:00--20:30 imorgon och då behöver jag ju inte kliva upp så tidigt, kanske till och med hinner med en liten promenad, ja, jag skrev liten promenad...
Imorgon skulle visst mormor få flytta till en korttidsplats och det blir här i stan, vet inte hur länge hon får vara kvar där, men det känns rätt så bra, då har vi ju fortfarande möjlighet att hälsa på henne, hellre än att hon skulle hamna 7--8 mil härifrån...
Har inte hunnit pratat med N om det men jag nämnde det för M tidigare ikväll när vi pratade, N jobbar sent ikväll så han berättar väl för henne när hon kommer hem, hon skulle visst hälsa på henne imorgon.
Nu ska jag ta mig nåt att fika, men jag återkommer...

Vi hörs/syns
Kram

389 Onsdag...

...än så länge har jag inte gjort mycket nytta den här dagen, har bara slappat och tyckt synd om mig själv.
Men, när man är hemma och är sjuk, så ska man väl inte behöva göra nån nytta, har sett på några filmer och sedan har jag läst igenom cirka 50 inlägg från er mina vänner och några spår har jag väl lämnat efter mig, ni får väl själv kolla om jag besökt er.
Vill passa på och tacka er för att ni bryr er och att ni hoppas att jag snart mår bättre, bara det gör ju att man mår bättre...
Hade även fått några mail som jag kände att jag borde besvara, och detta är nu gjort, ni som brukar få mail från mig får väl skynda er att kolla mailboxen.
Ska ju ha styrelsemöte ikväll 18:30 och det känns som att jag är nog frisk för att vara med, ordförande är borta på grund av utbildning och då känner jag mig tvungen att vara med, vi hoppas att vi ska få klarhet i vad vi kan förvänta oss att våra kontaktpersoner i föreningen skall göra och hjälpa oss med.
Hoppas inte att mötet tar alltför lång stund, känner mig inte för att sitta och vara social speciellt länge, men det beror väl på sällskapet givetvis....
Nu tror jag att jag måste försöka att äta lite, men jag återkommer lite senare under eftermiddagen/kvällen, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

388 Tisdag..

...igår tog jag mig ju en riktigt skön promenad upp till sjukhuset för att vara med på vårdplanering för mormor A, N var också där, hon är medveten om att hon ej kan komma hem till sin lägenhet än på ett tag.
Det bestämdes att kommunen skulle försöka att hitta någon korttidsplats åt henne, vet inte var hon  hamnar då, men eftersom hon behöver hjälp och tillsyn hela tiden så är det väl det bästa för henne, tills hon blir piggare.
När mötet var slut träffade jag även pappa en sväng, han var väldigt ledsen igår så det var jättejobbigt att träffa honom, han hade varit och kollat sina ögon och fått beskedet att de inte kunde göra någonting för honom, utan, och det är klart att det är jobbigt att höra för honom.
Fortsatte min promenad hemöver, var tvungen att duscha igen när jag kom hem, hade svettats rätt så mycket under förmiddagen.
När jag kommit på jobbet så skulle vi ju börja med ett möte mellan 14:00--15:00, började frysa under mötet och det blev bara värre och värre.
När jag kom tillbaka till jobbet för att jobba så började det killa och klia i näsan och ögonen blev väldigt känsliga för ljus, fick sitta med huvan över huvdet för att inte få alltför mycket ljus i ögonen.
Kände att det skulle nog inte funka att jobba hela kvällen, var och kollade med hon som sköter bemanningen och vi var rätt så många som skulle jobba kväll igår, så det skulle inte vara någon katastrof om jag gick hem för att jag inte mådde bra.
Gick hem från jobbet vid 5-tiden och gick till sängs på en gång, vaknade till vid 9-tiden och klev upp och satte mig framför tv'n en stund, drack en kopp te och käkade en macka, kom på att jag inte hade ätit någonting tidigare.
Ögonen var alldeles för känsliga för ljus fortfarande så jag gick till sängs igen, har vaknat några gånger under natten på grund av att det blivit för varmt i sängen och sedan har jag varit tvungen att snyta mig.
Ringde till jobbet och sjukanmälde mig imorse igen, skulle haft utbildning idag, men det missar jag ju nu, ingenting att göra nåt åt, kanske kan gå den på torsdag eller fredag, om jag nu mår bättre då.
Hoppas att ni får en bra dag, här verkar vädret fint i alla fall, kanske återkommer lite senare under dagen, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

387 Hallå...

hejsan, vaken ytterligare en morgon och gråter inte, denna natt har väl varit lite bättre, har vaknat ett antal gånger men lyckats somna om igen, inte lika många gånger som igårnatt, som tur är.
Har haft många konstiga drömmar men även roliga drömmar, vaknade till av att jag låg och skrattade, synd att jag inte kommer ihåg allt som jag drömmer och vad det betyder.
Har försökt att läsa igenom alla nya inlägg som ni skrivit, har väl lämnat mina spår hos några av er.
Ska snart hoppa in i duschen, nej, jag ska inte hoppa, om jag gör det så kommer jag säkert att bryta benet/benen och hur ska det då gå med stegtävlingen.
Var in och kollade hur ställningen var just nu mitt lag ligger på 66:e plats av 2419 lag och jag själv låg på 50:e plats av 21.317 personer, nu har väl inte alla uppdaterat sina steg, men att ligga bland de 100 bästa just nu är jag rätt så nöjd med.
Den som hittills registrerat mest steg har gått 1.066.985 och då har den personen inte registrerat några steg efter den 18/10, det är 59.277 steg i genomsnitt per dag, jag har ungefär bara hälften av det.
Nej, nu är det dags att ta tag i det här, ska ju hinna med min promenad innan jag ska vara på möte på sjukhuset klockan 11, men jag återkommer senare under dagen.
Hoppas att ni får en bra och trevlig dag....

Vi hörs/syns
Kram

386 Steg...

...och resultatat av måndagens steg blev 33.153
över 20.000 idag också med bred marginal...
har i genomsnitt 29.039 steg/dag hittills...

Vi hörs/syns
Kram

385 Om min natt...

..kan inte påstå att det hände nåt trevligt inatt, om det var det ni trodde, har sovit jättedåligt, känns som jag vaknat var 5:e minut, men visst jag har somnat om igen, men sen känns det som jag vaknat efter 5 minuter igen...
Jag har svettats under natten också, har vaknat och varit alldeles dyblöt, har då tagit av mig täcket och då vaknade jag senare av att jag frös, nästa gång jag vaknade så svettades jag igen, ja, ni förstår säkert...
Anledningen till detta är att jag håller nog på att bli lite förkyld och har nån skit i kroppen, men bättre nån skit i kroppen än skit i sn....en.
Det hade väl varit lite trevligare om jag hade haft nån annan att skylla på, att man hade haft något sällskap i sängen som gjort att man inte sovit nåt och varit så svettig att man måste duscha det första man gör, men nu var det inte så...
Villle bara driva lite med er...
Återkommer lite senare mina vänner...

Vi hörs/syns
Kram

384 Bedtime..

...vill önska er en godnatt och hoppas att ni får sova gott, drömma sött och vakna utvilade till en fin tisdagsmorgon..




Vi hörs/syns
Kram

383 Snart så...

...är det dags att gå hem från jobbet, får väl se om det blir någon promenad istället för att gå direkt hem, M kanske skulle komma och möta N och då kanske jag kan få sällskap en bit på promenaden.
Om han tar bilen så får jag väl ta mig en egen promenad, men det är väl inte nåt stort problem, det gör jag ju allsom oftast, har ju några kapitel kvar på boken...
Annars har väl kvällen varit si så där, fastnade i ett ärende tidigare som jag aldrig trodde jag skulle ta mig ur, men till slut så...
Nu är det bara 1 timme kvar, hoppas att den går fort och att det inte innebär en massa jobbiga ärenden.
Måste börja om nu igen, har slut på fikarasten nu och ingen mer "röd tid" heller, men jag återkommer igen innan midnatt, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

382 På jobbet...

...så då är man på jobbet igen då.
Hade en trevlig stund med min dotter på stan, vi var och fikade på Lilla Cafét och satt och snackade om hennes senaste träningsläger, hon kände sig jättetrött och sliten.
Hon berättade att nästa träningsläger är vecka 46--47, men då skulle de nog till Norge.
Hon ringde mig när jag hade påbörjat min promenad så jag gick och mötte henne.
När vi hade fikat klart skulle hon gå och kolla om hon kunde få en soltid så vi skiljdes åt och jag fortsatte min promenad.
Idag blev inte promenaden så lång, tiden fanns inte kvar för det, men jag var nog ute i cirka 1 1/2 timme i alla fall.
Kände mig lite stressad och skyndade mig hem för att duscha innan jobbet.
Hade ingen mat hemma så jag tog bara med mig en liter youghurt, lite müsli och några mackor, det räcker nog gott och väl till mig.
Än så länge har arbetsdagen varit lugn och bra, har precis varit in och fått mitt schema ändrat lite, ska ha utbildning på onsdag istället för torsdag och jobba till 20:30 på torsdag, egentligen passar det mig bättre eftersom utbildningen slutar 16:30 på onsdag och jag har styrelsemöte 18:30, då kanske jag hinner att förbereda lite innan dess.
Anledningen till detta byte var att jag ska sitta med en kollega under torsdagen och få lära mig lite mer om ett uppdrag som hon jobbar med och tanken är väl att även jag ska göra det snart, chefen var på mig om det idag, men jag sa att du får ge mig nån vecka till innan jag börjar med det.
Från och med nästa vecka kommer jag att förändra mitt schema lite, jag ska ha likadant schema som mina arbetskamrater, jag har haft ett speciellt schema fram till och med den här veckan.
Jag har lovat att jag ska prova den andra typen av schema men har option på att få byta tillbaka om jag inte känner att det är bra, det har chefen lovat i alla fall.
Nu hade jag lite "röd tid" och då tänkte jag att jag kunde passa på att blogga lite.
Har inte fått några nya inlägg från er  via bloggkoll, så jag måste nog gå in och kolla blogg för blogg för att se om ni uppdaterad nåt, men jag återkommer senare....

Vi hörs/syns
Kram

381 En sån natt...

...jag haft, känner mig helt slut, har svettats så mycket att det var duschen som gällde direkt när jag klev ur sängen.
Jag vill ju vara fräsch och inte lukta illa
Det var ju tur att jag inte behövde kliva upp så tidigt, nu måste jag äta någonting, kan inte förstå att man blir så hungrig efter..
Återkommer senare, plikten kallar...på  nytt....

Vi hörs/syns
Kram

380 Steg..

...och resultatet av fredagens steg blev 54.094 min högsta notering än så länge i den här tävlingen, bra va...
                                  och resultatet av lördagens steg blev 35.601
                                och resultatet av söndagens steg blev 27.107

Vi hörs/syns
Kram

379 Bedtime...

...nu är det dags att säga godnatt till er mina vänner, även om ni redan hunnit att lägga er, nån är väl fortfarande vaken kanske, hoppas att ni vaknar utvilade till en måndagmorgon och en ny arbetsvecka...



Vi hörs/syns
Kram

378 Färdig..

..fikad, bullarna var jättegoda, tog en kopp te till dem och den och bullarna satt bra.
Har även hunnit att prata med K, hon var inte så pratglad ikväll, hon sa att hon  var trött och lite spänd inför praktiken nästa vecka.
Z har kommit hem nu, fick just ett sms från henne om att hon var hemma, vi ska höras imorgon när hon slutar skolan, borde väl vara vid 10-tiden.
Börjar att känna mig lite trött, men det känns som jag inte vill gå och lägga mig riktigt ännu, känns som jag vill utnyttja ledigheten till max, har ju sovmorgon imorgon eftersom jag jobbar sent på måndag och tisdag.
Det känns som jag har hur mycket som helst att göra till veckan.
Måndag: jobbar kväll till 22:15 men skall försöka att träffa Z innan jobbet,
Tisdag: jobbar kväll till 22:15 och ska upp på möte på sjukhuset, vårdplanering för mormor, hoppas att N kan hänga med också,  ju fler öron som hör ju bättre bör vi ju komma ihåg...
Onsdag:jobbar till 17:45 styrelsemöte 18:30, vet inte hur länge det kan pågå
Torsdag: utbildning hela dagen 8:00--16:30, eventuellt hjälpa M med bilen den kvällen
Fredag: jobbar 7:45--16:15, tror att jag kan flexa ut från 15:15 med lite tur
Det var väl min arbetsvecka i stort, kanske inte så mycket ändå, men  det känns som det är mycket...
Måste ju försöka att promenera lite också, måste ju försöka att få till lite steg på stegtävlingen, även om jag själv går mycket så går jag även för laget, vi har ju bestämt oss för att vi ska spöa chefslaget, återkommer med ett inlägg om helgens steg...

Vi hörs/syns
Kram

377 Herremingud...

...nu har jag gått igenom 49 nya inlägg och skrivit en del kommentarer.
Jag har pratat med Z, mest bara för att kolla hur hemresan går, de var i S-vall vid 8-tiden så hon är nog snart hemma nu, vi ska försöka att träffas någonting imorgon, kanske fika tillsammans, hon har visst bara en lektion imorgon.
Jag har inte pratat med K någonting idag, kanske måste ringa till henne också, men ibland kan hon vara lite svårpratad, vet inte om hon inte har nån lust att prata eller om hon är upptagen med nåt annat.
Hade fått mail från en vän, har flera mailadresser och jag kollar inte alla regelbundet, nu har jag i alla fall besvarat det, så om ni vill maila mig nåt och vara säker på att jag läser det så är det [email protected] som jag angett i bloggen som gäller, den brukar vara öppen hela tiden jag finns vid en dator, är ju rädd att jag ska missa nåt...
Nu ska jag nog ta och fika lite, vore ju synd att bullarna jag fick av C ska bli för gamla, jag återkommer lite senare...

Vi hörs/syns
Kram

376 Min...

...dag har varit bra, tog mig en långpromenad som planerat, målet var att hälsa på pappa och mormor.
Det var jätteskönt ute, lite kallt men bra promenadväder, har ju en bra bok att lyssna på så då känns det som man kan gå hur länge som helst.
Idag gick jag till pappa först, gjorde rent hans rakapparat och så frågade jag honom om han ville följa med till mormor, det var han intresserad av så vi gick tillsammans dit.
När vi kom till mormor, så satt hon i sin rullstol och sov, det fanns en annan kvinna på avdelningen som försökte rymma ur sin säng, så jag gick och berättade det för personalen, de kom in och hämtade henne, de skulle flytta henne till något annat ställe.
Mormor vaknade i detta tumult och vi satte oss och pratade med henne, hon hade somnat innan hon hade ätit upp sin efterrätt, hon hade fått kräm.
Efter en stund så var hon sugen på krämen så jag hjälpte henne att ge henne den. Under tiden som vi var där så ringde moster L, hon hade ringt tidigare men eftersom mormor satt i rullstolen så kunde hon inte svara, mormor skulle ringa upp henne senare.
Pappa och jag gjorde oss klara för att gå tillbaka till avdelningen, lovade mormor att jag skulle komma dit på tisdag igen, innan jag börjar att jobba, jobbar ju kväll den dagen och hinner dit på förmiddagen.
Lämnade pappa på sitt rum och tog mig en promenad hemöver, gick förbi hos M och N, M var ute och krattade i blåsvädret, vi stod ute och snackade en stund innan jag fortsatte min promenad, gick aldrig in och pratade med N, hon stod visst i duschen sa M. Innan jag gick därifrån sa M att han var sugen på pizza, dageneftermat, för honom alltså, bad honom ringa mig om han ville ha sällskap.
Fortsatte min promenad hemöver, mötte korvgubben S på nya bron och pratade lite med honom, innan vi skiljdes åt så ringde min mobil och det var M som ringde, har frågade om jag var redo för en pizza? -Givetvis, svarade jag, ge mig en halvtimme så är jag nere på vår stampizzeria.
Jag kom dit 2 minuter sent, det tog mig 32 minuter att ta mig dit, får väl skylla på att jag pratade i mobilen efter vägen.
Pizzan var god som vanligt, M köpte med  sig en barnpizza hem till N, hon kan inte äta lika mycket som M och jag.
När vi ätit färdigt fortsatte jag min promenad hem, tog en snabbdusch när jag kommit hem och bytte kläder, vi skulle ju ha ett förberedande möte inför vårt styrelsemöte på onsdag.
Vi satt hos min granne C och hon bjöd på kaffe, bullar och muffins, till och med jag drack kaffe, får väl se vad magen säger om det lite senare, är ju inte så van att dricka kaffe längre.
Hade frågat C om hon villle följa med på en promenad efter mötet men hon tyckte det var försent nu, hon brukar gå och lägga sig så tidigt, och då jag inte fick något sällskap så tappade även jag lusten att ta en promenad.
Fick några överblivna bullar med mig hem, och jag antar att de kommer att ätas upp under kvällen, brukar ha svårt att hålla mig från kaffebröd.
Nu måste jag kolla bloggkoll för att se vad ni sysslat med idag, oj, ser att jag fått 42 nya inlägg, måste gå igenom dessa nu, men jag återkommer snart igen...

Vi hörs/syns
Kram

375 Vaken...

....nu är jag vaken och jag gråter inte, har varit en orolig natt, har vaknat många gånger under natten men lyckats somna om, jag klev upp vid halv tio.
Jag har varit duktig och ätit frukost även idag, en skål müsli med banan, en macka, ett glas juice och en kopp te.
Sitter och lyssnar på tv'n just nu, det är "nyhetsmorgon" och det handlar om matpriser, såg att fru Beltran skulle få vara med i studion också, undrar varför??
Ska väl snart klä på mig och ta mig en promenad, bör väl hälsa på pappa och mormor idag, har inte varit där sedan i torsdags.
Nu har ju mina systrar S och N, varit där och hälsat på så de har ju inte har varit utan sälllskap i alla fall.
Har precis kollat igenom bloggkoll och hade 9 nya inlägg, har läst igenom dessa och lämnat några kommentarer, har även besvarat nåt mail.
Nu ska jag försöka att få på mig kläderna och komma iväg, återkommer senare under dagen, tills dess..

Vi hörs/syns
Kram

374 Ny...

..duschad och fräsch känner jag mig nu, gud va skönt det var, stod säkert 20 minuter i den varma duschen, den är jättebra, bra tryck på vattnet och bra värme, det enda som jag saknar i badrummet  är nog golvvärme, det skulle ha varit skönt att ha.
Sitter nu här och bara myser i min morgonrock med dator'n i knät och tv'n på, verkar vara nån film med Bruce Willis, tror jag sett den förut, men det gå väl bra att ha i bakgrunden.
Har precis kollat igenom bloggkoll och även kollat min mail, hade bara fått ett mail som jag skulle besvara, resten var bara skitmail.
Förresten, min dotter K, ringde ikväll, vi hade inte pratat på ett tag och jag antar att hon saknade sin gamla pappa, hon hade sovit hos en kompis inatt och nu var hon på väg hem, hon berättade att hon skulle ha en praktikvecka nästa vecka.
Jag har även fått sms från Z, de var på väg hem nu från Österrike, om jag förstod henne rätt så skulle de stanna och sova i Tyskland inatt och fortsätta färden hem imorgon igen, det verkar som de haft det bra i alla fall. Hon skulle höra av sig när de kom till Sverige igen, får väl se när de dyker upp, antar att det blir sent imorgon...
Tror att jag måste fixa mig nåt kvällsfika nu, återkommer lite senare....

Vi  hörs/syns
Kram

373 Hångla...

...har nyss gått igenom 30 inlägg på bloggkoll och en av dessa hade skrivit "Jag vill hångla",  ja, vem vill inte det??
Tänkte att det kunde vara en rubrik som drar hit några extra läsare.
Annars har jag gått igenom era inlägg och skrivit några kommentarer, antar att det inte blir så många fler inlägg när det är en lördagkväll.

Nu ska jag ta och ta mig en dusch så att jag känner mig lite fräschare, men jag återkommer lite senare igen...

Vi hörs/syns
Kram


372 Lördag...

...min lördag började med att jag hade sovmorgon, törs nästan inte erkänna att jag inte kllev upp förrän klockan 10, hade varit upp på toa inatt nån gång eller tidigt i morse, men somnade om så skönt.
Käkade frukost, kors i taket, det händer inte så ofta men i morse hände det, efter det tandborstning och dusch, sedan kläderna på, tog mig en promenad ner på stan för en fika.
Mötte N och M, men de hade några ärenden att göra först så jag gick in och tog några platser på Lilla Cafét, fikade och läste tidningen, hann även med påtår innan M och N kom, när de fikat klart skulle N kolla på några kläder, de skulle på nån fest ikväll.
Vi gjorde sällskap på väg från stan och de gick hem och jag fortsatte på en långpromenad, har varit ute över 5 timmar idag, skönt ute var det men nu känner jag mig trött i ben och fötter, blir nog en lugn kväll framför tv'n ikväll.
Nu måste jag ta och läsa igenom alla 30 nya inlägg som jag fått på bloggkoll, men jag återkommer om en stund...

Vi hörs/syns
Kram

371 Bedtime..

...nu är det snart dags för mig att gå och krama kudden, önskar er alla en god natt och att ni vaknar utvilade till en ledig lördag, tänker lite extra på Ejmis som jobbar i natt, du får väl sova imorgon förmiddag istället...






Vi hörs/syns
Kram

370 Tillbaka...

nu är jag tillbaka hemma igen, blev kvar mycket längre än vad jag hade tänkt mig hos M och N. Vi satt och fikade lite och snackade, sedan tog jag och M en promenad till Konsum, jag behövde köpa några halstabletter, på väg tillbaka var vi en sväng på grillen också, M kände sig lite sugen, han köpte med sig en milkshake till N.
Innan jag gick hem så laddade jag in en ny talbok på min mobil "Fienden inom oss" av Jan Guillou, har börjat lyssna på den och den verkar bra än så länge.
Kollade igenom bloggkoll när jag kom hem och hade fått 18 nya inlägg, har nu läst igenom dem och skrivit några kommentarer.
Ska snart gå och lägga mig, blir intressant att se hur länge jag kan sova imorgonbitti, om jag kommer att vakna vid 5-tiden som vanligt eller om jag kan ha sovmorgon.
Återkommer med ett inlägg till snart.

Vi hörs/syns
Kram

369 Nu...

...ska jag ta mig en liten promenad till M och N, M frågade om jag var sur på dem eftersom jag inte hade varit där, så det är väl bäst att gå dit då, för det är väl ingen risk att de går till mig.
Jag återkommer senare ikväll.

Vi hörs/syns
Kram

368 Hemma..

...igen efter jobbet. Tog mig en promenad ner på stan och passade på att fika, fick inget trevligt sällskap, men det gick bra ändå.
När jag hade fikat så tog jag mig en promenad och det blev en lång promenad, var ute i nästan 3 timmar, när jag kom hem så gick jag in på Ica för att handla lite, bland annat något att trösta sig med under helgen.
Har precis käkat lite och nu ska jag bara slappa, ska väl ringa och kolla med N och M hur de har det, höra hur det var med mormor och pappa, de skulle åka upp dit nu under ettermiddagen.
Vet inte om det är något på tv ikväll som är värt att titta på, måste kanske kolla tv tidningen.
Jag hade fått 15 nya inlägg på bloggkoll, det märks att det inte bloggas så mycket nu när det är fredag, ni är väl ute och festar istället för att blogga?
Nej, nu ska jag höra av mig till lillasyster, återkommer senare...

Vi hörs/syns
Kram

367 Nu är...

...det snart dags att gå hem, några korta rader från mig till dig som brukar läsa min blogg. Ska snart ta mig en promenad ner på stan i det vackra vädret, men jag kommer tillbaka senare under dagen, vet inte riktigt när men jag återkommer.
Önskar er en fortsatt trevlig dag, och ni som inte haft en trevlig dag hittills, får jag önska att fortsättningen på dagen och helgen blir bra.


Vi hörs/syns
Kram

366 Lunch..

...nu har jag nyss haft eller har matrast, det blev en skål soppa, fick bjuda N på en skål soppa också, orkade inte äta upp allt ensam och då kunde hon spara sin matlåda till ett annat tillfälle.
Har även fått klart med att jag kan flexa ut från 14:00 och det gör inte ont precis, N berättade just att M är ledig idag, får väl se om vi träffar honom nåt sedan.
Jag tar mig väl en promenad ner på stan när jag slutar för dagen, kanske kan hitta nåt trevligt fikasällskap, undrar om det är någon som är intresserad???
Nu har solen tittat fram och det verkar som det är fint väder, va perfekt när jag snart slutar, hoppas att det fortsätter med att vara fint väder.
Oj, nu tog min matrast slut och jag måste återgå till arbetet, jag återkommer senare under dagen, tills dess...

Vi hörs/syns
kram

365 Godmorgon..

..mina kära vänner, nu sitter jag här igen och försöker att tillfedsställa er med ett inlägg, om det nu är så lätt att göra det?
Har sovit jättebra inatt som vanligt sedan jag började att promenera, hade ställt klockan för en långpromenad, klev upp då utan problem men då var jag inte säker på vilken väg jag skulle gå.
Det regnade som f..n när jag tittade ut, tog på mig regnkläderna för att inte bli så blöt, problemet är att då blir jag blöt inifrån istället.
När jag kommit genom stan kände jag att det var ju rätt så skönt ute trots regnet, så det blev den vanliga långpromenaden, var ute nästan 2 timmar och nästan 13.000 steg hade jag när jag kom hem, jag går inte speciellt fort eftersom jag ibland får ont i benhinnorna, annars skulle det nog bli fler steg under den tiden.
Käkade en macka och tog ett glas juice innan jag skulle borsta tänderna och duscha, kom på jobbet vid 7:45, egentligen får jag inte börja så tidigt när jag jobbat till 22:15 kvällen innan, men chefen sa ingenting om att jag skulle ändra mitt pass idag och eftersom jag vill sluta så tidigt som möjligt gick jag till jobbet på mitt ordinarie pass.
Än så länge har det varit en lugn morgon, ska snart gå och fika och sedan ska jag kolla med den som sköter bemanning om jag kan flexa ut tidigare idag, har ju ett antal timmar att ta ut.
Även om jag inte kan ta ut någon flex idag så kan jag sluta 15:15 och det är ju inte helt fel heller.
Har inga planer alls för helgen, ska kolla med N och M vad de ska göra, men måste väl upp till pappa och mormor A någonting under helgen också, antar att Z kommer hem under helgen och då bör jag försöka att träffa henne också.
Nej, nu är det dags för fikarast, återkommer senare, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

364 Steg...

...och resultatet av torsdagens steg blev 42.016
min högsta notering än så länge i den här tävlingen...bra va....

Vi hörs/syns
Kram

363 Bedtime...

...nu är det dags att säga godnatt till er mina bloggläsare, hoppas att ni får en bra sömn och trevliga drömmar och kom ihåg att när ni vaknar är det fredag...



Vi hörs/syns
Kram

362 Home...

...again and alone as usual, men det är ju bara som vanligt, men jag ska inte klaga, jag trivs ju rätt så bra att vara singel, får göra som jag vill utan att nån kan komma med pekpinnar och förmaningar, skönt...
Jag kunde inte låta bli att gå några extra steg på vägen hem, ni skulle bara veta hur många steg jag fått till idag, kommer ett inlägg om det lite senare.
Känner mig som jag håller på att bli lite förkyld, känns lite tjockt i halsen, tror jag ska ta mig en kopp honungsvatten med lite citron i, det brukar hjälpa om man kan få i sig det när det är riktigt varmt.
Ska gå och fixa det nu,men återkommer snart igen...

Vi hörs/syns
Kram

361 Hemgång..

..till slut får jag gå hem från jobbet, vi har haft jättemycket att göra ikväll, det är nästan så man ångrar att man tog på sig att jobba sen kväll, tror att vi varit lite för få som jobbat ikväll.
Ikväll när jag slutar så blir det ingen långpromenad i alla fall, känner mig rätt så trött i benen, så att det räcker nog att försöka att ta sig hem.
Ville bara höra av mig lite så att ni inte tror att jag glömt er, återkommer när jag kommit hem, tills dess..

Vi hörs/syns
Kram

360 Tillbaka...

...på jobbet, för nästa skift, har haft en jättebra dag sedan jag gick hem vid 11:30.
Tog mig en långpromenad ner mot stan, messade M för att kolla om vi skulle fika, men han hade redan haft lunch, fortsatte genom stan och bestämde mig för att gå upp och hälsa på pappa och mormor A.
När jag kom in på A's avdelning så hittar jag en före detta arbetskamrat i sängen mittemot A, hon har precis opererat om sitt ben som hon skadade för några år sedan och det blev aldrig riktigt bra, hon hade fått operera sig igår och hon tyckte redan att det kändes bättre, hon hade till och med gått till matsalen idag när det var lunch.
Tror nästa att A blev lite sur för att jag satt och pratade med henne en stund. MIn moster L hade även varit ner idag och hälsat på A, en bekant till henne hade tid på sjukhuset idag och då kunde L åka med, vilken tur för henne.
Blev nog kvar på den avdelningen nästan 1 timme, var tvungen att krama dem båda innan jag gick därifrån.
A var väldigt snurrig idag, men nu vet vi ju att det beror på den starka smärtstillande som hon måste äta, för att inte ha så ont.
Berättade att N var sjuk och att jag inte visste när hon skulle komma förbi nästa gång, det verkade som A förstod det.
Gick sedan ner till pappa, han hade nyss fått kliva upp, han hade vilat efter lunchen och var inte så mycket att prata med, han verkade jättetrött, försökte att hjälpa honom med några saker innan jag var tvungen att gå.
Tog vägen förbi hos N och M på väg hem, det hade kommit ett brev till avdelningen som N skulle ha, hon mådde fortfarande dåligt, krya på dig N.
Fortsatte hemöver och då gick jag genom stan igen och så över nya bron hem, tror jag gått över 2,5 mil hittills idag, men det känns lite i benen.
Käkade lite innan det var dags att gå på jobbet igen, och nu ska jag jobba till 22:15.
Ska kolla igenom bloggkoll om ni skrivit nåt nytt, men jag återkommer säkert mer under kvällen...

Vi hörs/syns
Kram

359 Nu...

...ska jag snart gå hem från jobbet, fick just veta att lillasyster N, fortfarande är sjuk, var snabbt in till den som sköter bemanningen och erbjöd mig att jobba hennes pass.
Eftersom jag började 8:00 imorse så måste jag gå hem 11:30 och sedan skall jag komma tilbaka 17:45, vad gör man inte för att verksamheten skall fungera.
Givetvis har jag ju lite personligt intressa av detta också, det blir ju några mer kronor i plånboken.
Fick någon kommentar om att jag inte skrivit något godmorgoninlägg, men jag har haft häcken full tills nu, sorry.
I morste blev det en långpromenad igen, hade ställt klockan på 4:45 eftersom den brukar ta ungefär 2 timmar och jag ville vara hemma innan klockan 7:00 för att hinna äta frukost och duscha. Ja, jag vet att en del av er tycker att jag är knäpp som kliver upp så tidigt, men jag mår mycket bättre nu när jag får de här promenaderna, sover mycket bättre på nätterna.
I morse gick det lite fortare att promenera, var hemma 10 minuter tidigare, tyckte inte att jag gick snabbare men måste nog ha gjort den ändå.
Vet inte om jag berättat för er men ibland har jag väldiga problem med mina benhinnor, om jag går för snabbt så kan jag knappast ta ett steg till slut, antar att jag är alldeles för dåligt tränad.
Men, det blir bättre och bättre, tror att jag lärt mig lite om i vilken takt jag klarar av att gå utan att anstränga benhinnorna.
Hade nästan tänkt gå på Nipan och äta idag, men nu vet jag inte hur jag ska göra eftersom jag är ledig till 17:45, kanske tar en promenad ner på stan istället, vi får väl se...
Ska avsluta detta nu, men jag återkommer senare under dagen, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

358 Bedtime...

...nu är det dags för mig att säga godnatt till er mina bloggvänner,  ja förresten till er alla som är inne på min blogg och läser, hoppas att ni får en trevlig natt, drömmer sött och vaknar upp utvilade till en ny torsdag...



Vi hörs/syns
Kram

357 Steg...

....och resultatet av onsdagens steg blev 31.354
klarade 20.000 steg med bred marginal även idag, bra va....

Vi hörs/syns
Kram

356 Mycket...

...läsning blev det, innan jag hade gått igenom alla 29 inlägg så hade det kommit 5 nya, har läst igenom alla nu och skrivit några kommentarer, ni får väl själv kolla om jag lämnat nåt spår efter mig.
Ska nog snart gå och lägga mig, känner mig rätt så trött, antar att det beror på alla mina promenader, det är ju inget ont som inte har något gott med sig, är det inte det man brukar säga?
Imorgon börjar jag jobba 8:00, har inte bestämt mig ännu om det blir en långpromenad eller en kortare, måste nästan bestämma mig innan jag går och lägger mig, så jag vet vad jag ska ställa klockan på, har ju en stund till  på mig innan jag måste ta beslut.
Nu ska jag ta mig en dusch innan det är läggdags, återkommer om en stund...

Vi hörs/syns
Kram

355 Min...

...dag på , jobbet har varit bra, hade fullt upp på förmiddagen, och gick ut och käkade lunch på Nipan, hade ingen annan mat på jobbet än soppa och det var jag inte sugen på, jag åt sallad och pastagratäng med skinka och paprika, det var jättegott.
Sedan var det dags att gå på utbildning, det var en facklig genomgång innan löneförhandlingarna, intressant men samtidigt känns det som man blev lite snurrigare.
När utbildningen var slut så hade jag 1 timme kvar att jobba, hade fullt upp hela den timmen.
Sedan när jag slutade tog jag min vanliga långpromenad, det tog väl cirka 2 timmar, gick tillbaka till jobbet på vägen hem, hade lämnat mina tomma matlådor kvar där och var tvungen att hämta dem, satt och pratade med några av mina arbetskamrater också, de som jobbade kväll.
Min dotter K, ringde ikväll när jag jobbade, lovade att ringa till henne när jag kommit hem, har just gjort det, men hon var upptagen med att kolla på Greys Anatomy, vi ska höras senare.
Har även fått sms från Z och hon skrev att de har det jättebra i Sölden, även om vädret är omväxlande är skidåkningen bra, är lite osäker på när hon kommer hem.
Jag håller på att titta lite på "Oskyldigt Dömd", men nu ska jag ta och läsa igenom era inlägg, såg att jag fått 29 olästa inlägg på bloggkoll, återkommer senare....

Vi hörs/syns
Kram

354 God morgon...

...mina kära vänner, jag har i alla fall haft en god morgon, vaknade av alarmet på mobilen, men jag var utvilad och det var jättelätt att kliva upp.
Klädde mig för en morgonpromenad, glömde att titta på vilken temperatur det var, men tog på mig både mössa och handskar.
Idag blev det en promenad på nästan 2 timmar, men det var jätteskönt och fint väder ute, så vad spelar det för roll.
När jag kom hem blev det faktiskt lite frukost, några hårdmackor och 1 glas juice, sedan tandborstning och dusch.
Kom väl hit till jobbet vid 8:50 och började 9:15 så då fanns det även tid över för att läsa tidingen och dricka en kopp te, nu har jag precis haft fikarast och ska börja jobba igen.
Idag ska jag ha en facklig utbildning mellan 12:30--16:30, det har med löneförhandlingarna att göra, får väl se vad utbildningen ger och vad det ger i lönekuvertet till slut.
Får väl se hur mycket bloggat det blir idag på grund av detta men jag hoppas att ni fortsätter att komma hit och hälsa på.
Ha en bra dag och sköt om er, återkommer senare, tills dess....

Vi hörs/syns
Kram

353 Steg...

....och resultatet från tisdagens steg blev 32.175
klarade 20.000 steg med bred marginal även idag, bra va....

Vi hörs/syns
Kram

352 Bedtime...

...nu är det nog dags att säga god natt till er mina vänner, hoppas att ni får sova sött och vaknar utvilade till en onsdagsmorgon....



Vi hörs/syns
Kram

351 Hemma...

...till slut fick jag gå hem från jobbet, det kändes så skönt att jag tog mig en promenad "broarna runt" på väg hem, det var därför det tog lite tid innan jag var tillbaka igen, sorry....
Var så otroligt hungrig när jag kom hem så jag var tvungen att göra mig några knäckebrödsmackor, är väl inte så bra att äta så här sent, men jag kan ju inte gå och lägga mig hungrig.
Jag har väl ingen större brådska att gå och lägga mig ikväll, imorgon börjar jag inte förrän klockan 9:15, har inte hunnit titta om det är någonting på tv att titta på.
Ska väl försöka att läsa igenom era nya inlägg, jag antar  att det kommit några, återkommer om några minuter....

Vi hörs/syns
Kram

350 Kväll...

...ikväll har det varit rätt så mycket på jobbet, hinner väl hålla något så där koll på bloggkoll för att vara med när ni skrivit något nytt, några kommentarer har det väl blivit.
Har inte känts som jag haft nån möjlighet att blogga nåt, tänkte jag börjar väl med det här inlägget så får vi ser hur mycket jag hinner att skriva innan det är dags för att jobba igen.
Såg på K's blogg att hon saknar sin lillasyster Z och det förstår jag, de har inte setts på cirka 2 månader, får väl se när K kommer hem igen eller om det blir att Z åker dit.
Jag saknar er båda givetvis, det är ju tur att vi kan prata på telefon ibland och ha kontakt via bloggen.
Oj, nu blev jag upptagen med jobb, återkommer senare, tills dess..

Vi hörs/syns
Kram

349 Min...

...dag, har varit underbar, jättehärligt väder, så jag tog mig en långpromenad upp till pappa som jag bestämt mig för, kollade först om mormor A var på avdelningen men hon hade åkt på operation, hoppas bara att det går bra.
Efter detta besökte jag pappa, han fanns inte på sitt rum utan jag fann honom inne hos M, hans föredetta, de  umgås fortfarande ibland.
Pappa ville att jag skulle skjutsa in honom på hans rum eftersom han snart skulle äta lunch, när vi kom in på hans rum ville han lyssna på tidingen, så det blev inte så långvarigt besök, frågade om han inte kunde vänta med tidningen tills jag gått, men han ville lyssna innan han skulle äta lunch.
Tog denna långa vägen hem, tror att jag promenerat över 3 timmar idag, än så länge, allt för tävlingen och så hann jag lyssna klart på boken "En plats i solen", rekommenderar den, jättebra....
Gjorde mig några mackor när jag kom hem, kände att jag behövde nåt i magen, kände mig lite matt, får nog börja ta med mig en vattenflaska när jag är ute och promenerar.
Tog av mig kläderna och tog mig en dusch, när jag var klar med den och färdigklädd så var det dags att gå till jobbet.
Hade väl berättat tidigare att vi skulle ha arbetsplatsträff, den var mellan 14:00--15:30, hade fikarast när den var slut och så har jag matrast 17:15.
Nu ska jag försöka att gå igenom era nya inlägg sedan imorse, ni ser väl om ni fått några kommentarer, försöker att återkomma lite senare, tills dess....

Vi hörs/syns
Kram

348 Jaha ja....

...nu är jag vaken, vet inte vad som väckte mig, tror inte att jag hade sovit färdigt egentligen, men klev upp ändå. Kan ju  inte ligga bort hela dagen.
Har inte sovit riktigt lika bra inatt, har en liten oro i kroppen just nu, tror att jag vet vad det beror på men det är ingenting som  jag kan påverka eller göra någonting åt,  bollen ligger  hos någon annan, det löser sig...
Hade tänkt att jag skulle hälsa på pappa och mormor A, men nu när jag vaknat till kommer jag ju på att A skulle operera sig idag, hade förträngt detta, får väl se om jag  hälsar på pappa ändå, kan väl kanske kolla på avdelningen om mormor är kvar, om jag ändå ska upp dit.
Idag verkar det vara lite kallt och dimmigt, men jag tror nog att det kan bli en bra/fin dag bara dimman lättar.
Ska försöka att få i mig nån frukost, i vanliga fall brukar jag ju inte äta nån frukost men jag ska försöka i alla fall.
Idag börjar jag jobba 13:45, så  jag har ju några timmar innan det är dags för att fundera över arbetet, idag har vi arbetsplatsträff när jag kommer tilll jobbet och de dagarna brukar vara rätt så jobbiga, tiden som är avsatt för möte är 1 1/2 timme, vilket innebär att jag inte har nån "röd tid" idag.
Försöker väl ändå få mig lite tid att blogga lite, kan väl blogga på min matrast annars....
Ska försöka att komma igång nu, men jag återkommer nog senare, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

347 Steg...

...och resultatet av måndagens steg blev 30.198
klarade 20.000 steg med bred marginal även idag, bra va......

Vi hörs/syns
Kram

346 Bedtime...

...ville bara önska er god natt mina vänner, det blev senare än vanligt så jag antar att ni redan lagt er som sover sött, hoppas att ni vaknar utvilade till en bar och vacker tisdag. Dröm sött....





Vi hörs/syns
Kram

345 Ej koll...

...bloggkoll.se verkar inte alls funka idag, har ett h...vete att hålla koll på era bloggar, ber om ursäkt för om ni inte får några kommentarer från mig, men jag har många att hålla koll på.
Försöker att beta av blogg efter blogg, men det tar tid då jag måste jobba också.
Annars har vi haft en skaplig kväll än så länge, inte alltför mycket att göra, hoppas att det fortsätter så tills jag får gå hem, tar väl kanske en liten extrapromenad på vägen hem, för att få till lite steg till tävlingen, återkommer senare, om inte annat för att önska er en god natt, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

344 Min..

..förmiddag, tog en promenad runt stan och gick vägen förbi hos N och M, mest för att kolla om vi skulle fika tillsammans, de skulle åka förbi en affär på väg till stan, så jag fortsatte min promenad ner till stan och så skulle vi träffas där.
Vi kom ner på stan ungefär samtidigt, men de stod och pratade med nån bekant så jag gick in på Lilla Caféet och högg ett fönsterbord, det är alltid kul att sitta och ha översikt över de som passerar, ibland kanske man kan se någon snygg tjej/kvinna.
Jag beställde en toast och tog en kopp te till det, efter en stund kom N och M in och M beställde även en toast, N skulle äta en sallad.
Vi fikade, läste tidningen, snackade lite och tittade på de som passerade, jag köpte även ett wienerbröd när jag ätit upp min toast.
Fortsatte sedan min promenad hemöver, tog av min mina svettiga kläder och tog en uppfriskande dusch, letade fram några andra kläder att dra på mig, packade ihop det jag skulle ha med mig på jobbet och satte iväg dit.
När jag kom hit till jobbet tog jag en kopp te med mig till min arbetsplats och skulle börja med att logga in, råkade titta på mitt schema och ser då att jag har "röd tid" första timmen, hade ju inte alls behövt att stressa hit.
Försöker ändå starta upp alla program som jag behöver, och det som är viktigast för oss fungerar inte, någon typ av driftstörning, vilken tur att jag inte börjat jobba än.
Det verkar som det går att få igång det nu i alla fall, hoppas att alla problem med det är borta nu, för annars blir det en jobbig kväll,  kanske måste använda våra blanketter som används vid driftstörningar.
Några arbetskompisar har varit förbi, för att fråga hur helgen varit, det är ju alltid kul när man märker att nån bryr sig.
Hade fått 12 nya inlägg på bloggkoll från er, har nu hunnit att läsa igenom dessa och har väl lämnat nåt spår efter mig.
Nu är det dags för mig att börja jobba, min "röda tid" är till ända, men jag försöker att återkomma lite senare, tills dess..

Vi hörs/syns
Kram

343 Godmorgon...

...har sovit rätt så bra inatt, har vaknat många gånger på grund av drömmar och funderingar, men då jag har så lätt att somna om så spelar det ingen större roll. Fullmåne brukar inte ge mig några problem i alla fall, tycker synd om de som är drabbade.
Kände mig rätt så utvilad när det var dags att kliva upp, eller dags att kliva upp, behövde gå på toa, så det var därför jag klev upp.
Såg att det kommit 15 nya inlägg på bloggkoll sedan jag kopplade ner inatt, ska läsa igenom dem och kanske skriva några kommentarer.
Hoppas att ni får en trevlig dag, just nu verkar det inte vara speciellt bra väder, bra promenadväder verkar det ju vara, ska nog ta mig en tur och sedan träffa M och N innan jag börjar jobba, men jag återkommer senare under dagen, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

342 Steg...

... och resultatet av söndagens steg blev 36.635
min högsta notering än så länge i den här tävlingen...

Vi hörs/syns
Kram

341 Söndagkväll...

...nu har jag pratat med min dotter K, men hon var inte så pratglad idag, hon kände sig lite seg efter en fest igår, vi bestämde att vi skulle höras senare under veckan.
Har även pratat med M, de hade precis kommit hem, de hade varit ute och promenerat, han skulle vara ledig imorgon så vi bestämde oss för att träffas innan N och jag börjar att jobba, vi jobbar kväll imorgon 13:45--22:15, jag jobbar kväll även på tisdag, känns skönt med lite sovmorgon.
Kanske blir en fika på stan eller nåt annat roligt, får väl avvakta och se vad som händer.
Sitter och kollar på "Se upp för dårarna" på 4:an just nu, har sett den förut men tycker att den är rätt så rolig.
Annars verkar det inte finnas någonting intressant att titta på ikväll, kan väl bero på att jag har så få kanaler, kanske skulle titta på nån film istället, har flera filmer som jag inte har hunnit att titta på.
Har precis läst ett roligt inlägg på syrrans blogg, läs det gärna och få er ett gott skratt, eller om ni får medlidande med henne.
Ska fortsätta och surfa runt lite nu, återkommer med nåt mer inlägg lite senare...

Vi hörs/syns
Kram

340 Mat...

...så till slut har jag fått i mig nån mat, lagade till Chicken Tikka Masala, åt så jag blev proppmätt så jag kände mig tvungen att ta mig en promenad efter maten, allt för att maten skulle ramla ner lite. Jag blev så sugen på indisk mat när Ejmis skrev om att hon skulle ut och äta indiskt häromkvällen.
Fick till och med mat över så jag har 2 matlådor att ta till jobbet den här veckan.
När jag loggade in mig på bloggkoll så hade ni skrivit 11 nya inlägg, sedan jag skrev mitt förra inlägg, har precis läst igenom dessa och skrivit några kommentarer.
Några av mina bloggkompisar hade bloggträff igår, när man läser om det så blir man lite avundsjuk över att man inte varit med, skulle vara kul att få ett ansikte på de som bloggar, men samtidigt finns ju en liten rädsla, tänk om det skulle förstöra nåt av kontakt som vi redan har.
Jag har ju i och för sig, träffat några av mna bloggkompisar, men det är ju såna som jag redan känner eller som bor här i närheten.
Sitter just nu och kollar på "Parlamentet", ibland är det så jävligt bra, tycker att det beror på vilka som är med.
Nu ska jag ta och ringa till min dotter K, har inte pratat med henne på några dagar, hon har varit upptagen med att plugga inför en tenta, måste kolla hur det är med henne, har inte pratat med N och M heller, kanske måste slå dom en signal också, återkommer lite senare...

Vi hörs/syns
Kram

339 Många...

...inlägg var det från er nu när jag loggade in på bloggkoll igen, 28 nya inlägg lästa och en del kommenterade.
Jag har haft problem med min uppkoppling igen och det enda som verkar hjälpa är att stänga av datorn en stund och låta den vila, då är det som det funkar igen.
Ska väl snart försöka att laga mig nån mat, köpte några kycklingfiléer tidigare, blir väl nåt med kyckling då antar jag, börjar faktiskt känna mig rätt så hungrig, kanske måste gå och fixa nån mat, återkommer snart igen...

Vi hörs/syns
Kram

338 Lång...

långlång promenad, blev det idag, hade ju bestämt mig för att hälsa på pappa och mormor A,  gick nästan runt hela stan för att ta mig dit, ville inte gå kortaste vägen, tänker ju på stegtävlingen, men det var inte bara därför.
Som jag skrev igår så  har jag börjat lyssna på en talbok och den är så intressant så att jag vill fortsätta lyssna och då kan jag nog promenera hur långt som helst.
A låg och sov när jag kom dit, väckte henne lite försiktigt och hon blev jätteglad när hon såg att det var jag som väckte henne, satte mig bredvid henne på en stol och vi satt och snackade en stund, hon har lite svårt att  hålla reda på när på dygnet det är, enligt sköterskan så beror det på den medicin som hon får, hon får visst fortfarande smärtstillande.
Lämnade henne en liten stund för att få prata med den sjuksköterska som var ansvarig för dagen, fick veta att de planerat för en operation på tisdag, hoppas att allt kommer att gå bra bara.
Gick sedan till pappa en sväng, han var inte på rummet när jag kom dit, gjorde rent rakapparaten som är en av mina uppgifter och medan jag gjorde detta så kom pappa tillbaka, han hade precis ätit lunch.
Han var lite trött så han hade talat om för personalen att han ville gå och vila lite, sa åt honom att det var helti okey för mig, jag sa att jag kan komma förbi en annan dag istället.
Tog mig ytterligare en långpromenad hem, hade tänkt att titta in på höstmarknaden men jag kände mig lite för trött för det, tog en tur till Ica på väg hem, måste ju ha nåt att äta även om jag är lite rundlagd.
Ska kolla igenom bloggkoll.se vad ni skrivit om idag, men jag återkommer snart igen, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram


337 Godmorgon...

mina vänner, hoppas att ni haft en bra natt och känner er utvilade på veckans sista dag.
Jag själv har sovit bra som vanligt, men det beror nog  på att jag ofta är så trött när jag går och lägger mig, kanske även beror på alla promenader?
Idag ska jag ta mig en promenad upp till sjukhuset och hälsa på pappa och mormor A, eftersom N och M var  dit igår så känns det som jag borde. hälsa på idag, det är några dagar sedan jag var där senast. Ska väl även ta mig en tur förbi höstmarknaden idag, hade inga pengar med mig igår när jag var dit men hittade väl samtidigt ingenting som jag hade behov av.
Jag hoppas att ni får en bra dag och att vädret blir lika bra idag som vi hade igår, i alla fall här där jag bor.
Återkommer lite senare under dagen, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

336 Steg..

...resultatet av fredagens steg blev 22.741
och resultatet av lördagens steg blev 33.516 min högsta notering än så länge...


Vi hörs/syns
Kram

335 Skit...

...nu har jag kommit tillbaka igen. Klippte och rakade mig som jag bestämt mig för och sedan jag städat undan allt och duschat så bestämde jag mig för att gå till M och N, hade ju lovat M att få låna min klippapparat, jag tog en längre promenad då jag ändå var på gång.
När jag kom till M och N, så väckte jag dem, de låg i soffan för att vila lite, sorry, hade jag vetat det så hade jag låtit er vara i fred.
Jag uppfattade det som jag var välkommen i alla fall, vi satt och snackade och glodde lite på tv, jag släppte in Sigge och Sivan när jag kom, det är deras katter.
Sigge hoppade upp i soffan till N och då upptäckte hon att han hade en massa skit i håret i baken, och eftersom han är långhårig så var det inte så lätt att få bort det, det verkade som han varit lite lös i magen, han kanske har ätit någon olämpligt.
Det lyckades tvätta bort det tror jag men sedan när han kom in igen så såg han ut på samma vis igen, så det var bara att göra om det.
M ville att jag skulle försöka att klippa honom och jag sa, att han får väl skylla sig själv om det inte blev bra, han hade förmaningstal hur jag skulle göra,  och inte för att skryta, men han var jättenöjd när vi var klara.
När han var färdigklippt så fikade vi lite glass och det var smarrigt.
Innan jag gick hem så passade jag på att lägga över en talbok på minneskortet till min mobil, det var Liza Marklunds nya bok "En plats i solen", började lyssna på den på vägen hem och den verkar ju bra, återkommer med mer info om den när jag lyssnat klart.
Det är så skönt att ha något att lyssna på när man är ute och promenerar, ibland är det som att det blir så spännande att man kan gå hur länge som helst, vill höra ännu mer om vad som händer.
Trodde inte att klockan hade hunnit bli så mycket, hade missat början på Beck-filmen men fortsätter att titta på den ändå.
Måste kolla igenom bloggkoll.se för att se vad som hänt under tiden jag varit borta, återkommer om en stund igen, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

334 Uppdaterat...

...nu har jag uppdaterat mig på ert liv i bloggvärlden, det verkar som det hade hänt mycket sedan jag tittade till er senast, får skylla på att fiestan tog allt mitt intresse.
Tror att jag gått igenom total 50 inlägg, det kom in några nya under tiden som jag läste de andra 42 inläggen.
Jag  hade väl egentligen kunna kolla detta inatt när jag kom hem, men jag tror att mina kommentarer skulle ha blivit lite svåra att tyda på grund av min berusning. En del av er skriver ju så otroligt mycket att man undrar var ni får allt ifrån, jag klagar inte men jag blir lite avundsjuk på att jag har lite svårt att komma på vad jag ska skriva om ibland.
Fick ett sms från N nyss där hon berättade att de varit till mormor A och var på väg till pappa, får väl ringa sen och få statusläge på dem båda.
Försökte just att ringa M men de var och handlade så vi bestämde att jag skulle höra av mig lite senare istället.
Har fortfarande inte tagit itu med klippning och rakning men jag kanske ska göra det nu, tror att M ville låna min hårklippnngsapparat senare.
Ja, nu har jag bestämt mig, nu är det dags, nu ska jag inte sitta och blogga längre, men jag återkommer lite senare, om ni vill och hälsan finns...

Vi hörs/syns
Kram

333 Denna...

...dag, vaknade jag vid halv nio, jag mådde inte illa och hade sovit jättebra, måste väl ärligt säga att det kändes att jag druckit under fredagkvällen men kan inte påstå att jag kände mig bakis.
Klev upp och satte mig framför tv'n för att vakna till lite, började känna mig hungrig så jag gick och gjorde mig några mackor och tog mig en kopp te, det kändes bra att få något i magen.
Bestämde mig för att jag skulle ta mig en promenad, men det regnade jättemycket så jag tog på mig mina regnkläder.
Under promenaden så slutade det regna och då blev jag så varm istället att jag fick ha jackan öppen.
Det blev en riktig långpromenad idag, så nu när jag kommit hem att jag gått över 12 km och då är dagen ännu ej slut.
Gick förbi hos N och M för att kolla hur de mådde och de mådde skapligt, inte värre än att de bestämt sig för att de skulle gå ner på stan en sväng och eventuellt till höstmarknaden för att kolla läget, det är höstmarknad här i stan denna helg.
Jag hade hunnit bli rätt så törstig under min promenad så jag tog mig en kopp te när jag var hos N och M.
När de fått på sig sina kläder så tog vi oss en promenad ner på stan, stannade och pratade lite med vår kompis korvgubben S, M han åt en korv medan vi var där.
Vi passade även på att fika när vi ändå var på stan, vi gillar ju att fika, det har ju en del påpekat tidigare...
Jag  hade inga pengar med mig men de köpte i alla fall en kopp te åt mig, M och N skulle dela på en macka, N äter ju inte speciellt mycket och M hade inte så stor matlust så det blev jag "grisen" som åt upp resterna.
Vi tog oss sedan en promenad upp till höstmarknaden, när vi kom dit såg jag dig, en av mina vänner, blir alltid så glad när jag ser dig.
Vi gick runt och trängdes bland allt folk, hundar och barnvagnar, träffade Å med familj och tackade henne än en gång för att hon skjutsade oss igårkväll till fiestan.
Träffade även några föredetta arbetskompisar somjag pratade med och under den tiden tappade jag bort M och N, men de stod lite längre fram och väntade på mig, snälla kompisar eller  hur?
M hittade en jacka som han var sugen på, vet inte om han köpte den för att jag gick hem innan han hade bestämt sig för hur han skulle göra.
Har nästan nyss pratat med N och sagt att jag inte ska åka/gå till pappa och mormor A någonting idag, hade tänkt klippa och raka mig sen och då känns det som det blir för sent att ta sig dit.
N och M kanske skulle åka dit istället, de var precis på väg till Å för att fika, men efter det så kanske de skulle åka upp till sjukhuset.
Nyss ringde Z och berättade att resan går bra än så länge, bad henne att messa mig innan de lämnar Sverige, bara för att få veta om allt är okey.
Nu har jag 42 nya inlägg från er som jag måste gå igenom och eventuellt kommentera, bäst att göra det nu, men jag återkommer lite senare igen, tills dess..

Vi hörs/syns
Kram

332 Festen...

...som ni vet så var jag bjuden på fiesta igår, tidigare under dagen hade de haft både dans och trumkurs, så många som kom till fiestan hade varit igång länge.
N var och hämtade mig och så åkte vi till dem, jag hade hunnit dricka några glas rött innan och jag sa att hon och jag kunde dricka ur min vinbox.
M stod i duschen när vi kom hem till dom, så N och jag tog ett glas var medan vi väntade på vår chaufför Å,  hon kom och hämtade oss vid 7-tiden och skjutsade oss till fiestan, tack för skjutsen Å.
När vi kom dit så var det rätt så lugnt, vi satt och drack och snackade tills maten dök upp och då satte sig alla till bords och käkade, jättegod mat.
En stund senare började dansen/dansuppvisning, det var en kvinna som heter Fanta som var jätteduktig på att dansa, tror att det var hon som hållt i danskursen tidigare på dagen.
Eftersom jag smakat en del alkohol så tog det inte lång tid innan jag var uppe på dansgolvet, tycker ju om att dansa även om jag inte kan, tror jag dansade mest hela kvällen. Jag blev inte allför berusad, har inga minnesluckor även om M och N försökt att lura i mig en massa saker, att jag gjort si eller så, men det gick jag inte på, minns allt.
Jag antar att det kommer bilder från fiestan på nån av mina bloggkompisars bloggar, de som var med i alla fall.
Jag hade ju tänkt mig att promenera hem, men då N och M beställde en taxi till sig själva och sa att de kunde skjutsa hem mig först, så lät det rätt så bra, kom ju hem lite snabbare på det sättet också och det var skönt.
Är lite osäker på när jag kom hem, men det var ju egentligen inte så viktigt heller, har kollat med grannen och hon hade inte hört mig inatt, så jag var nog tyst och snäll när jag kom hem.
Jag hade till och med vikt ihop mina kläder, när jag klädde av mig.
Fortsättning i nästa inlägg...

Vi  hörs/syns
Kram

331 Fest...

..ikväll ska jag på fest, har blivit bjuden på fiesta med N, M och en massa andra kompisar. Det skall visst vara afrikansk dans  och mat, inte för att jag kan dansa men med lite alkohol så kan man väl svänga på fläsket lite, får väl säga som den där sången "gammal man gör så gott han kan dansar fan så illa, hela kroppen ryster han men ändan den står stilla"
Jag fasar redan för morgondagen, eftersom jag nästan alltid blir bakis, ibland kan det räcka med att jag dricker 2 öl så mår jag pyton dagen efter, men de 2 senaste gångerna har jag inte mått dåligt, "peppar peppar ta i trä".
Lite alkohol måste jag väl förtära annars vågar jag ju inte dansa, brukar säga "dansar inte nykter inte en chans att jag dansar nykter", har försökt nån gång men modet sviker och så känns det bara konstigt att ens försöka dansa.
Jag slutar jobba 16:15 idag och då ska jag ringa till Z och se om vi har möjlighet att träffas innan hon åker iväg igen, vi kanske hinner att fika nåt på stan.
Sedan måste jag ju hem och duscha och byta om, har ingen aning vad jag ska ha på mig ikväll, men N har redan gett mig tips, "du skulle vara så fin i", typiskt tjejer/kvinnor, ni vill väl bara så väl, men det blir så fel....
Vill avsluta med att önska er en fortsatt trevlig fredag och en härlig helg.
Mitt bloggande under resten av dagen kommer nog att ligga på noll, men jag hoppas att ni återkommer vid ett senare tillfälle, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

330 På toan...

ytterligare en historia...
===============================================

På Toan

Jag hade precis satt mig ner på den offentliga toaletten när jag hörde en röst från toaletten bredvid som sa:

- Hej hur mår du?

Jag är inte precis den typen som brukar konversera med främlingar när jag sitter på toaletten

men jag vet inte vad som flög i mig för Jag svarade:

- Jo då, jag mår väl bra..

Och den andra svarade:

- Vad gör du för någonting då?

Vad var det där för någon dum fråga tänkte jag men svarade:

- Jo jag är ute och åker med bilen lite.

Det enda jag har i tankarna just nu är att bli klar så fort som möjligt så att jag kan gå

därifrån när jag hör att den i båset bredvid ställer en ny fråga.

- Kan jag komma över till dig sen?

Hmm, tänkte jag det där var också en konstig fråga. Hövlig som jag är så svarar jag ändå:

- Nej det ska komma förbi några från jobbet senare så det går nog inte så bra idag

Då hör jag den bredvid irriterat säga:

- Du, kan jag ringa upp dig senare? Det är någon idiot i toabåset bredvid som sitter och

svarar på allt jag säger till dig

Skratta mycket - lyfter hälsan, och förlänger livet..

=================================================


Vi hörs/syns

Kram


329 Fredags...

...fräckis, fick denna historia av en kollega alldeles nyss, tänkte att den kanske kunde roa....
======================================================

Det medelålders äkta paret gör sig i ordning för att gå till sängs.

Frun ställer sig naken fram för den stora sovrumsspegeln:

- Älskling, säger hon, jag ser en gammal kvinna i spegeln här.

Ansiktet är rynkigt, tuttarna hänger nästan till midjan, och min rumpa säckar en kilometer,

jag har feta ben och armarna är sladdriga.

Hon vänder sej till sin man och säger:

- Säg nåt positivt så jag mår bättre.

Han tänker allvarligt en stund och så säger han:

- Det är i alla fall inget fel på din syn...


Makens begravning äger rum i Heliga Korsets kapell på söndag...
 ======================================================

Vi hörs/syns
Kram


328 God morgon...

...så nu sitter man här en stund igen, det är lite som ett gift det här. Har även i natt sovit jättebra och kände mig utvilad när jag vaknade, trots att det var tidigare än vanligt, hade ju ställt klockan lite tidigare i morse, skulle ju gå ut och gå.
Jag har precis kommit tillbaka från en morgonpromend på 1 1/2 timme, skönt promenadväder men det var väldigt dimmigt idag.
Har även ätit frukost idag, en tallrik müsli och ett glas juice, tar väl en kopp te när jag kommer till jobbet.
Nu ska jag ta mig en dusch och sedan göra mig iordning för att gå till arbetet, idag börjar jag jobba 7:45, hoppas att det blir en bra dag på jobbet.
Hoppas att ni får en bra och trevlig fredag, jag återkommer lite mer under dagen, till dess....

Vi hörs/syns
Kram

327 Bedtime...

...nu är det dags att uppsöka sängen för mig, ensam även ikväll,
vill önska er en god natt mina vänner och hoppas att ni vaknar utvilade till en fredagmorgon....



Vi hörs/syns
Kram

326 Steg..

...och resultatet av torsdagens steg blev 30.488
klarade 20.000 steg med bred marginal även idag, bra va....

Vi hörs/syns
Kram

325 Jaha, det var det...

Så, nu var Heroes slut, tyckte inte det var speciellt  bra ikväll, men slutet gör ju att man måste försöka att titta nästa vecka också, bara för att slutet var lite oväntat, men så är det väl ofta i serier....
Har pratat med Z tidigare ikväll i telefon och vi bestämde oss för att vi ska försöka att träffas innan hon åker till Österrike igen på lördagmorgon, denna gång är det bara för en vecka.
Eftersom jag ska på fest imorgonkväll så vet jag inte om vi hinner att träffas, men jag får väl göra allt jag kan för att försöka, de skulle visst packa bussen vid 16-tiden och jag slutar 16:15 imorgon, vet inte riktigt när festen börjar, får väl kolla med N och M.
Känner mig lite less ikväll, vet inte vad som är fel, men jag är inte riktigt på nåt bra humör, har väl retat upp mig över nåt kanske, kan inte sätta fingret på det, men nåt är fel.....
Ska väl kolla på sportnytt snart, såg att MoDo fick stryk ikväll av HV, men det kan ju vara intressant att höra hur matchen var.
Sitter här och funderar på om jag snart ska gå och lägga mig, vet inte riktigt om jag ska ta en långpromenad imorgon bitti, vet inte hur det blir med steg annars under morgondagen, det kan ju vara bra att vakna utvilad då....
Innan jag går och lägger mig så återkommer jag med ett inlägg till, men tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

324 Fika...

...känner mig sugen på nåt fika, men vet inte vad jag ska ta, kanske skulle ta och göra mig nån macka, har inte ätit något sedan jag kom hen, men det beror på att jag blev så mätt på salladen till lunch.
Det var jätteskönt att duscha, så nu känner jag mig fräsch och luktar gott, men troligen till ingen nytta, men jag själv slipper ju känna svettlukten....
Pratade med N och M förut, och de har börjat att kalla mig för "maratonmannen", för att jag promenerar så mycket, har försökt att förklara för dem att jag känner att jag mår mycket bättre,sover bra på nätterna och vaknar på bättre humör, men de verkar inte fatta....nu, när jag skrivit så här kommer de säkert att bli sura på mig, men det skiter jag i.....
N ringde för att berätta att vår syster S med sin man S och moster L hade varit hit till stan idag och hälsat på mormor A, då behöver ju ingen av oss åka/gå dit idag i alla fall, det känns skönt.
Ska nog kolla på Heroes senare ikväll, får väl se om jag fattar nåt eftersom jag missat några avsnitt, då är det väl bara att byta kanal i så fall, om det nu finns något annat att titta på.
Men, nu ska jag ta mig nåt att fika, men jag återkommer igen, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram


323 Trettiotre...

...nya inlägg var det från er på bloggkoll.se, nu har jag läst igenom alla, men det tog tid, ni är några som fått kommentarer från mig, men inte alla, hade väl inget att komma med på de inläggen, det kanske jag inte har annars heller, men jag  försöker.
Har haft lite problem med min uppkoppling också, har till och med fått stänga av dator'n för att få det att funka riktigt igen, vet inte vad som kan vara fel, det kanske är hög belastning just nu på nätet?
Kom just på att jag inte ens startat tv'n, det brukar vara det första jag gör på morgonen när jag kliver upp och när jag kommer hem, kanske ska skippa tv'n ikväll, men då får jag nog abstinens...
Nu ska jag snart ta mig en dusch, behöver nog det efter mina promenader, vill ju inte lukta för mycket karl om det skulle titta förbi någon här, svettlukt är ju ingen höjdare.
Återkommer om en stund igen, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

322 Till slut...

...har jag kommit hem, ursäkta för att ni fått vänta på inlägg från mig, men efter vår personaldag idag så tog jag mig en promenad och har nytt kommit hem.
Dagen har varit bra, har lyssnat på 2 föreläsare på förmiddagen, och ibland känns det som att allt blir bara snurrigare ju mer man får veta om olika regler.
Ledningen bjöd på mat idag, det var sallad och bröd men det var jättegott, jag tog mig en kortare promenad innan jag skulle äta, bara för att slippa köa till salladen.
Eftermiddagen bjöd på en ny föreläsare, även hans ämne var intressant, vi blev indelade i smågrupper och skulle diskutera oss fram i olika frågeställningar.
Vi fick sluta 16:00 och då bestämde jag mig för en promenad, det är så skönt väder ute och jag tycker att man kan och hinner fundera så mycket under tiden, glömmer egentligen bort att jag promenerar. Mötte även en bloggvän efter vägen som blinkade åt mig, ja, jag menar med billyset, kul att se dig igen...
Jag var nog ute 1 1/2 timme igen och på väg hem var jag in på Ica för att handla lite, träffade en bekant där som jag surrade bort lite tid med.
Nu ska jag gå igenom bloggkoll.se och se hur  mycket jag missat under dagen, men jag återkommer lite senare, tills dess...

Vi  hörs/syns
Kram

321 Godmorgon...

...hoppas att ni sovit gott och att dagen blir bra. Själv har jag precis kommit tillbaka från en promenad på 1 1/2 timme, inte så bra väder men det kändes skönt i alla fall.
Nu ska jag försöka att få i mig nåt att äta och sedan är det duschen som gäller.
Idag kommer inte mitt bloggande att vara speciellt högt, vi har personaldag idag hela dagen, och jag tror inte att det blir något jobb framför någon dator.
Försöker att komma tillbaka hit så fort som tillfälle ges, så överge mig inte.
Hoppas att ni får en trevlig dag och att ni skriver många inlägg, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

320 Steg...

...och resultatet av onsdagens steg blev 32.032
klarade 20.000 steg med bred marginal, mitt bästa resultat än så länge i den här tävlingen...

Vi hörs/syns
Kram

319 Bedtime....

...nu känns det som det är dags att gå till sängs, det är någon annan av bloggkompisarna som redan sagt godnatt, så det är väl dags för mig att tänka på sängen också.
Jag hoppas att ni får sova gott, drömma sött och vaknar utvilade till en bra torsdagmorgon....




Vi hörs/syns
Kram

318 Hemma...

...till slut, det blev en riktig långpromenad igen efter jobbet, samma sväng som i morse och den tog cirka 2 timmar.
Om jag ska vara ärlig så gick jag inte genom stan på väg hem den här andra turen utan jag tog Långgatan fram istället, var nästan utan snus så jag var in på kiosken och köpte en stock snus.
Träffade en av mina bloggkompisar under promenaden, vi känner inte varandra "In Real Life", men genom bloggvärlden har vi fått kontakt med varandra, vi bytte några ord med varandra ochh sen fortsatte vi promenaden åt varsitt håll, det var kul att träffas.
Har länge funderat över det här att träffa någon på riktigt som man bara lärt känna via bloggen och om man ser till det här mötet jag nyss hade, så är det väl inget att vara nervös för.
Sedan jag kom hem så har jag bara duschat och bytt kläder och nu sitter jag framför tv'n med dator'n i knät och tittar på "Oskyldigt dömd", gillar Persbrandt som skådis, ibland är han väldigt osympatisk, så att man nästan blir förbannad på honom, men då får jag påminna mig själv, att det är ju bara film.
Fördelen med den här serien är att det är fristående avsnitt, verkar inte göra någonting om man missar ett avsnitt.
Nu ska jag gå igenom bloggkoll.se för att se om det kommit några nya inlägg från er mina vänner, jag återkommer lite senare, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

317 Snart så...

..är det dags att gå hem för denna dag,  det här arbetspasset är det värsta jag vet om, har jobbat 9:15--17:45 idag, och det tycker jag inte om, får inte börja nåt tidigare på grund av att jag jobbade till 22:15 igårkväll.
Det är så tråkigt när dagpersonalen börjar att gå hem vid 16:15 eller 16:30 och så vet jag att jag har över 1 timme kvar innan jag får gå hem.
Imorgon har vi personaldag hela dagen 8:00---16:30 så då blir det nog minimalt bloggat, får väl försöka att ta igen det idag och imorgonkväll istället, hoppas inte att ni överger mig av den anledningen, skulle bli ledsen då...
Tror nästan att jag ska ta en kvällspromenad nu när jag slutar, får väl se hur långt och hur länge orken finns, har ju inget annat för mig ikväll heller så det spelar väl ingen roll om jag rör lite på fläsket då, kan ju behöva att tappa några kilo, det skulle inte skada.
Ikväll blir det ingen tur till mormor A eller till pappa, det får räcka att jag var dit igår, tror inte att N tänker gå/åka dit heller, tror att de hade planerat nåt annat ikväll,  och jag menar att vi har ju fortfarande ett liv, trots att A ligger på sjukhuset.
Vi får väl se när jag återkommer under kvällen, ni får väl använda bloggkoll.se så att ni ser när det publiceras nya inlägg, då missar ni dem inte, men jag lovar att jag återkommer senare, tills dess....

Vi hörs/syns
Kram

316 Steg...


...och resultatet av tisdagens steg blev 21.261
klarade även över 20.000 steg även idag....

Vi hörs/syns
Kram

315 Morning...

God morgon mina vänner, borde väl säga god middag nu när klockan hunnit att bli så mycket. Jag har haft en bra natt igen, sovit jättegott, men givetvis ensam som vanligt, men det är helt okey, tror inte att jag skulle orka med några andra övningar. Tycker att jag sover mycket bättre nu sedan jag började att promenera och så känns det som jag är på lite bättre humör.
I morse när jag klev upp så hade vi minus 3 grader, klädde på mig och tog en riktig långpromenad, var ute i nästan 2 timmar men det var jätteskönt.
Lyssnade på morgonpassat under promenaden, tycker att de spelar rätt så bra musik ibland, så ibland lyssnar jag på det istället för nån musik från mobilen.
Fick ett sms från en vän, det var ett svar på ett sms som jag skickade igårkväll, som blivit missat, bättre sent än aldrig, är det inte så man säger? Svarade i alla fall på det och hoppas att det stöttar dig lite i alla fall....
Kom hem vid 8:30, tryckte i mig en macka och skyndade mig in i duschen, skulle ju börja jobba 9:15, tittade på klockan när jag kom ur duschen och då hade den hunnit att bli 9:08 och då var det bara att snabba sig på.
Klädde mig snabbt och plockade fram några matlådor ur kylen och så satte jag iväg, kom till jobbet 5 minuter försent, men det är ingen fara, det dras ju på flexen, och där ligger jag ju på plus sedan tidigare.
Nu har jag precis haft fikarast, hade en tunnbrödrulle kvar från igår som jag åt upp och sedan har jag gått igenom era nya inlägg, hade över 25 nya inlägg på bloggkoll.se, några kommentarer har jag fått till.
Har även haft lite "röd tid" men den är nu slut så jag måste börja att jobba igen, men jag återkommer, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram


314 God Natt...

...nu är det dags att säga godnatt mina vänner, ska väl inte lägga mig riktigt än, men ni som behöver lite mer sömn är mig kanske måste göra det...
Hoppas att ni får en bra natt och vaknar utvilade till en bra onsdagsmorgon...


 

Vi hörs/syns
Kram

313 Jag...

..glömde ju att berätta om min förmiddag, tog min promenad till sjukhuset som jag planerat, gick först till pappa och han satt och lyssnade på lokaltidningen, han har en typ av spelare som varje natt laddar ned tidningen och så att han kan lyssna och sköta den ungefär som en bandspelare, men den går på ström så det är ingenting som drar en massa batterier, tur.
Frågade om han ville gå till mormor A, men han ville inte idag, han hade ju varit dit igår också med N och M. Men han ville gå och handla, vi gick till kiosken för att han ville köpa några flaskor med vatten, han brukar köpa Loka som är smaksatt och veckans smak för honom är blåbär, han säger att det är bra för ögonen, men han har haft dålig syn nästan hela sitt liv så jag tror inte att det gör nån större nytta för honom.
Han skulle även in på Apoteket för att köpa några halstabletter, de har 3 paket för 25:-, jag valde ut de smaker som han sa att han ville ha och sedan skulle han ha en tub Helosan salva.
När vi handlat gick vi tillbaka och på vägen tillbaka mötte vi en av A's sköterskor, frågade hur det var med A och sa att jag skulle komma om en stund och hälsa på henne.
Pappa som är nyfiken som attan frågade givetvis vad det var för tjej som jag pratat med, och då svarade jag honom att jag inte kände igen henne med kläderna på, då förstod han att jag skojade med honom, att han frågat för mycket.
Tog honom tillbaka till sin avdelning och berättade att jag skulle gå till A en sväng.
Lämnade honom och fortsatte till A, när jag kom dit så mötte jag en annan sjuksköterska som jag känner, så jag frågade honom om A's status och vad som kommer att hända med henne.
Han berättade var hennes benbrott satt och vart det var, han visade på en tavla på väggen hur det var och berättade att doktorn hade pratat med A om att operera henne, men att det är hon som måste fatta detta beslut, hon skulle få prata med doktorn flera gånger om detta och behövde inte bestämma sig idag.
Han berättade att om de bestämmer sig för en operation så finns det ingen garanti för att hon kan gå igen eller att allt går bra, allt beror ju på hur hållbart och bra hennes skelett är, de kommer att sätta plattor på båda sidor av brottet och hoppas att det läker ihop bra, då bör hon kunna fortsätta att använda sitt ben och böja på sitt knä.
Men,  hon är ju ändå 94 år och vem vet vad som händer, en operation är ju ett riskmoment också, vi får väl avvakta och se vad som händer.
När jag pratat klart med sköterskan gick jag in till A, hon låg och sov när jag kom dit, så jag väckte henne lite försiktigt, och nu hade hon inga kamrater på avdelningen längr, tror inte att hon skrämt bort dem med sin sång, utan de var nog friska nog för att åka hem.
Jag satte mig på en stol bredvid sängen och pratade med henne, hon berättade att hennes dotter L hade varit dit igår och hon hade haft nån annan med sig också som A känner, hon berättade även att M och N varit där kvällen innan även om jag redan visste det, vi pratar ju med varandra.
Idag klagade hon på att hon inte hörde någonting, bad henne sätta igång hörapparaten, men då sa hon att batteriet var för dåligt och skickade ner mig på Apoteket för att köpa nya batterier.
Så ytterligare en gång inom en halvtimme så var jag på Apoteket igen, jag känner en av dem som jobbar där och hon frågade mig om jag hade glömt nåt tidigare eftersom jag kom dit igen, berättade att jag blev skickad av A, köpte en förpackning med batterier så nu har A 1 nytt batteri i hörapparaten och 7 nya på reserv.
Precis när jag höll på att byta batteri i hörapparaten så ringde M, han ville veta om vi skulle  gå och äta tillsammans, bad honom att få ringa upp honom när jag hade möjlighet, och det var okey.
Hjälpte sedan A att sätta in hörapparaten igen och hon blev så nöjd när hon hörde bättre, så du kunde vi sitta och snacka en stund till utan att jag behövde skrika åt henne.
Berättade sedan för henne att jag var tvungen att gå, eftersom jag hade promenerat dit och att det tar cirka 45 minuter enkel väg, då var det okey att jag gick, sa hej då till henne och lovade att titta upp senare i veckan, lovade inte när jag skulle komma igen, man ska passa sig för att lova något som man inte säkert vet om man kan hålla....
På väg från sjukhuset så ringde jag upp M och vi bestämde oss för att träffas mellan halv ett och ett.
Det var väl min förmiddag i stort, ber om ursäkt för att det blev ett långt inlägg men det var mycket att berätta om.

Vi hörs/syns
Kram

312 Tävling...

... hittade en tävling ikväll gällande böcker hos en av mina bloggkompisar Ejmis, var med och tävla du också, klicka här.
Får väl hoppas på tur.





Vi hörs/syns
Kram

311 Lugn...

..kväll på jobbet, just nu i alla fall. När det var dags för matrast, så kände jag mig fortfarande väldigt mätt efter de bruna bönor och fläsk som jag åt till lunch, så jag tog mig en promenad istället.
Jag gick runt området där vi håller till och det kändes jätteskönt ute, var väl ute i cirka 25--30 minuter, känner mig fortfarande lite trött men är inte lika mätt längre, blir kanske sugen på nåt lite senare ikväll.
Annars då, ni verkar blogga rätt så friskt en del av er, nästan varje gång jag kollar in bloggkoll.se så har det kommit nya inlägg, det kanske beror på att jag prenumererar på rätt så många bloggar, det är väl bara nån av mina bloggkompisar som inte skrivit något idag men det har säkert en naturlig förklaring, du återkommer nog när du har nåt att säga...
Förresten jag glömde att berätta att när jag var på väg ut för att promenera så satt M och N fikarummet, de hade varit ute och gått också och så satt de och fikade efteråt, M passerade mig med bilen när han var på väg hem för att sova, han ska ju jobba inatt igen, stackars honom....
Om det inte vore för att jag jobbar sent ikväll skulle jag ha gått och hållit honom sällskap en stund, det är alltid kul att ha nån att snacka med, finns det nån frivillig...
Måste nog börja med att försöka avsluta detta, känner på mig att det snart är dags att göra nån nytta, men jag återkommer säkert mer under kvällen, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

310 På jobbet...

...nu är jag tillbaka på jobbet efter ett möte som inte var så konstruktiv från min sida, till mitt försvar får jag väl skylla på bruna bönor och fläsk, åt nog alldeles för mycket och känner mig jättetrött, behöver nog inte äta förrän imorgon antar jag..
Hade börjat att skriva detta inlägg förut men av någon anledning hade jag loggats ut så när jag klickade på spara utkast så var jag utloggad och ingenting var sparat, kul va?
När jag loggade in mig på bloggkoll.se, så hade jag fått 23 nya inlägg från er, och det tar lite tid att skriva kommentarer til i alla fall en del av dessa, ibland fattar jag inte hur ni kan skriva så mycket....
Har några minuter över nu så jag tänkte att jag kunde ge ifrån mig ett litet livstecken i alla fall, men jag ska försöka att återkomma flera gånger under kvällen, om möjlighet finns, tills dess....

Vi hörs/syns
Kram


309 Nyvaken...

...har precis vaknat efter en bra natt, ja, har sovit jättebra alltså, sen att få vakna till solsken gör ju inte saken sämre.
Det första jag gjorde när jag klivit upp var att starta dator'n, tv'n och sedan toabesök, hittade 12 nya uppdateringar från er mina vänner, ni har väl fått några kommentarer, alla mina bloggvänner hade inte uppdaterat ännu, hoppas att det finns naturliga orsaker till det.
Jag har bestämt mig för att ta mig en promenad upp till sjukhuset för  att hälsa på pappa och mormor A, innan jag börjar att jobba, måste väl ge mig iväg snart då, bara att gå fram och tillbaka dit tar väl 1 1/2 timme och sedan ska jag ju vara där en stund också.
Jag frågade M om vi skulle gå på Nipan och äta bruna bönor och fläsk innan jag börjar att jobba, men om jag ska vara ärlig  så minns jag inte vad vi bestämde, får väl ringa honom.
Har väl berättat att jag jobbar till 22:00 ikväll, och när  jag börjar idag så hinner jag bara till jobbet så ska jag sitta med på ett möte på ungefär 1 timme, så förvänta er inte så många inlägg från mig förrän sen eftermiddag.
Hoppas att ni får en trevlig tisdag och att ni har lika fint väder som vi verkar ha.
Bäst att sätta igång nu då, men jag återkommer, men det kan dröja några timmar innan jag är här igen, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

308 Steg...



...och resultatet av måndagens steg blev 20.206
jag klarade i alla fall över 20.000 steg även idag...

Vi  hörs/syns
Kram

307 Time to...

..go to bed. Nu är det väl dags att säga godnatt till er mina bloggvänner, antar att de flesta lagt sig redan, men jag hoppas att ni vaknar upp utvilade till en ny tisdagsmorgon....



Vi hörs/syns
Kram

306 Karaoke...

....en vacker sång att avsluta kvällen med och att sjunga med till och ni som inte kan texten får den på skärmen och kan följa/sjunga med...



och om ni hellre vill se en riktig video så kolla på den här istället...

 

en version med The Coors kanske....

 

Vi hörs/syns
Kram

305 At home...

...så nu är jag hemma igen, har varit och hämtat Z och skjutsat hem henne, hon var faktiskt väldigt tacksam för att hon hade fått skjuts, tror hon var trött efter träningen.
Sedan jag kom hem har jag gått igenom bloggkoll.se, hade 22 nya inlägg från er som jag var tvungen att läsa igenom, har väl kommenterat en del som vanligt, ni ser väl själv vilka som fått kommentarer från mig.
Ibland får jag mail från nån av mina bloggkompisar, ibland passar det bättre med kommunikation via mail än via bloggen, som jag sagt tidigare så kan man inte skriva precis vad som helst på bloggen utan att censurera lite, man vet ju inte vem som läser och hur de tolkar saker man skriver, och det som skrivs i ett mail till mig är mellan mig och den som mailat mig, ingen annan har insyn i det eller har någonting med det att göra....SEKRETESS, det  har ni väl hört tidigare på den här bloggen?
Samtidigt är skriven kommunikation svår, det är svårt att ge råd, stötta, trösta och visa hur mycket man bryr sig när man inte befinner sig på samma ställe utan via internet, med en massa bokstäver....skulle ju hellre hålla om er eller ge er en kram för att visa att jag bryr mig, det är ju lite mer påtagligt
Hoppas att mina svar hjälper er lite i alla fall....

Vi hörs/syns
Kram

304 Humör...

...till slut ordnade det upp sig med schemat, pratade med hon som är ansvarig för bemanning och hon kunde inte riktigt förstå varför det blev fel på ett pass för mig.
Tror att hon skulle felanmäla detta till supporten.
Så arbetsdagen slutade väl i dur, kan man säga, kunde ju gå hem vid 15:30 som jag hade tänkt mig, gick direkt hem ifrån jobbet.
Var tvungen att hämta någonting innan jag tog min promenad, satte av emot stan efter det.
Hade nästan hunnit ner på stan när M och N ringde och frågade om jag ville följa med den på en möbelaffär, de skulle kolla på en eller flera soffor, jag gick själv runt och kollade även om jag inte är ute efter någonting, N kunde inte bestämma sig för vilken hon ville ha.
Eftter detta så skulle de till pappa och mormor A, jag följde med till sjukhuset och därifrån tog jag mig en promenad hem, fick alltså fortsätta där jag blev avbruten tidigare.
Innan jag kom hem gick jag på Ica för att handla lite, träffade en arbetskompis där som jag stod och surrade med under tiden vi köade.
När jag kom hem hade jag tänkt mig att jag skulle laga mat, hade ju inte ätit sedan lunch, men precis innan jag skulle påbörja matlagningen så ringde det på dörren, det var min granne C som ville lämna några böcker, hon har lånat några böcker av mig och ville lämna in en av dessa.
Hennes dotter hade skickat med en bok som hon tyckte att jag skulle läsa, har fått låna några böcker av henne tidigare och den här var samma sorts bok.
När hon hade gått så fortsatte jag med matlagningen,  har precis ätit pytt i panna med stekt ägg och rödbetor, det var jättegott.
Nu har jag diskat undan efter maten och måste åka och hämta Z hos en kompis, hon sms'ade förut och frågade om skjuts och eftersom jag gärna inte vill att hon är ute och går ensam på kvällarna så hämtar jag henne gärna, men jag återkommer snart, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

303 Fika...

...rast just nu. Kom på att jag måste lägga schema för november, det är sista dagen för att göra detta idag, fattar inte varför man sparar allt till sista stund.
Givetvis blir det problem med programmet nu när jag ska göra det, systemet fattar inte hur jag vill jobba, jävla skit.
Systemet säger att jag har för kort nattvila, men om jag jobbar till 22:00 så ska jag kunna börja 12:00 dagen efter utan problem, men just nu fattar inte systemet detta.
Har försökt att få tag i hon som kan det här, men just nu är hon som uppslukad av jorden, eller vad är det man säger?
Så, nu sitter jag här med en kopp te och retar upp mig, en del säger att det inte är bra för blodtrycket att reta upp sig, men jag har ju inget problem med blodtrycket, är väl den enda i släkten som inte har det.
Hade ju tänkt flexa ut 15:30 idag men nu vet jag inte om jag kan göra det om jag inte får hjälp med detta snart.
Ska väl ta mig en promenad på stan kanske, frågade N om vi skulle göra sällskap, men hon "skulle lyssna på en bok", jaja, sällskapet dög väl inte, men jag klarar mig nog själv, tror att hon är rädd för att jag ska gå för fort för henne, men jag går inte fort men jag kan gå mycket och länge, och när jag skriver gå menar jag promenera, inte nåt annat dumt.
Ska gå och kolla om hon finns på plats nu, men jag återkommer senare igen, förhoppningsvis på bättre humör då, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

302 Måndag..

...vaknade imorse med ett leende på läpparna, hade haft en jättebra natt och sovit gott, kände mig väl inte så utvilad som jag borde göra, men det beror väl på alla promenader antar jag.
Gick tills sängs vid midnatt och tror inte att jag vaknat någonting under hela natten, inte ens för att gå på toa, vilket händer då och då.
När jag klivit upp drog jag på mig ett par joggingbrallor en t-shirt och huvtröjan och gav mig ut för en morgonpromenad, det kändes inte så kallt ute men när jag kom hem såg jag att det var nästan 0-gradigt.
Jag var väl ute cirka 45 minuter, men jag gick inte min vanliga promenad broarna runt, kände inte för den idag, har hittat en annan sväng som jag kan gå ibland också.
Duschade och gjorde mig iordning för jobbet, fick läsa tidningen i lugn och ro innan några arbetskamrater dök upp.
Sedan har resten av dagen rullat på med jobb och åter jobb.
Jag skulle haft 1 timme "röd tid" imorse men jag pratade med chefen om hur dumt schema jag hade idag så nu fick jag schemat ändrat så då kan jag gå hem 15:30 istället för 16:30, tar ut lite flex i eftermiddag.
Har precis kommit tillbaka från min lunch, har ätit en tallrik soppa, vet inte vad det är men jag orkarde bara halva förpackningen idag, kanske ska äta resten innan jag går hem för dagen.
Nu har jag lite "röd tid" i samband med lunchen så jag ska försöka att blogga lite, men jag har faktiskt försöka att kommentera era inlägg som ramlat in via bloggkoll.se allt eftersom, vet inte hur många inlägg jag hunnit gå igenom hittills, jag återkommer snart, till dess...

Vi hörs/syns
Kram

301 Steg..


..jag nu hade jag lite fler steg än så.
Resultatet av söndagens steg blev 25.571, min bästa dag  än så länge....

Vi hörs/syns
Kram

300 God natt...

...nu är det väl dags att säga godnatt för den här dagen och kvällen, hoppas att ni får en bra natt och att ni vaknar utvilade till en ny arbetsvecka.
God Natt och sov gott och dröm sött..


Vi hörs/syns
Kram

299 Jag vill ha dig..

...som jag hade dig förut. Fick ett tips från en bloggkompis Beyonce om Melissa Horn, tror aldrig att jag har hört henne förut, men vill dela med mig av en låt som jag hittade. Det gick inte att lägga in originalvideon, så ni får hålla tillgodo med denna. Annars kan ni hitta den här.


Som jag hade dig förut

Du springer aldrig ifatt när jag väl är där
Jag vill inte tänka framåt, men e livrädd att fastna här
Nu kan det va försent, att säga som det är

Jag testar nya vägar som aldrig tycks ta slut
Och jag har försökt att fånga den andra men har aldrig nåt ut
Jag vill ha en sista chans, så jag säger rakt ut

Jag vill ha dig nu som jag hade dig förut
Jag vill ha dig nu som jag hade dig förut

Jag vet att det är svårt över telefon
När jag va dig nära, ville du därifrån
Jag vet att du har tänkt
Men berätta hur du mår

Jag försöker träffa andra men det är inte så lätt
Jag har försökt att tänka bort dig på alla sätt
Det är dags att lägga på
Men att stanna känns så rätt

Och jag vill ha dig nu som jag hade dig förut
Jag vill ha dig nu som jag hade dig förut
Jag vill ha dig nu som jag hade dig förut
Jag vill ha dig nu som jag hade dig förut 

Vi hörs/syns
Kram

298 Sex...

...nya inlägg hade det kommit in under tiden jag var ute,  och jag har lämnat spår hos 2 av er, var tvungen att gå till youtube för att lyssna på en låt som jag fick tips om, vacket och tänkvärt, tack för tipset.
Det blev en promenad broarna runt på grund av det tillfälligt vackra vädret och sen in på Ica en sväng,  har även varit ner i tvättstugan och bytt maskiner, den sista tvätten är inne nu och sedan är det bara att vänta tills den är torr.
M jobbar ikväll också och frågade om jag skulle komma förbi nåt ikväll, vet inte om jag hinner på grund av tvättstugan, har lovat att höra av mig om hur det blir.
Jag har även hunnit får samtal från moster L, ett antal gånger, första gången hann jag inte svara, då ringde hon på mobilen och jag sa att jag var upptagen och frågade om jag kunde ringa upp när jag var klar och det var okey. Sen provade jag att ringa henne 3 gånger och fick upptaget alla gånger, hon ringde upp lite senare, hon sa att hon fastnat i telefon med en kusin och hon pratar nästan lika mycket som L.
Ska nog gå och fixa mig nåt att äta nu, återkommer senare, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

297 Uppdaterat...

Ni verkar ha varit duktiga på att uppdera era bloggar idag när jag varit ute och promenerat och tvättat, 25 nya inlägg på bloggkoll.se och jag tror att jag kommenterade 12 av dessa.
Nu har jag i alla fall bytt tvätt i maskinerna och hängt det som skulle hängas i torkrummet, inget i torktumlaren för tillfället, nu har jag nästan 1 timme på mig innan jag måste ner igen, tror faktiskt att jag ska ta mig en promenad till Ica, måste handla lite, ska ju ha nåt att äta också, det kanske blir en lite längre promenad för nu verkar solen lysa ute, hoppas att ni inte blir ledsna på mig för att jag försvinner en stund, men jag är nog tillbaka igen innan klockan 18, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

296 Söndag...

Nu är det söndag igen, vaknade vid 9-tiden i morse och har haft en underbar natt, inte på det viset, jag var ju ensam, jag menar att jag sovit bra och bara haft fina drömmar, inga mardrömmar.
Klädde på mig och satte iväg på en liten promenad men det var inte så kul, det blåste så förskräckligt, var väl ute i cirka 1 1/2 timme och har fått till lite steg, allt för tävlingen, hoppas bara att inte N blir knäckt...
Hon ringde mig faktiskt precis innan jag kom hem för att höra om jag skulle åka upp till pappa, sa att jag skulle återkomma när jag pratat med Z för hon ville följa med dit.
Ringde upp Z direkt jag kom hem och hon ville givetvis följa med så jag sa att jag bara skulle duscha först sedan skulle jag hämta henne, vi skulle ta bilen dit, första gången på en vecka som jag använde bilen, bra va?
Vi var en liten stund hos pappa innan vi tog honom med oss till mormor A, hon blev jätteglad när vi kom dit och pappa blev lite rörd, han har lätt till tårar men det ska han inte skämmas för.
Vi satt och pratade en stund, jag lämnade dem för en stund när jag ville höra med sköterskan hur det egentligen är med A, hon surrar så mycket att man inte vet vad man ska tro på, har fått veta hur det är och vad vi kan förvänta oss, har rapporterat till de som bör veta.
Tror att vi var hos A cirka 1 timme, gick sedan tillbaka med pappa och lämnade honom i sitt rum, Z och jag sa hej då åt honom och jag sa att jag eventuellt skulle komma på tisdag förmiddag, jobbar kväll då och kanske hinner till pappa innan jobbet.
Åkte förbi hos N och M på vägen från sjukhuset, M var precis på väg till jobbet så jag erbjöd honom skjuts, Z gick in till N under tiden, åkte sedan tillbaka till N för att rapportera vad som blivit sagt.
Skjutsade sedan hem Z och jag åkte hem för att påbörja tvättstugan, det var ledig när jag kom hem så jag har börjat tvätta redan nu, på tal om det så är det dags att tömma maskinerna och lägga i nytt, men jag återkommer...

Vi hörs/syns
Kram

295 Steg..



...och resultatet av lördagens steg blev 21.527
kan ju inte säga att det är bättre än igår men  i alla fall över 20.000....

Vi hörs/syns
Kram

294 Gute nacht..

Ska väl önska er god natt innan det blir söndag, även om jag inte tänker gå och lägga mig ännu.
Hoppas att ni får en bra natt och får sova gott och vakna till en bra söndagmorgon..



Vi hörs/syns
Kram

293 Lördagkväll...

Har nu kommit hem efter en promenad ner till M och hans jobb och fram och tillbaka, var väl där ungefär 1 1/2 timme, satt och snackade skit mellan deras samtal, han även få mig en kopp te.
Vädret var väl inte så bra för en promenad, men jag hade en huvtröja på mig och då kunde jag ju ha huvan på mig för att inte sabba min frisyr....
Jag gick igenom stan både dit och hem, mest för att kolla om det var nåt drag, och det hade det nog varit, korsdrag, det var inte speciellt mycket folk ute så de måste ha blåst bort av draget, eller så är det nåt annat fel, det kanske var "Stjärnor på is" som drog istället.
Sen jag kom hem så har jag försökt att komma in på bloggkoll.se och där fanns det 11 nya inlägg och under tiden jag kommenterat en del av dem så har det hunnit komma 6 nya, ni verkar blogga friskt ikväll?
Sitter och tittar på "The Manchurian Candidate" just nu, men eftersom jag sett den sedan tidigare så har jag möjlighet att blogga också.
Eftersom det är lördag så unnar jag mig ett glas rött, även om jag är ensam så kan man ju behöva nåt gott att dricka och lite värme.
Nu måste jag skriva ett mail men jag återkommer....

Vi hörs/syns
Kram

292 Touch me..


Touch Me/Weeping Willows

Real life - killed me on the school bus
Real life - wise guys never weep
Real life - dying to be famous
Real life - happens on TV

Real life - covered up in make-up
Real life - it's only make believe
Real life - I meet you when I wake up
Real life - I touch you on a screen

Touch me, touch me
I long to live for real
Touch me, touch me
I'm just as human as a human can be
Please touch me

Real life - full of imitations
Real life - I talk to you in codes
Real life - real imagination
Real life - I hide behind these clothes

Touch me, touch me
I long to live for real
Touch me, touch me
I'm just as human as a human can be
Please touch me

Touch me, (touch me) touch me (touch me)
I long to live for real
Touch me, (touch me) touch me (touch me)
I long to live for real
Touch me, touch me
I'm just as human as a human can be

Vi hörs/syns


291 Fika...

nu har jag kommit hem efter en trevlig stund på stan med min dotter Z, vi träffades och så tog vi en promenad ner på stan., vi gick och fikade lite på Lilla Caféet, Z ville bara ha en kopp te eftersom hon just ätit frukost.
Jag tog en kopp te och en toast, kände mig lite hungrig, vi satt där och pratade och läste tidningen, fick sällskap av en man som är engagerad i klubben, han ville veta hur Z hade haft det på träningslägret så att de satt och pratade jättelänge medan jag läste tidningen.
Innan vi ansåg oss vara klara där så hade jag nog druckit 3 eller 4 koppar te, vi träffade även N och M, de skulle gå och fika med en annan kompis men ville att vi skulle följa med.
Köpte även en korv av vår kompis korvgubben S medan jag väntade på Z som hade nåt ärende på apoteket.
När hon var klar så letade vi upp N, M och J som precis hade köpt fika, vi satt och pratade med dom, jag fick några chokladbitar av N som hon hade köpt och hon vågade inte äta flera, magen klarar inte det.
När de fikat klart bestämde Z och jag för att börja promenera hem och det var en skön promenad, kändes lite kallt men annars jätteskönt att vara ute.
Jag lämnade Z för att fortsätta förbi jobbet en sväng, men eftersom det var så skönt ute så tog jag mig en promenad i ett av motionsspåren borta i skogen, tror att det var cirka 5 km som jag gick, många steg blir det.
När jag sedan kommit hem till mig så kokade jag upp lite vatten för en kopp te och startade min dator, när jag väl loggat in så hade jag 19 nya inlägg från er på bloggkoll.se, nu har jag läst dessa och har väl lämnat spår hos ungefär hälften av er.
Måste börja fundera på nån mat för idag, har inte en aning om vad jag ska äta idag, skulle kunna tänka mig en pizza eller kebab, men samtidigt känns det onödigt nu när jag försöker att röra på fläsket lite.
Ska eventuellt gå och hälsa på M ikväll, han jobbar till 22:00, men om det blir lugnt på jobbet så kan det ju vara kul med lite sällskap.
Ska avsluta detta nu, men jag återkommer nog senare, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

290 Godmorgon...

jag har nästan nyss vaknat,  har varit vaken tidigare på morgonen också, men valde att somna om och det var skönt.
Har haft en jättebra natt när det gäller sömnen och jag har haft sköna drömmar.
Jag ska snart ringa till Z för att höra om vi  ska träffas nåt, hon  hade skickat ett sms till mig om att de var hemma, hon skulle bara plocka undan sina prylar och så skulle hon lägga sig i badkaret en stund, det kanske var hennes sms som jag vaknade av, vet inte.
Ska kolla med henne om vi kan ta oss en promenad på stan eller om hon vill bli hämtad i bilen, det vore ju skönt om vi kan gå, då får ju jag steg till tävlingen och så märker jag att jag blir piggare med de här promenaderna.
Om jag tänker efter så minns jag inte när jag använde bilen sist, vet inte om jag startat den sedan i söndags.
Nu är  det dags för duschen och sedan ska jag ringa till Z, men jag återkommer nog senare under dagen, hoppas att ni får en trevlig lördag, det ska jag försöka att ha, till dess...

Vi hörs/syns
Kram


289 God natt...

...skulle väl ha gjort det här mycket tidigare, tror inte det är så många fler som är vakna nu, eller så är de inte lika tråkig som jag och sitter hemma ensam framför tv'n en fredagkväll.
Vill önska er en god natt och hoppas att ni vaknar upp till en bra llördag...
Sov så gott



Vi hörs/syns
Kram

288 Steg...

...och resultatet av fredagens steg blev 23.177 steg,
det blir bättre och bättre...

Vi hörs/syns
Kram

287 Fredagkväll...

....nu har nästan hela fredagskvällen gått och jag har väl inte gjort nåt speciellt ikväll sedan jag skrev tidigare, tittat på tv och sedan gick jag igenom era uppdateringar och en del av er har väl fått någon/några kommentarer.
Jag tog mig en promenad till jobbet förut, tur och retur,  trots att jag inte skulle jobba, hade glömt 2 av mina matlådor där och tyckte det var bäst att hämta dem, jag hade i alla fall diskat ur dem så det borde inte vara nåt problem.
Fick just kontakt med Z via sms och hon berättade att jag troligen inte behöver hämta henne på skolan tiidgt imorgon bitti, D skulle visst hämta henne eftersom hon jobbar imorgon, om inte Z kommer hem senare än 7:00, i så fall skulle hon ringa till mig, kanske får sovmorgon trots allt då?
Då kanske jag inte behöver gå och lägga mig så tidigt ändå, ska kolla igenom tv-tidningen om det finns nåt bra att titta på, eller så kanske det blir en film, återkommer, tilll dess....

Vi hörs/syns
Kram

286 Steg...

...och resultaten av torsdagens steg blev 16.056 steg. Bättre än första dagen i alla fall...

Vi hörs/syns
Kram







285 Intresserad...

...hittade i all fall en intresserad som ville fika med mig efter jobbet och det var min snälla syster N,  hon till och med bjöd mig på fika, de ni....
Innan detta fika så hade resten av arbetsdagen gått bra, jag flexade ut 15:30 som planerat, tog mig en promenad ner på stan och träffade N för en fika på Lilla Caféet.
Under tiden som vi fikade så bestämde vi oss för att åka upp båda två, för att hälsa på mormor A,  när vi kom upp på sjukhuset så var vi ju tvungen att få veta var hon låg, vi visste ju vilken avdelning hon låg på men inte vilket rum, träffade personal i receptionen som berättade för oss. När vi kom in och hälsade på A så blev hon glad att vi kommit dit, började prata med henne och då märkte vi hur snurrig hon var emellanåt, hon kunde inte förstå varför de hade tagit hennes säng och att hon skulle ligga i en säng med ramar, hon trodde att hon fortfarande var hemma där hon bor.
Vi talade om för henne hur det låg till och det verkade som hon trodde oss, i nästa ögonblick sa hon nåt lika tokigt igen och vi försökte rätta henne.
Hon hade visst hållt hela avdelningen vaken hela natten med sång, antar att det var religösa sånger det mesta, hon brukar låtsas att hon är troende, jag tror inte att hon är det i alla fall.
Under tiden som vi var där kom en sköterska in med en telefon till henne och så fick hon även  middag, hon fick fläskpannkaka till middag, jag delade upp den åt henne och hon åt med god aprit och tyckte att det var jättegott.
Hon fick även ringa till moster L och prata med henne och även lämna telefonnumret där hon kunde nå henne.
Vi lovade att rnga upp L när vi kommit hem för att rapportera och detta är nu gjort.
Vi sa till A att vi skulle titta upp nåt mer under helgen och eventuellt ta pappa med oss, det är rätt så länge sedan de träffades.
Vi pratade med en ansvarig sköterska när vi var på väg därifrån och fick veta att A brutit lärbenshalsen på samma ben igen som för 5 år sedan.
Jag sa till N att hon kunde åka hem när hon erbjöd mig skjuts hem, men jag sa att jag kunde promenera sedan jag varit hos pappa, allt för stegtävlingen.
N åkte hem för att äta och jag fortsatte till pappa för att hälsa på och han var givetviis inte hemma, han var som vanligt hos M, kanske måste börja skriva hans ex. eftersom de inte är tillsammans för tillfället.
Berättade för pappa om A och vad som hade hänt och han ville givetvis hälsa på henne, sa att vi kan göra det nån dag under helgen och han verkade rätt så nöjd med det.
Tog mig sedan en promenad hem, gick genom stan på väg hem, mest bara för att kolla hur läget på stan var.
Träffade även min granne C, innan jag kom hem, hon var på väg till Ö-vik, hon skulle på nån konsert, hon gillar visst blues, kommer inte ihåg namnet på artisten som hon nämde.
Z ringde ikväll nästan direkt som jag kommit hem, de hade precis kommit till Sverige, de hade avbrutit lägret en dag tidigare på grund av oväder och nu skulle hon komma hem tidigt imorgon bitti istället för natten mellan lördag och söndag, då blir det ingen sovmorgon imorgon heller antar jag.
Jag har även pratat med K ikväll, hon hade en lugn hemmakväll, hon skulle ut imorgon så hon måste väl ladda inför det antar jag, vi bestämde att vi skulle höras under söndag.
Nu ska jag kolla igenom bloggkoll.se för att se vad ni skrivit om idag, återkommer lite senare, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

284 Ny..

..stol, idag har jag fått en ny arbetsstol, jag var en av dem som lottades till att få en ny, företagen hade beställt 25 nya arbetsstolar, de gamla har några år på nacken och det var dags att börja byta ut dem.
Tidigare har vi ej haft personliga stolar utan då har man fått ta den som funnits ledig på arbetsplatsen, men nu har jag fått en egen stol,, som jag kan ställa in som jag själv vill, nu har jag gjort så tidigare att jag har markerat upp min gamla stol och den har jag tagit med mig när jag bytt arbetsplats, så jag har sluppit att hålla på att ställa om stolen, bara att göra det tar ju en massa tid också.
Annars då, har precis haft lunch och idag åt jag soppa, en halvliter soppa är vad jag tryckt i mig, men jag känner mig mätt och belåten, inte proppmätt som man ibland kan känna sig.
Ska snart börja att jobba igen, hade tänkt att sluta lite tidigare idag, som jag tídigare skrivit så har jag rätt så mycket flextid, och som mitt schema ser ut idag så kan jag flexa ut 15:30, kanske en promenad på stan och fika lite, är det nån som är intresserad?
Har pratat med N  för att kolla om vi ska åka upp till mormor A idag, men vi har inte bestämt nåt än, hon sa att hon kunde åka dit idag om jag åker dit imorgon och det vore ju ett alternativ, vi får väl se vad vi bestämmer.
Har inga speciella planer för helgen, har bokat tvättstugan för 4:e gången på cirka 1 vecka så denna gång skall det väl bli av, det är väl nästan det enda som jag måste göra.
Förresten, ska även hämta Z från skolan sent på lördag, natten mot söndag och det ska ju gå bra eftersom jag inte planerat nåt, hon kommer hem från Österrike då, där hon haft ett jättebra träningsläger.
Nej, nu är det dags för jobb igen, men jag återkommer, tills dess..

Vi hörs/syns
Kram

283 Steg..

..upp lika tidigt idag för min morgonpromenad, det kändes lite skönare idag, hade sovit lite bättre men fortfarande för få timmar, fattar inte att det är så svårt att ta sig i säng på kvällen. Inga drömmar att rapportera om heller...
Ni kanske trodde att det här inlägget skulle handla om mina steg gällande stegtävlingen men det kommer i ett senare inlägg, har inte antalet steg med mig, så att jag kan skriva om det, får göra det när jag kommer hem istället, ska försöka att bättra mig.
Nu har jag fikarast och ska gå till fikarummet och se om det finns nåt trevligt sällskap att fika med, om det inte gör det så återkommer jag snart igen, då kan jag ju fika vid min dator istället, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

282 Bedtime...

...nu är det snart läggdags igen, hoppas att ni får en bra natt och vaknar utsövda till en fredagmorgon, för de flesta av oss är det ju sista arbetsdagen på veckan, Sov så gott och dröm så sött.


















 


Vi hörs/syns
Kram

281 Rosa Bandet..

min dotter K har idag skrivit ett ínlägg om Rosa Bandet, jag är stolt över henne för att hon engagerar sig och gör vad hon kan för att försöka uppmärksamma denna hemska sjukdom.

I detta inlägg länkar hon även till Rosa Bandet-bloggen, tycker även att ni kan besöka den och läsa om Marie som skriver om sin cancer, hon måste vara en stark kvinna som orkar och vågar skriva om detta.

Om ni inte hittar någonstans att köpa Rosa Bandet så kan ni kanske besöka webshoppen och beställa dem därifrån, det finns även andra produkter där.

Jag tycker att kampen mot cancer är viktig, har flera bloggkompisar som har varit drabbade av detta, min mor drabbades och gick bort av detta och jag har flera bekanta som är drabbade, tänker ännu mer på er nu, ingen nämnd och ingen glömd,  nu när jag läst Marie's blogg.

Tänder ett ljus för er alla och denna kampanj.



Vi hörs/syns
Kram

280 Torsdag eftermiddag...

...efter jobbet tog syrran och jag en promenad ner på stan, allt för stegtävlingen givetvis, vi skulle ju kunna tjäna ihop några steg.
Vi träffade M efter en stund och gick på Lilla Cafét och fikade, för mig blev det en kopp te och ett wienerbröd, inte nyttigt men gott, medan vi satt där och fikade kom vår kompis korvgubben S förbi och när vi fikat klart följde han med oss på sportaffären, N skulle titta/köpa några skor, till slut hittade hon några skor som hon tyckte kändes sköna och även priset var bra.
Jag fortsatte därifrån till banken, fick vänta på P en stund innan hon kom, men det var helt okey, jag var nog lite tidig och så kunde jag lyssna på lite musik i mobilen under tiden.
Allt gick bra på banken i alla fall, de hade beviljat lånet, men, det kanske jag redan har berättat, vi skulle bara skriva under lånet och nu är det gjort, fy för alla höga räntor, får väl hoppas att de går neråt snart.
Bad P ta reda på alla papper som vi fick med oss från banken, eftersom jag  hade tänkt mig en promenad hem, hade ju inget val, hade gått ner till stan.
Tänkte att jag fortsätter väl samma väg från stan som jag brukar gå när jag går broarna runt, har nyss fått veta att en vän hade passerat mig när jag var ute och gick, antagligen var jag för inne i musiken och upptäckte det inte, va synd...
Antagligen var jag för inne i musiken, jag lyssnade på Weeping Willows, inte speciellt bra musik att promenera till, men det är bra musik att tänka till.
När jag passerat halv nya bron så mötte jag D, min f.d så vi stannade och pratade lite, berättade om mormor A för henne, men hon visste det redan då hon läser min blogg emellanåt, men sedan hade hon även pratat med vår dotter K, som berättat det för henne.
Under tiden som vi stod där och pratade så passerade flera timmerbilar och det var jätteläskigt, man kände hur hela bron gungade lite, inte mycket men fullt kännbart, undrar om det ska vara så...
Fortsatte sedan hemåt, men kom på att jag var tvungen att handla lite, så jag gick in på Ica och köpte det som jag behövde.
När jag till slut kommit hem så skulle kylvarorna in i kylen, det hörs ju på namnet och resten i skafferiet.
Sedan dess har jag suttit vid dator'n och läst igenom era inlägg och lämnat några spår efter mig hos några av er, jag gillar verkligen bloggkoll.se när den fungerar, ibland kan det väl ta lite tid innan den uppdaterar men man ser rätt så snabbt när ni uppdaterat.
Samtidig som jag bloggar så lyssnar jag på Idol, är egentligen inte så intresserad så här i början man har inte hittat nåt annat att titta på heller, ska väl kolla på Heroes klockan 21:00, men jag har lite svårt att hänga med i den serien nu när jag missar vissa avsnitt, får väl köpa den på dvd senare.
Nu ska jag gå och fixa mig en kopp te, men jag lovar att jag återkommer, till dess...

Vi hörs/syns
Kram

279 Steg...


..tävlingen startade igår och gårdagens steg blev:

11.423 steg, syrran N slog mig med cirka 1.000 steg, men det ska vi nog försöka att ändra på...

Vi hörs/syns
Kram

278 Mormor...

...min mormor A är väl den i släkten som är piggast (ja nästan i alla fall), hon är 94 år och har ett humör och temprament och oftast är rätt så bra, det är roligt att träffa henne, umgås och retas med henne.
Igår hände en liten olycka, hon ramlade omkull av någon konstig anledning, min moster L såg till att hon tog sig till sjukhuset och hon blev inlagd där.
För cirka 5 år sedan så bröt hon A lårbenshalsen, och nu hade hon visst fått någon spricka i närheten av det, jag själv har inte pratat med varken mormor A eller min moster L om detta utan fått all information från N, hon kommer troligen att vara inlagd under några dagar i alla fall.
Nu har visst  L ringt till N och undrat om vi har tid att åka och hälsa på henne, eller om sanningen ska fram så har hon inte frågat, hon har en tendens att "prata kring", hon kan eller inte vill fråga rakt ut, om vi kan eller vill göra det.
Givetvis kommer vi att åka och hälsa på mormor A, men lite obstinat blir man ju när hon L inte kan fråga rakt ut, känns nästan som man vill skita i att åka dit bara därför.
Nu när N berättade detta för mig så sa jag att jag kanske går dit senare idag, när jag är klar på banken och stan, får väl se om vi åkter dit både jag och N, återkommer nog mer till detta senare, till dess...

Vi hörs/syns
Kram

277 Matrast...

... nu är den snart slut, men maten var god som vanligt, samma sort som igår, pasta med chorizo.
Satt och surrade med några arbetskompisar under lunchen så helt plötligt var nästan hela rasten slut och jag som hade tänkt skriva så mycket.
Kan ju berätta att efter jobbet idag så måste vi, jag och P ner på banken angående det lån vi måste ta i vår bostadsrättsförening, de har bestämt sig för att godkänna vår låneansökan, kanske passar på att fika när jag ändå är på stan, kanske ska kolla vad M och N gör då, kanske får sällskap av dom, om man inte får något annat trevligt sällskap?
Men, jag kan ju återkomma lite senare, tills dess....

Vi hörs/syns
Kram

276 Vilken natt....

...usch och fy, vilken natt jag haft, jättejobbiga drömmar med personer som jag vet vilka dom är, till namn och ansikte, men har ingenting med dom att göra, de har förpestat hela min natt.
Vaknade säkert några timmar innan klockan ringde och just då, vaknade jag nog för att jag var så förbannad, det är ju tur att jag har så lätt att somna om igen.
När jag väl somnat igen så återkommer dessa personer igen och till en början går det väl bra, men så blir jag arg och förbannad och då vaknar jag igen, vet inte hur många gånger detta upprepades, kände mig inte speciellt utvilad när klockan ringde.
Antar att jag måste ha ägnat dessa personer någon tanke eftersom de dök upp i mina drömmar, kan inte förstå det annars, men eftersom det inte är personer som jag umgås med eller har någonting att göra med, är det konstigt.
Kanske måste läsa nån bok om drömtydning.
Måste kolla om ni uppdaterat nåt, återkommer senare, till dess...

Vi hörs/syns
Kram

275 Tidig...

..morgon, i morse hade jag ställt klockan på 5:30, ja, jag vet att det är tidigt, men jag hade bestämt mig för att ta en promenad broarna runt innan det var dags för att gå på jobbet.
När jag vaknade kändes det inte speciellt upplyftande att gå ut, men jag tänkte att nu är jag ju ändå vaken så det är väl bara att köra på.
Fick på mig kläderna och gav mig ut i regnet, mötte faktiskt flera som också var ute och gick, ett antal bilar passerade mig men det var nog ingen som jag kände för det var ingen som tutade eller hejade på mig.
I vanliga fall när jag är ute och går så har jag så svårt att känna igen folk och bilar, brukar ändå försöka heja även om jag inte vet vem det är, vill ju inte att de ska tycka att jag är dryg på nåt sätt.
Kom hem igen vid 6:20 och tog mig då en dusch och gjorde mig iordning för att gå till jobbet, gick även in på bageriet i morse och köpte lite matbröd till fikarasten, det är alltid gott med nybakat, har faktiskt redan hunnit att äta en fralla.
Idag har jag inte fikarast förrän 9:15 så det är en stund kvar än innan jag får ta mig en macka till.
Återkommer lite senare, tills dess....

Vi hörs/syns
Kram

274 Bedtime....

...nu är det dags för mig att gå till sängs, önskar er en god natt och sköna drömmar och att ni vaknar utvilade till en trevlig torsdag...




Vi hörs/syns
Kram

273 Dikt...

...jag är väl ingen diktläsare men jag hade hört en del av en dikt som jag ville veta mer om så då googlade jag och hittade den, håll tillgodo, om ni är intresserade....

Säg till om jag stör,
sa han när han steg in,
så går jag med detsamma.


Du inte bara stör,
svarade jag,
du rubbar hela min existens.
Välkommen.


Eeva Kilpi ur "Sånger om kärlek

Jag hittade den även hos en av mina bloggkompisar, hon  hade den redan på sin blogg.

Vi hörs/syns
Kram


272 At home...

...till slut, en skön promenad hem, lite dåligt väder, men det finns ju inget dåligt väder säger en del bara dåliga kläder...
Har precis fixat mig en kopp te och 2 tunnbrödsrullar med skinka och senap, måste ju ha lite kvällsfika till bloggen och tv'n, egentligen är det säkert onödigt, men gott är det.
Sitter här som vanligt med dator'n i knät och Oskyldigt dömd på tv, märker att jag är lite splittrad , ser mer på tv än bloggar, sorry, tror jag måste återkomma senare...
Nej, vilken tur nu blev det reklam, ibland är det bra med reklam, nu hinner jag ju skriva lite till.
Ska försöka att ta mig i säng lite tidigare ikväll, måste försöka att få i alla fall nån timme mer sömn per natt.
Oj, nu börjar det igen, återkommer senare, till dess..

Vi hörs/syns
Kram

271 Snart...

...är det dags att gå hem från jobbet för ikväll, har varit en ganska lugn kväll och det känns skönt, får väl se om det händer nåt roligt när man kommer hem.
Om inte annat så kan jag väl kolla på "Oskyldigt dömd" och ikväll är det ju inte en repris i alla fall.
Oj, nu ser jag att det kommit 5 nya inlägg på bloggkoll.se, måste kolla dem innan jag går hem, återkommer lite senare, tills dess....

Vi hörs/syns
Kram

270 Färdig...

...känner mig lite som nån som var med i "Godnattstunden" med Beppe Wolgers, tror att hon hette Sigrid.
När hon var klar på pottan så skrek hon alltid FÄRDIG, och då fick Beppe gå dit och hjälpa henne.
Den här serien gick på tv när jag var yngre mellan åren 1968--1974, så det är nog inte så många som kommer ihåg den.
Nu är jag FÄRDIG, med utbildningen i alla fall, väldigt bra och intressant, får väl se när jag ska börja att jobba utifrån det, den dagen den sorgen.
Jag är även FÄRDIG, men min middagsrast, idag blev det pasta och chorizo, gott, gott. Fick lite matsällskap i alla fall, vi är rätt så många som jobbar ikväll.
Har försökt att gå igenom era inlägg på bloggkoll.se, har väl skrivit några kommentarer men har nog några flera som jag ska meddela mig åt.
Hoppas att ni har en trevlig kväll, det har jag trots att jag jobbar, men det blir ju inte bättre än man gör det, eller hur?
Måste nog börja att jobba igen nu, men försöker återkomma så fort som tillfälle ges, tills dess...

Vi hörs/syns
Kram

269 Min...

...morgon, imorse tog jag sovmorgon, jag låg ända till klockan 8, klev upp och gjorde mig iordning för att ta en promenad på jobbet.
Hade bokat massage där mellan 9:00--10:00 och det var jätteskönt, när M var klar med min massage så hade hon fikarast, så vi gick upp på jobbet och drack en kopp te och pratade lite.
Passade på att prata lite med N innan jag skulle gå hem igen, hon hade tagit en promenad till jobbet idag givetvis för stegtävlingen, bra N
När jag kom ut från jobbet så kom jag på att jag borde hinna en promenad broarna runt, det brukar ta cirka 35--40 minuter och så får jag ju en massa steg till stegtävlingen, så jag gick den svängen.
När jag senare kom hem så var det bara att ställa sig i duschen igen, inte för att jag blivit svettig utan mer för att tvätta bort oljan efter massagen.
Nu sitter jag i alla fall på jobbet och ska snart iväg på utbildningen, så det kommer inte att bli bloggat någonting under eftermiddagen, troligen senare under kvällen.
Vi har andra delen av en utbildning som vi påbörjade för cirka 3 veckor sedan, kan inte berätta mer än så, men det avses väl vara ett av de verktyg som vi kan använda oss av i vårt arbete, får väl se vad man tycker när det är dags att börja praktisera det...
Hade fått några kommentarer om vad jag gjort idag så nu vet ni, det var väl min onsdagsmorgon i stort, får väl se hur resten av dagen utvecklar sig, tills  dess...

Vi hörs/syns
Kram

RSS 2.0